Friterad kyckling

MUMS vad god mat jag gjorde idag. Svinlätt också! Därför skriver jag ner till er som inte vet hur man gör. 

Börja med att vispa ett eller två ägg (beroende på hur mkt kyckling du har)
Rensa även kycklingen om du har en hel, ta bort skinn och sådant så du får olika ben och grejer.
Häll upp mjöl, salt och peppar i en tallrik eller i en plastpåse rör om och doppa kycklingen där i. Sedan doppar du den i ägget innan du doppar den i en tallrik med ströbröd.
Därefter värmer du upp rikligt med olivolja i en stekpanna så det blir riktigt hett och när du sedan lägger i kycklingarna sänker du värmen lite så de får en fin brun färg ca 5-7 min. Vänd om dom en gång sedan är det bara käka och servera! Gott med sallad!




Smulpajen med äpple



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0