95 dagar!

Snart uppe i 100 dagar här i Aguilas! Herregud de låter skitmkt tkr jag haha ; ) Idag iaf, tisdag! Skittrött när jag vaknade då jag hade svårt att somna igår för de var så varmt därför åkte täcket inatt och nu har jag bara påslakan! Skönt! Snart blir det att öppna fönstret också så man får in lite luft! 

Precis ätit frukost! Bestående av banan, päron och körsbär + ett glas vatten till det! Gott! :)



Nu ska jag byta om lite snabbt innan A hinner bli trött och gå ut och gå en sväng, behöver köpa vatten då de inte finns mkt kvar och jag hoppas på strandväder i eftermiddag så då behövs det vatten. Dags att röra på sej! Ha en bra dag alla för de ska jag! :)



Måndag

Lyckades somna en timme på siestan förut, snacka om att jag var trött då? För somna under dagen är inget jag är bra på att göra. Skönt var det iaf! Då gick vi till lekparken några timmar och sedan hoppade I och jag i badkaret och lekte och badade och A tittade på och sedan åt vi pizza och nu sitter jag i soffan och ler framför Sex and the city och pratar med Ida :) Som jag saknar henne!! Men nu hoppas jag vi ses i sommar iaf! Behöver verkligen det! :) Mkt att prata om kan jag lova!


Så här glad är jag nu :)

Annars är de lugnt, kommer somna tidigt idag känner jag! Trött som fasen. Imorn äre kort jobb dag till fyra bara. Hoppas på fint väder så blir de stranden :)

Godnatt Sverige!!


Vecka 14

går jag in på nu som au pair. Säger man att jag har vart här i 13 veckor låter de inte så mkt men om man säger att jag vart här i tre månader och en vecka låter det mer. Tkr ni inte det?? 

Måndag igen och idag har jag en lång dag framför mig! Har jobbat sen nio i morse och då har jag städat och fixat massa här hemma eftersom att de regnade i morse också! Så nu är de rent och städat och fixat lite i lådorna i köket och så med! Fräscht! M & R kom hem halv tre då hade jag inte suttit ner på hela dagen så de va grymt skönt att sätta sig ner och käka lite kött och sallad och då kände jag hur trött jag blev så nu är de siesta 30 min sedan hämta I och gå till stranden eller lekparken ett tag. 

R kommer hem senare idag för han ska till Murcia tydligen och M jobbar till 22 inte hemma före 22.30 så de blir en heldag för mig och jag kommer va grymt trött sen men de funkar! 

Nu ska jag blunda ett tag innan det är dags för jobb igen! 


Från regn till strålande solsken

Konstigt väder idag! Regnade massa när jag vaknade i morse och nu skiner solen och det är stekvarmt. Idag har vi ätit hemmagjord paella och de va riktigt gött :) med musslor och lite sånt gott i! Efter de gick M och jag ut med barnen till lekparken och så åt vi glass (cocos för min del såklart) och bara mös! Hemma nu efter tre timmar! 

I är i badkaret och jag intar duschen efter henne då mina fötter är kolsvarta efter all lek utomhus idag utan skor! Men va härlig dag de blev iaf! 

Hoppas på bra väder imorn så jag kan ta med mej barnen och gå till stranden på eftermiddagen! :)


Jag blir så förbannad!

Usch vad jag hatar att spela fotboll i detta lag, jag måste säga det! De spelar helt stört, springer mer och jagar spelare än att koncentrera sig på att passa bollen och flytta runt och byta spelare. Nej, ist ska man ha en spelar och följa efter den hela tiden så man springer hejvilt över hela planen och ändå om man har sin spelar så klagar någon. Det är alltid fel det man gör och det gäller inte bara mig utan alla i hela laget, passar någon fel så suckar den som passade för att ingen tog emot bollen och så vidare och så håller de på från det att matchen börjar till att den slutar. Det sägs inte mkt positivt under en match hos oss. Så idag blev jag glad när jag efter 20 min i andra fick höra så ja, mkt bra Sofia. 

Men värst är tränaren, han är inte ens intresserad av oss känns de som. På träningarna (börjar 19) kommer ham 5-10 min efter vi börjat och då har ingen ens öppnat salen så vi tränar max 40 min och så fort han kommer in sätter han sig på bänken och där sitter han hela träningen, säger inte vad vi ska göra eller något. Hur jävla pepp blir man då då?? 

Har förklarar samma sak hela tiden för mig hur jag ska göra för han tror att jag inte fattar men de gör jag men det är ju ändå fel det jag gör. Blir så förbannad att jag bara inte kan säga till vad jag tycker och tänker. Varför kan jag inte bättre spanska för?? Jag har sagt att vi spelar max en minut sen byter och så håller man på en hel match när man spelar inomhus men här spelar de till de är trötta och vill byta typ och absolut inte ens i närheten av hur vi spelar så det är extra svårt för mig att komma in så där och bara ändra på allt man har lärt sig genom alla år. Spelar jag så om jag kommer hem och spelar någon träning kommer de där hemma tro jag är dum i huvudet eller någe. 

Idag KOKADE rent ut sagt inne i hallen och det är väl inte så konstigt när det är uppåt 35 grader ute. Madre Mia! Iaf vi gick ut utomhus i halvtid och tränaren ställer sig och röker! Gör man så eller?? Han säger inget om hur de va och så. Man gör typ vad man vill under de få minutrarna när det är paus. Efter matchen snabbt in i omklädningsrummet sedan sticker han hem och ingen duschar så snacka om att det inte är någon glädje i detta lag eller?? Idag var jag så jävla arg efter första halvlek så jag va nära på att säga nej nu går jag seriöst hem!

Det är en match kvar nästa helg och då spelar vi borta, 70 min att åka, hur fräscht är de när man spelat match och svettats som en gris och sätter sig på en buss och åker hem och duschar hemma? Känner mig extremt vidrig då måste jag ju säga! Man kommer såklart omytt till matchen här också och om det är någon som ska byta om går den in på toaletten! :/ Konstigt det är! Att de kan va så stor skillnad! Det är ju innan och efter match det händer massa kul och man umgås med varandra som ett lag! Det har jag iaf alltid lärt mig. 

Kan ju bara säga en sak då att jag saknar alla som spelar hemma i Vimmerby och tränarna där hemma!! Ni ska veta att ni är dom bästa jag har haft i hela mitt liv! När jag kommer hem ska jag träna och då tycker jag vi ska spela som man gör i Spanien en gång ska ni få se hur kul jag har haft de på träningar och matcher! 

Det blev ett långt klagande inlägg men va bara tvungen att skriva av mig då Martina inte är hemma så jag kan snacka med henne va jag tvungen att ringa pappa. Va bara tvungen alltså!

Nu fortsätter lördagsmyset med fotboll på tv:n! 




Lördag

Gårdagen slutade med vinpimplande och att alla tre låg och sov i soffan framför filmen Tron (som jag redan sett) Fan va trötta vi va, till slut lite efter halv ett gav jag upp då var det bara R som satt kvar och sov! Vaknade i morse lite efter nio av att någon kröp ner i min säng och vem var de då om inte lilla Ines! Hon låg där ett tag sedan gick hon ut och lämnade dörren öppen och allt men till slut kom M och stängde den så jag sov någon timme till! Mys!

Har käkat lite frukost nu, ett knäckebröd och ett glas mjölk, A ligger och sover och de andra är på golf. Jag laddar match som är kl fem idag! Hoppas man kan vinna en match kanske. Aja, annars ikväll blir de lugnt, jobbar ju egentligen lite idag med eftersom att M jobbar 16-22. 

Btw. så måste jag klippa mig! Mitt hår är slitet och äckligt igen! Orkar inte! Vill inte att de ska bli så kort som förra gången ju haha ;)



29 grader 20:00

Det är varmt idag! På eftermiddagen sprack de upp och blev riktigt fint till slut. De andra åkte till simhallen lite innan sex och då bestämde jag mig för att springa dit upp och sen åka med dom hem så de va bara att byta om och ge sig av. Väl där rann svetten om mig, de va då absolut inte kallt, kan tippa på 30 grader eftersom att de va 29 plus när vi kom hem nyss. Herregud då är de skönt! 

Tkr det är grymt varmt nu hur ska jag klara typ juli månad som är den värsta? Då kommer vi typ bo i vattnet skulle jag tro.

Aja, nu är de fredagsmys som gäller! Eller just de, öltältet ja! De blir vin och gott här hemma, närmare ett öltält än så kommer jag inte detta år! Men jag klarar mig iaf! Hoppas iaf att ni som ska dit idag och/eller imorn får fint väder och slipper regn iaf. 

Bilder från dagen!


Stor tjej som snart kan sitta upp


Är inte lika stel nu pappa! Kan dra benet rätt upp även om de inte syns så bra på bilden men så du vet det iaf ;)

Nu kommer snart R hem då blir det att pimpla lite vin och vi behöver inte mkt här i huset för att de ska bli massa skratt och grejer eftersom att vi inte dricker så ofta längre haha. Att gå från att dricka lite öl, vin eller grogg nästan varje dag till att typ bara göra de på helgerna haha. 




Fredag. Viernes. Friday. Freitag.

Började morgonen med en promenad med A för att hon skulle somna men de gick inte så bra, övertrött = gråt gråt gråt och absolut inte sova! Men efter ett tag hemma igen somnade hon och nu har hon vaknat men ligger fortfarande i sängen och leker, har smygkollat på henne!! Ingen idé att ta upp henne förrän hon börjar klaga där inne. Hinner ju fortfarande få lite småsaker gjorda då! 

Sen är de dags för mat för henne och efter de för mig. Ikväll är de dags för simträning igen, får se om jag följer med till simhallen eller inte! Märks! Regnar de så ger jag mig nog ut och springer ist men får se. 

Till frukost idag blev det ananas då jag blev grymt sugen på det, färsk ananas kan va de bästa! Blir att köpa och ta med på stranden framöver i sommar! Saftigt och gott! 

Som jag har fattat det så är det öltält hemma idag och imorn. Jag har missat de två år i rad nu! Herregud, men ändå känns de inte som de va länge sedan jag va där nere! Men det verkar ju iaf som att hela Vimmerby ska dit så får jag väl ha mitt egna öltält här! Och jag kommer ha de mkt bättre för jag ska ha mitt på stranden har jag tänkt. Hojta till om ni vill komma hahha ;)

Ne, nu ska jag röra på fläsket! Ha en bra fredag allihopa! 


Barn

Jag har ju ganska mkt att göra med barnmat om dagar! Välling, mosad frukt och mat som man köper. Apelsin, banan och äpple. Kyckling, morötter och potatis m.m. Har aldrig tkt att det ser så fräscht ut och har inte vågat smaka men nu måste man ju typ lite för att se så det är lagom varmt och allt. Och det är faktiskt inte så äckligt som man tror det är. Vissa kan va riktigt goda till och med! 

När vi gör egen frukt till A här hemma och mosar ihop banan, äpple, päron och lite apelsin gör jag ofta lite extra så jag kan ta lite själv för det är ju skitgott haha ;) Välling luktar inte gott och den har jag inte smakat mer sen när jag va hos Lina på Gran Canaria en morgon och de va ju ganska gott där men då hade hon typ med kexsmak eller någe sånt.

Jag känner att jag har lärt mig så mkt om barn sen jag jobbade i Norge på dagis och nu efter tre månader här. Känner att jag verkligen vet precis hur man ska göra och allt sånt! Kul att man har testat på det! 



Torsdag och snart helg igen

Herregud, veckorna verkligen springer iväg! Snart är det juni! JUNI! Jag kan inte fatta det, har snart vart iväg ett halvår, 6 månader! Madre Mia!! Det känns de verkligen inte som. 

Solen skiner och det är varmt och skönt ute idag också! :) Nu på morgonen när A sover har jag hunnit städa och skura av terrassen lite också för det är fullt med fågelskit! Håller på att tvätta handdukar nu och sedan blir det att laga mat! Tror jag gör lasagne idag! Kände att jag blev sugen på det haha. 

Idag hämtar jag I direkt efter hon slutar skolan vid tre och så tar jag med mej henne till stranden tsm med A och leker/badar där några timmar innan det är dags att stimma hem för jag ska på fotbollsträning och de andra ska följa med på golf så då måste de va nybadade, mätta och fräscha också haha. 



Rumpnissarna

Jag är inget fan av barnfilm och Astrid Lindgrens sagor och allt som många andra tkr väldigt mkt om. Sen en morgon när jag vaknade gick de en skiva med olika små smuttar av några filmer: Pippi, Emil, Lotta, Madicken, Ronja m.m. Lotta på julafton va ganska så mkt också, hade helt glömt bort att det ens fanns. Jag kan så mkt, jag kan nästan allt när jag tänker efter! Ronja började iaf precis när jag satte mig och det tkr jag verkligen inte om men jag kollade bara på de och de va när hon fastnar i taket hos rumpnissarna och jag höll på att skratta ihjäl mig nästan haha. Va kul!

Vissa komentarer var ju bara så klockrena! Och så deras röster också, nu blev de kväller också, voffor då, då? här kommer hon med huvudet också. Aa, de va kul iaf så här kommer klippet som gjorde min morgon! 



Afrika

Jag gick och hämtade I i skolan idag och vi gick hem åt glass ute på terrassen, hon satt i mitt knä och mös och de slutade såklart med att jag hade glass på hela mig men vad gör väl det? No pasa nada! Efter det kände vi hela kvällen kvar, vi går till stranden så jag slängde ihop lite saker vi behövde och 10 min senare va vi på stranden, jag, I och A! Två barn en i barnvagn och så I på 4 år. Herregud, de va kul :)

I och jag va i vattnet nästan hela tiden för de va inte alls kallt idag. Helt underbart var det. Vi va i ca 30 min innan hon frös hur mkt som helst då gick vi upp värmde oss, byggde sandslott, lekte med A och sedan i igen innan vi packade ihop och gick en två timmar senare. Lite bilder!

:


:)

När jag var i vattnet och lekte med I som inte alls är rädd och tråkig när de kommer till det tänkte jag! Herregud, vi tre på stranden, så kommer i stort sätt varje dag se ut i sommar när hon har sommarlov. Så himla härligt och mysigt :) Då blir de lunch och allt på stranden! UNDERBART! Ville bara säga att det är mitt jobb också haha ;) Vissa har de bra!

Det har vart extremt varmt de senaste dagar och jag fick höra idag att det var pga att det var någon värmebölja som kommit från Afrika eller någe, skulle bli lite svalare imorn men de blir nog lagom då! Har bestämt träff med en annan mamma på I:s skola imorn så vi ska till stranden med ungarna ;)

Nu är vi tre nyduschade och jag ska snart inta fåtöljen för tvhäng resten av kvällen och middag såklart! 


Solkräm

Det blev stranden ett tag idag också! Hur skönt är de inte liksom?? Men varmt var det! När jag låg där och läste, lyssnade på musik och bara slappnade av tänkte jag på en grej. Jag älskar lukten av solkräm! Hur gott luktar de inte! Vissa iaf. När man tar fram solkrämen vet man att det är sommar (om man inte är på semester vill säga). Jag älskert iaf!!

När jag kom hem från stranden möttes jag av M som säger att de blir fisk till lunch idag och ler ett stort leende och tittar på min reaktion. Jag sa: Jo, tack jag känner de på den äckliga lukten! Hon bara skrattar! Får se om dagens fisk går ner.

Mer idag! Vet inte får se va som händer, kanske blir en sväng till stranden senare också, får se va de andra ska göra efter att ha hämtat I i skolan. Kan bli lite bad och så! 


Min lediga dag

Onsdag och jag är ledig idag! Sov till tio typ och nu har jag lastat in maten och allt i kylen, M tog med sig A för att väga och mäta och greja. Jag ska ta med mig boken och sätta mig ute tror jag om jag inte går ner till stranden ett tag idag med kanske. Det är ju skönt ute idag me :)

Annars vet jag inte, ska nog ta mej ut på en löprunda ikväll också tror jag. Sprang en sväng igår och de va inte kallt ska jag säga er, herregud de bara rann om mej när jag kom hem. Men de va skönt efteråt iaf!

Min dator fick värsting rycket igår eftermiddag/kväll och ville inte hoppa igång och imorse funkade de inte heller så stängde jag av och på en gång till då funkade den som vanligt helt plötsligt! Konstigt tkr jag allt! 


Strandhänget från igår!


Ser ut som jag har världens fetaste arm men men haha ;) Ni vill se bilder och nu får ni det! Detta är alltså en vanlig dag här i Spanien :)



Ett dopp i de blå

Yes, jag har badat idag :) Och nej de va inte första gången men tänkte bara säga de haha. Det var grymt skönt! Men dock va A grymt jobbig eller hon har vart det hela dagen rättare sagt. Gråtit massa och så. Hon somnade inte på morgonen innan vi gick så försökte få henne att sova på stranden men de va svårt. Till slut hade hon bajsat massa så de blev blöjbyte på stranden och efter de somnade hon ett tag max 30 min och de va underbart.

Hem och då började hon gråta igen och sov ett tag igen och sedan vägrade hon äta mat så de fick bli välling och nu börjar hon väl snart klaga igen, skulle inte förvåna mej men men så äre ibland. Hon kanske har ont någonstans eller så. Det är lite jobbigt när man inte vet varför hon gråter, då önskar jag att hon kunde prata så man får reda på något. 

Idag till mat blev de en röra av de vi hade, lite ris, kyckling, paprika och sånt smått och gott! Nu har jag inte tid att sitta här med ser jag. I slutar skolan om 25 min så dags att packa ner grejer och byta blöja och styra. 

Ikväll äre fotbollsträning :)) Dock kommer de koka som fan där inne men så äre också haha.


Vamos a la playa!

Packat och klart inför stranden idag också. A har fortfarande inte somnat så blir en sväng med henne innan och hoppas hon somnar och sover någon timme iaf. Så klarar hon sig utan mat också och så blir de perfekt lagom tills jag kommer hem och ska laga mat. 

Så nu drar vi till stranden och idag kommer de nog kanske bli ett dopp. Tror det är varmare idag än vad de var igår så. Jippi! I´m off!



Soligt och skönt

Ännu en underbart bra dag i solen! Hämtade Ines och hennes kompis Lluna på skolan och gick hem med dom hit, de ville inte till lekparken eller något så de va bara till att gå hem igen. De lekte här och A sov så jag hade tid för mig själv och då blev de faktiskt lite plugg. De va nämligen ett tag sedan.

Efter det duschade jag av I lite snabbt, hon ville inte blöta håret så de fick va för idag och efter de gav jag lite mat till henne och sedan satte hon sig i soffan och kollade tecknat, vad annars! Och då passade jag på att duscha av mig lite snabbt och sedan vaknade A då badade jag henne också så nu är vi fräscha här hemma. Lagom när jag va klar med de kom R hem från jobbet så nu sitter vi snart framför tv:n allesammans utom M som jobbar länge idag. Alltså till 22 inte hemma före 22.30.

Imorn måste de tvättas lite här hemma då typ ingen av oss har kläder känns de som haha. Men de gör jag snabbt på morgonen innan jag drar till stranden eller något. På kvällen är de äntligen fotbollsträning igen! De va länge sedan så de ska bli kul! Ändå att jag får lite panik på vissa tjejer i laget men va gör väl de? 

Nu slänger jag in några bilder från dagen också. Tycker jag börjar bli ganska bra på det här med bilder va? Jag har så många roliga filmklipp också, herregud va jag skrattar när jag kollar på dom. 


A på stranden! :)


Alltid sminkade när de kommer hem från teatern! 


Min söta lilla "extrasyster" :) 



Måndagmorgon

Solen skiner och allt är toppen! Har inte hostat så mkt nu på morgonen heller. Skönt. Men igår när jag skulle somna var de inte lika kul, låg och hostade och hostade och hostade och kunde verkligen inte somna så jag blev så jäkla arg. Men de funkade till slut! 

Nu ska jag käka frukost sedan ska jag börja packa och fixa för dagen. Tänkte ta med mej A till stranden på förmiddagen innan lunchen och så på eftermiddagen efter jag hämtat I tar jag med dom båda två så de blir en dag på stranden och det är inte bara att gå om ni tror det. De kommer ta uppåt en timme att få med allt som man ska tänka på. Nu ska A ha varm mat så blir att värma i termos och grejer och ta med och jag behöver också någe att äta och sedan solkräm och parasol och vagnen och allt som ska med. 

Senare när andra tjejen också ska med blir det leksaker också och mat till de båda två. Herregud va mkt man ska tänka på men så äre. Antar att jag lär lära mig och komma in i det under sommaren då jag antar att nästan alla dagar kommer bli på stranden! 

Nu har jag alltså inte tid att sitta här med! Dags att börja packa och styra så jag hinner iväg till iaf 12. 



Strandhäng

Idag har vi druckit coronita (öl) och grillat revbensspjäll och kyckling! Hur gott var inte de då? Hur gott som helst ska jag säga er! Börjar känna lite smak i maten jag äter nu med det är ett gott tecken på att förkylningen håller på att släppa. Till efterrätt blev de glass. Någon med mörk choklad och hallonsorbet inuti! Avslutade med svensk sång, pippi långstrump och det är ju för kul när en spansk man sjunger den låten måste jag ju säga! 

Efter det gick M, I och jag till stranden för att bara hänga där. Hur skönt som helst. Var inte för varmt så det va underbart med andra ord! Kan ju inte annat att säga än att jag har haft en kanonbra dag i solen! 

Vi pratade ännu en gång om semester och R kan ta i juli och då tror inte M att hon kan ta och bla bla bla men de återstår att se hur det blir. Hon sa även idag har du tänkt på hur du vill göra om du vill åka med oss eller om du vill åka själv. Hon vet att jag har pratat om Mallorca men jag sa får se. Dom vet ju inte ens när de blir så de tar jag när jag vet det! Kanske bara dyker upp en dag hemma i lilla Vimmerby, vem vet? Kanske imorn, kanske nästa vecka, kanske om en månad, kanske inte förrän i jul! Who knows?? Quien sabe? Vem vet?

Nu ska jag vänta på att I har badat klart så jag kan duscha av mig, är lite sandig lite här och var, sedan bänkar jag mej framför tv och inväntar en ny vecka med jobb och är de fint väder kommer jag befinna mig på stranden i stort sett hela veckan med lilla A! :) Härligt jobb jag har va?? ;)

Btw. så har jag vart här i tre månader idag! TRE MÅNADER!! Herregud, känns som jag känt den här familjen i hela mitt liv!

De va allt för mig! Ha en trevlig kväll för de ska jag!! Varma, svettiga och sandiga kramar från España!!


Härlig söndagsmorgon

Sovit så himla skönt inatt. Inte vaknat en enda gång, underbart! För när jag väl vaknade kunde jag ju inte somna om pga hostan. Gick upp drack ett glas mjölk sedan satte vi oss alla i soffan och lyssnade på när R spelade piano för oss. Duktig är han! Rakat A:s hår nu med så nu ser hon ut som en kille haha. Men nu kommer de växa ut jämt iaf! 

Nu ligger jag och kollar fler bilder från balen. Får se va som händer idag. Men blir nog en sväng till lekparken eller stranden skulle jag tro.  


..............................

Nu har jag även fått I att somna så nu sitter jag själv i soffan sedan en halvtimme tillbaka och njuter, äter popcorn och ska stänga på en film nu! Slänger in några bilder också. 


Ibland lyckas hon leka för mkt och somnar. Sååå söt!


Älskar jeansshorts, bruna ben och fötter. Nu ska jag bara bli mer brun. Älskar när man blir vit mellan tårna för då ser man att man har fått färg på fötterna och jag älskar bruna fötter. OCH nej jag älskar inte fötter, jag HATAR fötter! Men de blir så mkt fräschare när de är bruna! 



Lördag

De va skapligt varmt att gå upp till idrottshallen idag kan jag lova er men de gick. Dock gick inte matchen någe bra. Ingen vinst på länge nu. Men så äre! Mig spelar de ingen roll. Har läst ut Flickan som lekte med elden nu iaf och börjat på Luftslottet som sprängdes. Den filmen kommer jag inte ihåg mkt av just nu. Kommer ihåg att jag såg den uppe i Enköping med Ida och Dessa iaf. 

Ikväll ska jag va barnvakt för päronen ska på bio nu vid tio. Så de blir film och popcorn för min del. Vore underbart om barnen kunde somna också haha. 

Har även sett lite bilder på folket hemma i Vimmerby som har gått balen idag och antagligen har de trevligt på stat nu. Fina alla är :)

... jobbigt!

Vaknade av att jag hostade och nös i morse och höll på hur länge som helst, skapligt jobbigt. Snoret bara rinner och rinner även att jag fräser och fräser! Borde va allergin som spökar tror jag så nu har jag börjat knappra tabletter, använda nässpray och allt va allergin innebär. Men på ett sätt känns de konstigt. Jag är allergisk mot pollen, högt gräs och sånt som brukar komma i maj/juni i början av sommaren och sedan går de över för de mesta! Men här finns de inte björkar och högt gräs, här är de palmer och asfalt. Så vad är problemet?? Kan de va så??

Aja, så är läget iaf! Men någon match för mig blir de som sagt inte idag men funderar på att gå upp och kolla. Får se om jag får med mig någon. 

Har inte vart ute något alls typ sen i söndags, bara hämtat I i skolan några dagar så jag har känt mig väldigt instängd och trött på att titta på tv och sånt. Idag skiner solen så jag bestämde mig för att gå ut på en kort runda bara för att få lite luft. När jag kommer ut blir jag typ bländad av solen, jäklar känner att jag inte var van vid ljus typ och varmt som fan var det när jag kom ner till stranden. Massa folk som låg och solade och hade de bra. Jag gick 20 min och jäklar va trött jag va eller. Herregud va jobbigt de va. Någon som måste börja röra på sig lite lätt här igen efter att inte har tränat på säkert 3 veckor ordentligt pga. olika saker.

Nu ska jag sätta mig ute och läsa ut min bok så jag kan börja på trean! 


Soffhäng

Ja, som sagt så har även denna dag spenderats i soffan med bok, tv och mys med A! Börjar bli trött på det här nu. Har knappt vart utanför huset sen i söndags och inte träffat någe folk alls. Det enda som har vart bra är väl att vädret inte har vart det bästa. Regnat lite i stort sätt varje dag! Konstigt eftersom att de aldrig regnar här. 

Hoppas jag är bättre imorn och att vi kanske åker till Ikea. Ska nog kolla på matchen imorn med tror jag, spela ska jag inte, de orkar jag inte. Har inte tränat ordentligt på flera veckor nu. De suger men så äre! Har fått irriterande hosta nu med och förkyldningen är inte bättre. Kanske ska ta ett blått piller och se om det verkligen funkar mot allt hahha ;)

Nu är de andra i bassängen så jag ska passa på att titta på tv innan de kommer hem för då blir de tecknat igen i några timmar haha ;)

Och alla ni som går balen hemma imorn. Se till att ta massa bilder och lägg ut de sedan så jag får se dom! Detta vill jag ju inte missa egentligen!


Ytterligare en fredag!

Fredag igen och denna veckan har jag som sagt spenderat mer eller mindre i min säng eller i soffan framför tv:n och nu har A blivit lite förkyld också och I är de redan så vi är snoriga familjen här nu. Låter så himla gulligt när A hostar haha. Tar i så mkt men de kommer ju knappt fram ett enda ljud haha. 

Idag kommer jag fortsätta nöta ut soffan känner jag. Min hosta har blivit värre sen igår men annars mår jag lite bättre men är inte så pigg så jag orkar ta tag och göra något. Kan bli bassängen ikväll men de återstår att se. 

Nu ska jag käka frukost! Har namnsdag idag igen :) hihi. Carolina denna gång! 



Bilder!

Eftersom att jag inte är så jättepigg idag och knappt rört mig från soffan så har jag legat och kollat igenom bilder från senste resorna. Va jag saknar! Bara för de kommer det ett bildsvep här! Titta och njut ni som va med!!


Bowling 


Nätterna/mornarna när Alle kom hem och gick lös med allt från sång till matlagning


Spontana hemmafester som slutar med karatefylla


Piña Colada Boy på repeat och dans med pullan!


Utgång, dans och drinkar med världens bästa!


Alla påsar popcorn


Alla film/mskvällar med grabbsen!


Alla underbara människor man stötte på där nere!


Mina sambosar :)


Alla roliga dagar med Ida :)


Bartenderutbildningen i Magaluf


Sambosarna :)


Med min underbara kusin som jag saknar massa <3


Flairinglektionerna på stranden


Drinkblandningar


Alla konstiga saker vi gjorde!


Utgång i Puerto Rico



Soffan min bästa vän

Idag efter frukosten la jag och A oss i soffan och mös framför tv:n. Har även legat och läst lite i boken och nu har de helt plötsligt gått tre timmar. Herregud, snart är de dags för lunch och vet inte vad jag ska göra. Orkar inte göra något så får se hur de blir med den saken idag. Kommer ligga ett tag till i soffan innan A vaknar och ska ha mat iaf.

Går snart in på min tredje kopp te för denn dagen och fler kommer de bli, vill bli frisk nu! Har knappt lämnat huset sen i söndags och de tbörjar bli tråkigt nu! Tur att det inte har vart så kalasbra väder då iaf. Om det fortfarande inte är bra på lördag så funderar vi lite på att åka till ikea en sväng och kolla för att ha något att göra. 

Nu återgår jag till boken. 


Sexo en Nueva York

Jag har blivit helt galen i de gamla program igen som går på tv:n här i Spanien just nu. Sitter när jag kan och kollar på dom på kvällarna. Fan va bra det är alltså! Nu kanske de även blir en Sex and the city 3 ju :) Fan va jag hoppas det, lite glad jag skulle bli då!! 





Barnprogram

Spanska barnprogram är något jag kollar på dagligen då den stora tjejen är galen i det! Allt möjligt, här kommer lite av det. Låtarna fastnar verkligen i huvudet!












Sverigesemester?

Vem vet kanske kommer på semester till Sverige i sommar! Nej, men det som snackas nu är ledighet och semester till Sverige för familjen som är sugna på någon vecka på Gotland och lite så. Det jag har gört har de pratat om tre veckors ledighet i Sverige men ingen aning. M kanske inte får ledigt från jobbet. Men vi satt iaf igårkväll och pratade lite om det och R säger vart ska du på semester? Jag typ bara öhh, ingen aning! Eller vill du åka med oss kanske? Du får de om du vill iaf så får se va som händer. Kanske några dagar med dom, kanske några dagar i Vimmerby, några på Mallorca m.m. Får se helt enkelt. De märks! 

Blev inte bättre med halsen igår, förkyld nu också och mår inte så bra så igårkväll låg jag i sängen och nu har jag precis vaknat idag runt elvatiden. Är ledig några timmar nu, börjar jobba 15 ungefär. Nu ska jag lägga mig och läsa i boken och lite igen. Har ingen energi till att sitta här inte! 

Ha en bra dag alla!


Tisdag

Börjar med att slänga in lite bilder och så hur jag gjorde tacopajen som blev bra :)


Pajdegen består av mjöl, mjölk, bakpulver, margarin och salt


Stek köttfärs och lök blanda i vatten och tacomix. (Undvik att kolla på den äckliga långa färsen som ser ut som maskar haha)


Så är resultatet, häll i köttfärsen blanda en sås bestående av creme fraiche, majonnäs, riven ost och vitlök häll över. 

Det blir ju alltid lite trevligare med sälskap också och då hade jag den här söta lilla tjejen som jag matade under tiden :)


Har äntlgien lärt sig att äta lite varm mat bestående av potatis, morot och purjolök!

Mer idag, inte så mkt! Gick och hämtade I efter skolan och gick en sväng till parken men e började regna lite smått så jag gick till skolan efter ett tag. När jag kom hem duschade jag och nu ligger jag i min säng och snorar och har mig. M jobbar visst 16-22 imorn och ledig lördag så jag jobbar sent imorn men det gör mej då inget! Börjar med rehabilitering och därefter lekparken eller stranden! 


Knäckebröd

Fick för någon vecka sedan receptet på hemmagjorda knäckebröd som ska va så goda säger alla och då har jag ju såklart blivit så himla sugen på att pröva de. Så idag fick jag ett ryck och sökte på alla olika frön och grejer som de ska va i vad det heter på spanska och gick till Mercadona för att se om jag kunde hitta något av det. Reaultatet blev NEJ. Hittade inte något av det! Herregud, borde väl finnas tkr man väl men jag kunde inte hitta något iaf. Får leta fler ggr och lite olika små konstiga butiker så ska jag nog lyckas någon gång. Om inte får väl ni hemma skicka ner lite saker haha ;)

Köpte på mig lite andra saker ist som vi behövde, välling, köttfärs och lite sånt. Ska nämligen göra tacopaj idag till R och mig tänkte jag. Får se hur de blir, har inte gjort den förr men de ska nog funka. 

Nu ska jag först mata en bebis som skriker efter mat och sen är det bara att dra på musiken på hög volym och dansa loss i köket med redskap och grejer för här ska de lagas mat! haha

Btw. Så har jag ont i halsen, IGEN!!! Fan va surt! Som de känns nu blir de ingen träning för mig ikväll, isf så får de bli en sväng till skolan ist! Måste ju göra något. 

Uppdatering om hur pajen blev kommer om några timmar!

Regn

Varför ska det regna så mkt nu för när jag är här när det typ aldrig regnar har annars?? Konstigt haha. Inte för att det gör så mkt egentligen men ändå haha. Måste gå och köpa välling idag så det är väl bara att traska sig ut skulle jag tro ;)

Sitter i köket och har precis ätit frukost, äggmacka blev det! Mums! Nu ska jag plocka lite bland disken och sätta på diskmaskinen. Bör nog fundera på om jag ska laga någon mat idag också och vad isf! Fotbollsträning ikväll :)



Sverige, Gotland

Ny vecka och jag går in på min 12 vecka här nu. På söndag har jag alltså vart här i tre månader. Herregud! Men va bra jag har haft det :)

Idag har jag städat mitt rum och toaletten och tvättat några tvättar så ikväll är det jag som sover i nytvättade lakan och myser så skönt :) Har precis ätit och samtalsämnet vid matbordet blev Gotland. Hur kommer man dit, vart går färjan ifrån, hur lång tid tar det, hur kan man bo, vad finns det man kan göra och så vidare. Gud va länge sedan jag va på gotland alltså. Skulle verkligen vilja åka dit någon sommar och ha kul!

Familjen funderar lite på att åka dit kanske. Får se om de kommer iväg och när isf. R blev helt galen när han läste lite om vad som fanns där så haha. Och ja, de jag kommer ihåg, det är fint! 

Varför finns de så himla mkt man vill göra för? Jag vet så mkt jag vill göra att jag inte vet hur jag ska hinna allt och vad jag ska göra först och så. Nu är det nästan sommar hemma också och jag kan inte riktigt förstå det med tanke på att jag själv haft sommar sen förra sommaren hemma typ därför hänger jag inte riktigt med i svängarna på vilken månad det är och så vidare. 

På lördag är det tydligen dags för den årliga balen hemma och den kommer jag få se dagen efter på facebook antar jag. Då vill jag se många fina bilder på alla! Lika så studenten som är om en månad (sent i år) kommer jag få se på facebook. Känns lite konstigt då jag gärna hade vart där och sett hur alla är så lyckliga när de kliver ut på trappan förhoppningsvis i solsken och inte spöregn som vi hade. ;)

Alla festivaler som finns. Jag älskar verkligen att gå på festival och min tanke förra sommaren var att nästa sommar (alltså denna) ska jag ha en sommar när jag bara ska åka runt på massa festivaler och ha hur kul som helst och lyssna på massa bra musik, bo i tält och leva festivallivet. Hur kul liksom? Nu sitter jag här i Spanien och kommer inte komma iväg på en enda festival. Iaf inte någon svensk. Får se om man tar sig någonstans här kanske. 

Öland, där jag alltid har varit, varje år sedan jag va typ hur liten som helst. Kommer kännas konstigt att kanske inte få vara där några dagar eller så. Men jag är inte bitter för de inte. Antar att jag kommer ha en toppensommar här i Spanien också. Kommer ju va grymt varmt iaf, många dagar på stranden och så. Så alla vänner och släktingar där hemma, kom gärna och hälsa på mig i sommar :) Skulle jag inte ha något emot! ;)

Sånt är livet - C´est la vie!





Feber och regn

Idag har jag lite feber så har legat i sängen hela dagen förutom när jag åt lite mar för en timme sedan. Har regant lite idag också. Då sa M att hon har inte vart med om att det har regnat så här mkt som de gjort när jag vart här någon gång haha. Då har det inte regnat mkt men egentligen så regnar de typ fem dagar på ett år här så haha.

Ligger iaf här i sängen med min bok och läser, läser och läser! Så bra! :)

Har även hunnit med att skypea med Yasse borta i Australien och pappa hemma i Sverige ett tag. Ne nu ska jag återgå till boken. Blir alltså ingen match för mig idag inte! Tråkigt men så äre. 


Eurovision song contest

Tro det eller ej men jag hatar det och nu sitter jag framför tv:n. Men har inget bättre för mig så varför inte liksom. Har ju fortfarande inte hört Sveriges låt heller så de kan ju va dags nu kanske?? Erik Saade eller något hette han sa Malin. Ingen aning om vem det är. Ligger jag efter då eller?? Jag kan ju iaf till skillnad från många av er andra rösta på Sverige om jag skulle vilja de men de tror jag nog inte att jag kommer göra haha. 

Teatern var hur kul som helst iaf. Gud va söta dom var. Har ett kort på I fast då har hon inte på sig sina glasögon och de men ni ska få se iaf! Fröken hade sminkat dom allihopa också haha.





Kranvattnet i Spanien

Vi kollade på nyheterna igår kväll igen för att se hur det är i Lorca och så nu efter några dagar. Herregud, det är katastrof verkligen. Folket får typ inte komma in i sina hus och de är inget som är öppet och bla bla bla. Madre mia! De har gått omkring folk som kollat igenom husen och så och satt olika färger på husen där en grön prick betyder att man får bo i huset och en gul typ man kan va där men man får inte sova där och en röd att man inte får gå in alls och så svart som är någe annat. Något i den stilen är de tydligen. Skulle vilja åka förbi och bara kolla och se hur det är i verkligenheten. Då jag bor så himla nära nädå! Vi hade bara sådan himla tur att de inte kom mer allvarligt hit än va de blev liksom. 

Och idag för er som tror att man inte kan/får dricka vattnet i kranen här i Spanien. Bluff bluff bluff. Drick hur mkt du vill, du blir inte sjuk. Det är bara så att det är inget gott vatten som kommer ur kranen då de smakar en himla massa klor. Men farligt är de då inte! Idag när vi åt lunch hade vi en tillbringare med kranvatten för vi har bara en flaska vatten kvar så vi sparar lite på den haha. Det funkar men usch va äckligt de är. Fick bli öl ist ;) 

De va lite om hur läget ligger till hörrni! Nu ska jag leta kläder för ikväll. Skönt att man kan gå omkring i klänning, shorts och sånt! Gillert! får nog bli mina nya skor idag också.


Dags att slå en pling till polisen

Idag har jag legat på stranden i några timmar med de andra va på golf och genrep för teatern och det va hur varmt och skönt som helst :) MEN, den där jobbiga gubben va där idag med såklart och stannade bredvid mej där de också låg en tjej och så så vi satte oss upp båda två och sedan efter ett tag gick han vidare till en annan som låg lite längre bort och det slutar såklart med att hon får klä på sig och gå hem. Fan va tråkigt alltså! Han förstör verkligen. 

Sa detta till M när jag kom hem så R ringde till polisen så nästa gång jag är på stranden och ser honom ska jag ringa till polisen och berätta så ska de komma och se vem det är och så. 

Nyduschad och mätt. Ätit kyckling, sallad och potiatis och till efterrädd åt vi körsbär (cerezas). Fan va gott! Slutade med att vi alla tre satt och sköt kärnor på olika saker och försökte pricka papperskorgen och sånt haha. 

Nu siesta en stund innan det är dags att fixa sig lite och dra på teater.


Teater

Idag är det teaterföreställning på någon skola för I så de blir till att titta på det ikväll. Genrep om någon timme! Hon ska va en söt lite modern mormor tydligen haha. Rödluvan om jag har fattat det rätt är det. 

Mer, solen skiner och det är gött!!


Mysdag med söt bebis!

Det kan man säga att jag har haft idag. Mulet när jag vaknade men de sprack upp när jag hade gett mig ut och bara för de tagit på mig fel kläder men så äre. Skönt var de iaf! Gick och satte oss på en gräsplätt i någon park och satt där i några timmar, lekte, läste och mös! Sedan gick vi förbi I:s skola och hämtade hem henne, nu sitter vi här hemma och snart kommer M då blir de slapp sen simhallen. 

Nu kommer bilder från vad vi har hållt på med denna dag.


Att göra tortilla. Skala och hacka lök och potatis och stek sedan de på medelvärme så potatisen blir mjuk


Vispa några ägg och blanda i potatisen, löken och lite salt


Stek en gång på varje sida och vänd med hjälp av en tallrik! Servera med lite sallad!


Jag har badat bebisen och hon blir så söt efter det när man vrider in henne i en gosig handduk.


Lekt i solen


:) Där satt hon skönt!


Parken jag var i! 

Det var min dag i bilder!



Fixat och klart

Nu har jag fixat det mesta inför vår lilla minipicknick. Har gjort tortilla, sallad som jag ska äta som lunch idag hade jag tänkt. Tagit med mej lite att dricka, vatten och en öl. Har även packat ner bok och ipod, leksak till A och en tröja ifall hon skulle bli kall, vilket jag inte tror då det är äckligt varmt ute. Något att sitta på poch blöjor ifall hon skulle få för sig att bajsa ;)
Hon får mat innan vi går så klarar hon sig i 2,5 timme ungefär innan vi går och hämtar I i skolan och vandrar hemåt igen. Kommer bli en bra dag! Ikväll kommer bilder också! 

Nu ska vi snart dra oss!

Freeeedag!

Idag är det fredag igen och för en vecka sedan lämnade pappa och Helene mig. Det är fredag idag, visst men kan ju inte säga att det känns som helg riktigt för det för nästan alla mina dagar känns som helg då jag kan göra i stort sätt vad jag vill hela tiden! Men visst är det skönt ändå!

Idag då, vet jag inte vad som händer, känner att jag vill göra något men nu ligger A och sover så när hon vaknar om några timmar kanske jag packa ner lite saker och går till någon park, stranden eller någonstans för en liten picknick och sedan hämtar jag I på vägen hem. Blir ingen lekpark idag för ikväll är det dags för ännu ett besök i simhallen! 

Har suttit och kollat igenom bilder från Magaluf också, fan va kul vi hade! Hoppas verkligen jag kan ta och åka dit en helg eller något i sommar, men de ska jag nog kunna få till hoppas jag. 

Har även hört lite att familjen kollar på resor till Sverige i sommar, typ i jui men det är ju så dyrt då eftersom att alla har semester och så men de gör de iaf. Men vet inte vad det betyder. De återstår att se! 

















Intervju

I morse ringde en trevlig tjej från en tidning för att intervjua mig och varför jag flyttade till Spanien, skillnader mellan Sverige och Spanien, vad jag har fått ändra på och lite sånt. Hoppas det blir bra haha. Mer idag A sov så jag passsade på att vika tvätt och greja. 

Det har vart lite mulet och några droppar reg idag men fortfarande jättevarmt. Blev sugen på raggmunk med så gick en promenad till Mercadona och handlade sylt. Skulle haft lingon men det fanns tydligen inte så det blev hallonsylt. Men det blev gott. R tkt jättemkt om det och ville att jag skulle göra det fler ggr. Tur det! 

Sedan har jag vart och hämtat I och nu sitter jag med en gosig nyvaken bebis i knät framför tv:n och I ligger i soffan. Slapp någonb timme nu innan det e dags att göra lite frukt till A och fixa inför deras golfträning medan jag ska på fotbollsträning. 



Uppdatering

Natten blev lugn men jag måste erkänna att det var lte så man tänkte på allt när man gick och la sig. La mig på andra sidan av sängen för om de skulle börja skaka så var de mindre chans att få något i huvudet och vi tog ner tavlor och grejer för att vara säkra. Jag ställde fram ett par skor och byxor och en tjocktröja ifall man skulle bli tvungen att gå ut mitt i natten och lite så. Men de blev lugnt och jag vaknade halv nio idag när M knackade på dörren! Då var det dags att gå upp. 

Så fort vi hade vaknat började telefonerna ringa igen och folk var så oroliga och allt. Men det är stenlugnt med oss här. Ingen fara! Kollade lite på nyheterna i morse och det är tydligen den största jordbävningen i Spanien på 50 år och ca 30 000 människor i Lorca sov ute på gatan och i parker inatt för att det säkert inte fick komma in i husen och vissa var rädda att det skulle komma ett efterskalv. 


Jag har lagt A som ligger och sover och jag har ätit frukost, knäckebröd med ägg:) Mumma! Nu sitter jag och väntar för om 40 min får jag ett samtal ;) Mer om det senare! 

Nu ska jag slänga in en maskin tvätt innan och hoppas på att det blir skönt så man kan lägga sig ute i solen. Är de fint imorn blir de stranden med A :)

Så alla där hemma va lugna, vi har det bara bra!


Jordskalv i Spanien

Alla rubriker överallt nu på tv, internet och allt verkligen. Telefonen här hemma har ringt från kl 19 och håller fortfarande på. Herregud vad oroliga alla har varit!

Första skalvet lite efter 17 och de andra lite innan 19 sedan har det vart lugnt efter det. Vi har suttit framför tv:n och kollar på bilder och sånt från Lorca där det är värst. En vän till familjen bor där men han fick inte köra in i Lorca så han kom förbi och har ätit mat och så med oss nu. Han är på väg tillbaka dit nu för att se om han får komma till sin lägenhet eller inte. Vem vet, vi kanske får en nattgäst!

Det har iaf inte kommit något mer skalv som de sa att de skulle göra, men de kan väl hända när som men nu ska vi sova iaf och jag hoppas på en skakfri natt. Godnatt säger jag från Spanien, Murcia, nästan mitt i smeten!

Buenas noches! 


5,1 på richterskalan

Tog mig ut på en lätt joggingrunda för att bli av med lite av den extrema träningsvärken i låren och när jag kommit hem, duschat och stod och plockade ur diskmaskinen så började de skaka i hela huset igen och det va ännu värre än första gången. Saker flög ner från hyllor och grejer. Jag blev lite rädd och kände mig helt snurrig efter det. Då ringde telefonen och de var någon släkting till M som sa att det var på nyheterna om att jorden har skakat i Lorca. 

M kom hem och vi satte på tv och kollade och de har rasat lite från ett hus där och tre person har dött och det mätte upp till 5,1 på richterskalan (heter det så). Inte för att jag vet om det är mkt men jävlar, har aldrig varit med om något liknande. 

Om det händer igen ska man tydligen gå ut eller ställa sig under en trappa. SKa mn gå ut borde man även hitta en öppen plätt t.ex. en fotbollsplan så man inte kan få något i huvudet. Men tänk om det händer inatt?! Läskigt värre säger jag bara!

Det känns som att man nu bara ligger och väntar på att det ska skaka till igen. Men hoppas på det bästa att det är över och inte kommer närmare hit det värsta. Hör polisbilar och grejer hela tiden här också som antaligen är på väg mot Lorca.

Har pratat med bästa faster på skype nu med! Alltid lika kul! :) 



Jordbävning eller vad??

Låg i min säng och läste en bok och helt plötsligt känner jag att det börjar skaka. Min första tanke va fan va yr jag blev så jag satte mig upp men det fortsatte och då hörde jag och kände hur hela huset rörde sig och det lät i dörrarna och allt. Trodde fan de skulle rasa eller något. Sen slutade det så jag frågade om M och de också hade känt det men hon sa att de inte hade det. Säkert en liten jordbävning då, hade vart det här en annan gång när hon bodde i Lorca tydligen. Läskigt vare! 

Nu ringde R från Lorca från jobbet också och frågade om jag hade känt att det skakade. Så nu vet jag att de inte bara var jag iaf! Skönt det!

Nu ska jag ge mig ut på en promenad eller gå till de andra i lekparken, får se va de blir! Har så mkt träningsvärk i låren sen igår!


Svensk film

Igår kväll åkte M och jag och storhandlade med barnen för det har vart skapligt tomt i kylen i säkert två veckor nu haha. Men har inte funnits tid till att handla så vi åkte igår kväll och nu är det fullt i varenda låda och kylen och frysen haha. Efter det gav jag mig ut på en löprunda i värmen och det va inte kallt. Svetten bara rann om mig när jag kom hem men de va skönt, in i duschen sen slapp.

Kollade på Män som hatar kvinnor igår som gick på tv och fatta hur gött de kändes att titta på en svensk film? Det var så länge sedan jag hörde svenska på tv och sånt. Asnice! Va grymt länge sedan jag såg den också så de va bra! Har ju börjat lsa tvåans bok nu så de passade perfekt att den kom in där på tv igår. 

Idag, jag är ledig, solen skiner och det är verkligen sommar nu! M har precis gett sig iväg en sväng så jag ligger här medan A ligger och sover. Får se va som händer idag men en tripp till stranden och så blir de kanske! :)



Friterad kyckling

MUMS vad god mat jag gjorde idag. Svinlätt också! Därför skriver jag ner till er som inte vet hur man gör. 

Börja med att vispa ett eller två ägg (beroende på hur mkt kyckling du har)
Rensa även kycklingen om du har en hel, ta bort skinn och sådant så du får olika ben och grejer.
Häll upp mjöl, salt och peppar i en tallrik eller i en plastpåse rör om och doppa kycklingen där i. Sedan doppar du den i ägget innan du doppar den i en tallrik med ströbröd.
Därefter värmer du upp rikligt med olivolja i en stekpanna så det blir riktigt hett och när du sedan lägger i kycklingarna sänker du värmen lite så de får en fin brun färg ca 5-7 min. Vänd om dom en gång sedan är det bara käka och servera! Gott med sallad!




Smulpajen med äpple



Smulpaj och sommarvärme

Igår gjorde jag som sagt smulpaj och när M kom hem från jobbet runt 22.45 satte vi på ugnen och började käka lite sallad som middag och till efterrätt blev det paj. Hur god var den inte då?? R & M blev helt till sig, måste vi göra fler gånger och allt så den var god! Toppen, de blev lite kvar tills idag med, mums! De blev en väldigt sen middag igår 23-23.30 och massa socker så vi va på G efter det. Kollade typ på Robinsson fast på spanska i någon timme innan jag gick och la mig. 

När jag vaknade i morse hade familjen tydligen försovit sig, det händer haha. Men de hann iaf och M tog sin nya cykel till jobbet. :) Hoppas hon kom fram utan att ramla ;)

Idag, har jag vart ute på en morgonpromand med A men de blev bara 40 min idag då det var så himla varmt, måste börja gå ut tidigare innan frukost om jag ska orka det länge till för nu är det stekhett redan vid nio typ. Nu sover hon och jag sitter här och tar de lugnt. Ska packa ner grejer för stranden om A vaknar snart om inte så lägger jag mig ute på terrassen tror jag! Ska skära upp lite mango och ta med ut! 





Måndag

Nu är allt klart, jag har städat allt nu och vikt tvätten som är ren och gått till Mercadona med A för att köpa äpplen och glass och det blev nästan löpning på vägen hem då glassen var nära på att smälta för det är inte kallt ute. Men nu står pajen iaf och är klar. Hoppas de kan komma hem snart så jag kan slänga in den i ugnen, känns inte som att vi hinner äta den för A ska på rehabilitering snart med så antar att de blir jag eller M som går på den. 

Sen ska jag ha siesta iaf innan det är dags att hämta I och leka i lekparken eller på stranden! Nu läggdags för A som sitter här och skrattar och är grymt trött! 


Städning, tvättning, bakning och solning

Blev väckt lite innan nio då gav jag välling till A sedan gick jag med I till skolan och sedan åt jag frukost. A somnade direkt när jag la henne i sängen så då satte jag inte igång att städa, dammsuga, tvätta golven och damma! Då är de bara föräldrarnas rum och badrum kvar men de får bli när A vaknat. Nu har jag slängt in en tvätt också, vilket var nödvändigt! 

Nu antar jag att A vaknar snart då sätter jag henne i vagnen så ger vi oss ut en snabbis till Mercadona för att köpa äpplen och glass. Ska bjuda M på smulpaj med äpplen och glass idag hade jag tänkt eftersom att hon faktiskt fyller år. Hoppas den blir god, glass får de bli eftersom att de inte finns vaniljsås här och förra gången vi skulle göra egen blev den inte så lyckad haha. Men glass är ju gott i värmen så :) 

Nej, nu ska jag slänga på mig kläder och förbereda vagnen och sedan ge mig ut i det underbart varma vädret. Hinner med lite solning också efter promenaden! Jobbar ikväll sen igen så de blir nog kanoners!! 



Äckelgubbe på stranden

Usch, fan va arg jag blir. Idag när jag låg på stranden var det ganska så mkt folk i stort sätt hela vägen och jag låg ca 7 meter från en barnfamilj och 10 meter från ett par på kanske 30 år så kände mig "säker" haha. Så efter att ha legat där i några timmar kommer de en gubbe/kille skitsamma, äcklig är han.

Han går fram till barnfamiljen och säger något och dom bara tittar på honom och han går vidare sakta förbi mig och tittar massa och sedan vidare till paret och säger något till dom också. Sen vänder han och går tillbaka och ställer sig nere vid havet med ryggen mot mig och så ligger jag lite snett så jag ser att han står och tittar och så hur länge som helst så efter ett tag får jag nog, pallar inte att de ska va som förra gången (tror de va samma äckel denna gång). Klär på mig mina kläder och går sakta längst stranden för när jag väl börjat klä på mig så började han gå snabbare längst med havet.

Efter kanske 100 meter så ser jag honom igen på stranden då står han nedanför en annan tjej som ligger och solar där hur skönt som helst och hon ser honom också men försöker som mig ignorera det och då ser jag att efter ett tag går han mot henne och ställer sig precis bakom henne så hon vänder sig om klär på sig och börjar gå och då går han snabbare vidare. Antagligen till nästa och så håller han på säkert en dag eller något.

Fan va irriterad jag blir alltså. Kan man inte bara få ligga där! Måste man ha med sig någon hela tiden alltså. Fan så störigt. De jobbigaste är ju om han kommer någon gång när man precis har lagt sig där, kul att behöva gå då liksom. Jag va ändå nästan på väg hemåt men ändå. Störigt värre! 

Matina bara nästa gång får vi fan polisanmäla honom alltså! Du har blivit utsatt två ggr nu och hur många ggr har du vart på stranden liksom. Max 5 ggr sen jag kom hit typ! Helt sjukt! Han går säkert där varje dag och håller på. Skulle inte förvåna mig.

Ville bara säga det! Nu ska jag nog ta mig något att äta. Hoppade över lunchen idag för jag va inte alls hungrig efter att ha legat på stranden i värmen. 

Ny vecka imorn! Hasta mañana! 


Solklart!

Jag älskar vädret idag verkligen! Har legat på stranden i några timmar och nu har jag precis duschat och sitter och slappar. Familjen kommer väl hem snart någon gång antar jag. De tog sitt pick och pack och drog till Vera för häng vi en pool och restaurang som tydligen finns där eftersom att inte R tkr om att ligga på stranden haha. Hade vart kul att följa med idag men fick annat erbjudande men antar att de blir fler trippar dit! 

Mer idag blir det lugnt, tv, mat och sånt! Ska få mina naglar målade också nu tänkte jag om jag orkar. Imorn har jag mkt att styra med. Städning är nästan ett måste, matlagning, bakning och lite sånt! Men ska nog hinna med solen en stund också om det är någon tror jag. 

Ska berätta om en äcklig grej som hände på stranden sen också! Blir så irriterad, kan man inte bara få ligga där och slappna av utan att hela tiden ha ögonen öppna eller???? Men de orkar jag inte nu, tar de senare ikväll! 



Stranden en sväng

Solen skiner och det verkar vara vindstilla! Iaf här uppe så nu ska jag byta om och bege mig till stranden där jag ska möta upp R. Blir väl till att va där ett tag innan jag traskar hemåt en sväng igen för joggingrunda, promenad eller något kanske. Får se va jag känner för.

Inte tid att sitta inne mer! Ha de bra!


Jag har ätit fisk!!

Shit, de va länge sedan. Visst jag har smakat lite så men då max en halv sked nu åt jag upp en hel som M hade gjort till mig. Hon kom in och sa att de skulle äta fisk och undrade om jag kunde tänka mig att smaka eller om hon skulle göra kött men jag sa nej jag kan smaka så jag har ätit fisk. Åt upp allt också, blandade varje tugga med potatisen och sockerärtorna eller vad de heter då smakade de inte så mkt. Tur de! De gick ner iaf! Detta måste ju nästan betyda att jag inte behöver äta fisk mer på säkert 10 år haha. 

Nu har jag börjat jobba för dagen iaf! Men blir inte så mkt jobb idag inte eftersom att jag åker på match om 30 min typ. Hoppas på vinst idag då bara! Vore kul att få göra ett mål typ. Borde inte spela då min hals tar död på mig men va fan! Har vilat i en vecka, inte tränat och druckit en himla massa alkohol så jag är väl redo för match?? haha

Nu ska jag byta om och sätta upp håret och greja lite innan Raquel kommer och hämtar mig! 


Matchdags

Fick ett medelande sent igår om att det är match idag! Blir hämtade tjugo över fyra, får se hur de går denna gång. Vill spela i mitten högst upp, de va för svårt med de andra för mig verkligen. Men de märks. 

Nu är de andra och spelar golf och jag gör inte så mkt, ska lägga mig ute i solen snart tänkte jag och läsa lite i boken. Sen blir mat och match alltså. Jobb 15-22 idag med så direkt när jag kommer hem är de läggning av barn som gäller antar jag. 


Foppatofflor

Jag har aldrig tkt dom är sköna att gå i och så därför aldrig ägt ett par och gör fortfarande inte. Men nu när jag gått hemma några dagar har jag strosat omkring i M:s och det är ju fan skönt att bara ha när man går omkring lite så ute och inne. Visst att fötterna blir grymt varma men när man sätter sig ner kan bara ta av dom. 

Så just nu har jag ett par lila i typ 3 storlekar för små men de gör inget. haha.



Nu ska jag ta hand om en sjukling som ligger i soffan och kokar. Herregud, hur kan man ha feber en vecka? Dags att kyla ner stackarn som ser allmänt förstörd ut idag. 


Hejdå Spanien, Hej Sverige!

Igår kväll satt vi och åt lite sallad och efterrätt och sen drack lite vin och sånt. Hemma runt ett och imorse ställde jag alarmet på 08.10 då gick jag upp och det va bara M som var uppe så då fick jag reda på att ja, de blir ytterligare en dag inomhus framför massa barnfilmer och allt. Börjar bli uttråkad nu eftersom att jag inte vet vad jag ska göra. Kan ju inte städa och tvätta och de varje dag heller. Men så äre! 

Iaf 08.20 hoppade jag på cykeln och åkte till hotellet för att hämta lite saker och säga hejdå till pappa och Helene som lämnar Spanien och åker hem till Sverige för denna gång. Vart skitkul att haft dom på besök, nu vet jag inte när vi ses nästa gång, antagligen någon gång i höst/vinter! Men de återstår att se. 

Nu är jag ensam igen alltså! haha. Nej då, nu går jag tillbaka till min vanliga vardag igen med A. I har väl snart sommarlov antar jag då blir de två barn hela dagarna hela sommaren.

Nu vaknar den lilla, dags att hämta henne. Ha de bra för de ska jag!!


Ännu en dag inomhus

Sitter inne en dag till och ser hur solen skiner och vet att pappa och Helene ligger på stranden och har de bra! Sitter och kollar på Fem myror är fler än fyra elefanter just nu. Tvättat och städat lite i morse också och nu ska jag snart bädda min säng och sen ska jag sätta igång med maten. Idag blir det Fajitas :) MUMS! Något bra iaf :)

Slutar förhoppningsvis jobba lite innan halv sju då hoppas jag på att få komma iväg en sväng, då blir de mat och drinkar och sånt ikväll med. Sista kvällen. Träning blir de inte då jag har grymt ont i halsen.

Slänger in några bilder när jag ändå håller på och inte har alltför mkt att göra. Sen ska jag fixa lite till. Hoppas ni har de bra i snön. För jag höde att de hade snöat några dagar hemma i Sverige. Herregud! 









Live from Spain!

Inte vart aktiv de senaste dagarna men nu sitter vi iaf som alla andra kvällar och dricker drinkar och lyssnar på musik. Denna kvällen är de gamla godingar! Men de funkar mkt bra :) Pappa och Helene träffade Martina och de idag och de va kul, tog en öl på stranden och snackade loss. Sedan lite mat och chill för oss.

En dag kvar i solen bara för dom och jag har haft sådan otur så när jag jobbade var I sjuk så jag kunde inte lämna huset och nu är de dags för jobb imorn. Får se om hon är frisk, är hon de och går i skolan ska Astrid och jag till stranden och sola och bada och ha dt bra. Om inte så får jag väl sitta in en dag till och kolla på solen som skiner. Suger men så äre haha. Kommer ju få sol så de räcker i sommar antar jag ;)

Nu ska jag blanda och va lite social igen! Ha de bra! Puss



Bilder och uppdatering

Regn idag men det har gjort så vi har spenderat större delen av dagen i köpcentret vilket inte var helt fel. Öl och tapas på vägen hem och nu sitter vi och dricker lite drinkar igen och ska ut och käka lite sen. Imorn är de dags att jobba för mig igen. Men är de sol kommer jag jobba vis poolen kan jag lova er ;P Sen är de rehabilitering, träning och lite mer jag ska hinna med.

Nu slänger jag in lite bilder från dagarna som har vart.














Drinkar hela dagarna

Nu har jag besök därför är jag inte så aktiv då min dator bor på hotell nu! Men vi har iaf legat vid poolen och vart ute och ätit och igår var vi ute och åt tapas och efter det blev det stopp på två barer och lite klättring i träd och grejer! Skoj vare! Bilder kommer någon dag! Gjorde lite drinkar och så här hemma innan också!!

Imorn ska jag också äta hotellfrukost faktiskt! De ska bli sååå gott! Har även shopping inplanerat någon gång i veckan och badning är ett måste har jag sagt till dom! 

Nej, nu ska jag va social igen! Dags för ännu en kväll! 




RSS 2.0