MUMS!!

Mitt godis har anlät till Spanien och jag är mer än glad ska jag säga er! Riktigt gott med djungelvrål och turisk peppar :) Vi sitter nu samlade I, M och jag i mitt rum och käkar haha. Alla är galna verkligen! 

Men såklart var det inte bara kul att få godis utan att träffa de två nötterna som kom också :) Hotellet var fint och de fick ett rum med havsutsikt så det va ju inte helt fel. Gick och handlade lite öl, vin och grejer som de ska ha i veckan och nu är de på hotellet och duschar och har sig. Jag gick hem och väntar på att de ska höra av sig så ska vi gå ut och käka idag. Ska nog ta med dom till tapas stället där vi va under carnavalen, man fick massa mat, billigt och gott vare :) 

Nu ska jag va lite social innan jag ska dra igen. Ville bara säga att min pappa och Helené har kommit hit nu och stannar en vecka :)) Tjohooo!! 


:)

Hämtade I i skolan och gick til lekparken och efter 20 min ringde M och sa vart är ni? Jag bara i lekparken, vadå? I har ju simning idag. Jaha, det var så länge sedan så det hade jag helt glömt bort så vi traskade hemåt efter ett tag och nu sitter jag här och har precis fått ett sms av pappa som vill att jag ska möta dom på busstationen och visa vart hotellet är då de inte vet vad de heter eller någe. 

Kul kul! Kan inte fatta att de just nu sitter på en buss här i Spanien, ca en timme från mig. Känns konstigt! Riktigt konstigt ska jag säga er! Va typ 3,5 månad sedan jag va hemma så haha. Kul kommer det blir iaf och ikväll går vi ut och käkar något! 


Fredag

Igår var de som sagt I:s födelsedag! Äntligen, de har hon sagt sen första dagen jag kom typ, nu 2 månader senare så hahha. Fyra år och hon är en stor tjej nu tjatar hon om hela tiden haha ;) Klädde på henne en söt klänning och gjorde inbakad fläta och hon blev så söt men glömde ta kort. 


Här är ett kort tag efter skolan i lekparken iaf! 


Astrid och jag innan vi va på väg ut! :)

Har nu målat naglarna och väntar på att tvätten med handdukarna ska bli klar så jag kan slänga in dom i torktumlaren och sedan ska jag se om Astrid ska vakna och ge henne mat innan jag ska laga mat själv. Kyckling och något mer blir de idag! Får se va jag känner för att göra. 



Vad var det jag sa?

Det regnar såklart! Det va precis det jag sa så jag skrattade i morse när jag fick se det haha. Herregud, får bra hoppas de inte håller i sig nu då!

Fick ett sms av pappa där han försökte skriva på spanska och engelska i natt om att de var framme. De såg ut såhär: Si si wi ar in spania naw ola ola! Tur att man fattade vad de stod iaf ;)

Nu har jag ätit frukost och ska städa lite sedan får jag se om jag går ut en sväng om vädret blir lite bättre. 


Intar sängen

men inte själv nej! Med Mötley Crüe gänget, men de blir nog inte länge så trött som jag är efter denna dagen. Vart full rulle hela dagen verkligen, har vart med barnet/barnen från kl 8 i morse till halv sju och så har jag hunnit tvätta, laga mat, dammsuga och lekte i lekparken under den tiden också. Efter de har jag tränat och de gick sådär idag, kommer ju inte orka spela som dom gör. Hur fan ska jag, otränad som fan orka spela 20 min i sträck inomhus när vi vanligtvis spelar ca 1 min sen byte. Tjena på den! Får säga hur vi gör haha ;)

Ätit middag nu precis, sallad och croquetas och nu ligger jag i sängen redan. Just nu sitter min far och Helene på ett flygplan på väg till Alicante där de kommer sova inatt sedan åker de buss hitåt imorn :) Kul kul! Jobb 9-16 imorn. Godnatt Sverige!



Spenderat dagen utomhus

dörav dålig uppdatering men har faktiskt bättre saker för mig vissa dagar! Som idag t.ex. Blev väckt lite innan åtta då firade vi I lite och lekte innan hon gick till skolan och sedan var det A och jag, gick ut på en promenad, sedan tvättade jag några tvättar lite snabbt innan jag la mig ute på terrassen för att få lite sol på min bleka kropp samtidigt som A sov. Sedan satt vi ute båda två och lekte och lite innan jag gick en och slängde ihop en sallad. Blev sugen på det idag så!

Efter det packade jag vagnen för att gå till stranden hänga lite och sedan vidare hämta I och sedan efter det till lekparken och nu är vi hemma och A är nybadad. Härligt, nu slutar M jobba också så när hon kommer hem åker jag på fotbollsträning :) Kul kul, sista gången med klumpiga löpardojjor, det ska bli superskönt! 

Älskar mitt jobb när man kan gå till stranden, sola, bada, dricka öl och bara ha de bra! Det är ett soft jobb det ska jag säga er haha. Nej, nu är dags att röra på fläsket!

Pappa och Helene lyfter snart antar jag så imorn ses vi :D Jippi!



Stekigt väder

Efter maten satt jag mig ute och läste ite men herregud de blev asvarmt så nu sitter jag i min nya biknin på rummet med solen i ryggen utifrån och det är inte kallt. Härligt! Ska nog ge mig ut på en skön kvällspromenad sen när de andra kommer hem och de har blivit lite svalare. 

Sitter och väntar på att pappa ska ringa på skype så jag kan kolla så han packa allt som jag sagt åt honom haha. Imorn åker dom, eller kanske var de på fredag? Kommer inte ihåg men snart är dom här iaf! :)



Águilas FC

Är numera mitt lag haha. Kom nyss hem från Murcia där vi fixade med kort och papper och massa grejer så nu är jag medlem här och på lördag är det match. Vilken tajming att jag får benskydd och skor på fredag då! Himla tur! 


Fint väder idag med men ja de e som sagt lovat regn till helgen men så äre. Bara hoppas på det bästa haha. Nu ska jag äta mat! 



Murcia

Det var tydligen stängt till hallen idag för det var någon fiestadag så de blev ingen träning, ist åkte vi och fixa med ett papper som jag ska skriva i uppgifter och lämna till någon så imorn åker jag, Raquel och några tjejer till till Murcia för att försöka fixa med alla papper, foton och allt jag ska ha med mig så jag kan få spela de sista matcherna. Funkar de inte imorn ger jag upp och bara tränar tror jag. 

Hoppas iaf att de blir bra, nu ska jag sova, tidigt uppstigning imorn på min lediga dag men va gör väl de. Godnatt Sverige! 



Shopping

Igår när det var läggdags var I hur pigg som helst och efter ett tag hörde jag att hon var uppe och gick men tänkte inte mer på det förrän efter ett tag då gick jag och letade efter henne och hittar henne i A:s spjälsäng, där satt hon. herregud alltså! Bar tillbaka henne till sängen och när jag 15 min senare skulle gå och lägga mig och läsa ligger hon på ena sidan i min säng och säger att hon vill sova där men sen ville hon inte det bara för att jag stänger dörren när jag sover haha. 

Idag när jag vaknade sken solen, vilket inte var fel. Åt frukost och var på väg ut till stan med Astrid och skulle bara byta blöja innan men det slutade med att jag var tvungen att bada henne då hon hade bajsat hur mkt som helst, trodde jag skulle spy när jag stod där, fan va äckligt det var haha. Men fick ju efter ett tag mysa med en nybadad bebis iaf och de gjorde att hon sova skönt hela vägen till köpcentret som vi hamnade på ist för stan då M hade glömt sin matsäck så jag tänkte varför inte ta en promenad dit och lämna den till henne. Kollade lite i affärerna där sedan gick vi hemåt igen genom stan och då hittade jag två skoaffärer jag gick in i och kom ut med ett par i varje affär. Det gillas! :)) Har alltså fått med mig två par skor idag för bara 19 euro. Hörrni, 19 euro är ca 170 svenska kronor. Hur billigt var inte det då? Fan va glad jag är! 








Nu är jag hemma iaf, ska snart börja skära lite frukt och fixa lite för om en timme hämtar jag I och efter det går vi till rehabiliteringen med A och efter det vidare mot lekparken eller stranden en sväng innan jag ska på fotbollsträning. 

Bra dag helt enkelt. Hade dock på mig alldeles för mkt kläder för när jag väl kom ut var det varmt som satan men va gör väl det. Nu har jag bytt iaf. 


Dansa dansa dansa

La mano arriba
Cintura sola
Da media vuelta
Danza Kuduro
No te canses ahora
Que esto solo empieza
Mueve la cabeza
Danza Kuduro

I började dansa som de sjunger i denna låten när jag lyssnade på den nyss. haha, söt tjej! 

Astrid har precis ätit och somnat igen, får se om hon sover några timmar nu eller om det bara är en kortis som vanligt. Jag tänkte iaf försöka skynda mig inne i duschen nu då jag känner att det är nödvändigt! 

Tog en siesta på 1,5 timme idag med, blev trött efter vi hade ätit. De var hur skönt som helst. De öste ner regn förut också och pappa jag kollade lite snabbt på väödret på någon sida på internet jag hittade och jag kan ju säga att de ser inte så kul ut, skapligt fint tills fredag och sen regn igen men man vet ju aldrig. 


Här har hon satt sig fast i stolen, hahah.


Regn, regn och regn!

Nu, duschen en jättesnabbis! Max fem min! Får bli långdusch imorn då jag har fotbollsträning :)


Spansk musik

Hittat några av alla jag vill hitta men slänger in dessa så länge! 













Självklart denna godingen men hittar inte den remixen jag vill men!









Mojacar

Om jag skulle ta tag i detta och berätta lite om utgången i Mojacar. Christina och hennes kompis kom och hämtade mig 00.45 då åkte vi mot Mojacar, framme lite efter 01.30. Satt i bilen, drack lite vin då det var grymt lång kö för att komma in. Efter ett tag ställde vi oss i kön som hade blivit en aning kortare och det gick ganska fort. När vi är framme och ska betala våra 10 euro för att komma in får vi såklart gå in gratis :D Jippi! Sparade vi dom pengarna för annat sköj! 

Det var grymt stort och MASSA folk, vissa ställen var det svårt att ta sig fram men de gick. Vi dansade, drack drinkar och hade de trevligt! Stället heter typ Mandåla och är ett stort ställe med massa barer, restaurang, en pool och ligger vid stranden. Älskar verkligen spansk musik. Försöker leta upp dom men de är inte så lätt då jag inte vet vad de heter men ska fortsätta kolla lite har jag tänkt. 

Vi var såklart där tills de stängde och kom väl därifrån lite efter 06.30 och satte oss i bilen körde en bit och väntade på att en kille som de kände skulle komma. Efter det åkte vi hem till honom, drack lite öl och sedan sov vi i hans soffor men jag kunde självklart inte somna så de andra två sov och jag satt och spelade spel på mobilen och försökte bli trött men de gick inte. Där satt jag i ca fem timmar medan de andra sov. Jobbigt vare! Efter åkte vi och käkade och sedan vidare mot ett annat mysigt ställe vid stranden och softade med några killar och hade de trevlans. Sedan bar de av hemåt runt 19.30 så ja, snacka om heldag där. 

Hemma runt 20.30, då hade jag inte sovit på 1,5 dygn som sagt så jag gick och la mig före båda barnen igår och somnade på dirren och vaknade av en knackning på dörren, vilket betyder, dags att gå upp jag måste snart gå till jobbet ska bara sminka mig och så. Klev upp gosade med lilla A i soffan och sedan åt jag god frukost med ägg och nu har A somnat och I kollar på Toy Story 3 för 4 dagen i rad typ haha. Den är bra!

De var lite av massa skoj som hände denna helg :) Kul att ha träffat lite folk nu! 

Nu ska jag slänga in tvätten i torktumlaren och sedan slänga in mina lakan. Får se vad vi hittar på idag. Regnade i morse igen, dags att bli bra väder snart va med tanke på att jag får Sverigebesök på fredag, antar att dom blekfisarna skulle vilja ha lite sol. Eller har jag fel??

Dags att kolla till I nu, hon har vart tyst ett tag, då vet man inte vad som kan hända haha. Jobbar 10-14 18-22 idag!

Trött tjej

Helt slut i kroppen, inte sovit på ett och ett halvt dygn så nu är de dags! Antar att om M ska få upp mig imorn måste hon typ hoppa i min säng eller någe. Berätta om Mojacar imorn! 

Godnatt Sverige! 


HAHAHA

Herregud, hur lyckas man??? Åt precis middag, korv, sallad och lite smått och gott med Ines. Hon tappar sin gaffel (som vanligt) på golvet och vi säger åt henne att hon får ta upp den själv och till slut ger hon upp och står/sitter konstigt så jag hjälper henne och då ser jag hur hon står, mellan stolssitsen och stolsryggen och kommer inte loss och något håll. Herregud va R och jag skrattade eller och hon typ började gråta haha. Men jag spang efter kameran men nu vill de inte såklart så får bli imorn. Hon kom loss till slut med R:s hjälp men gud va kul det såg ut hahaha. 

Håret är lockat, kläderna och sminket är på. Idag har jag på mig mina svarta jeansleggings från Stradivarius och ett vitt linne med texten Girls just wanna have fun och en skinnjacka över det och ett par converse eftersom jag fortfarnade inte tagit fungrarna ur röven och köpt mig ett par klaicksar. Men jag tror det kommer bli skönt med conversen idag då vi tydligen inte har en aning om när vi kommer hem. Så jag antar att vi kommer ta en buss hem någon gång under morgondagen, men det återstår att se hur kvällen blir. Hur eller hur så ÄLSKAR jag Mojacar och då har jag knappt vart där! Detta kan ju inte sluta dåligt? 

Nu är jag iaf redo, börjat dricka lite öl och väntar på att M ska komma hem så jag vet vart och när jag ska träffa den där tjejen! Spännande men det kommer nog gå bra. Hoppas att hon kan lite engelska iaf haha. Men efter några glas så pratar jag flytande spanska, iaf vad jag oftast tror haha. Då pratar jag alla språk tror jag. Kommer den en russ så är jag garanterat den som är bäst av oss två på att prata ryska haha. 

Hasta mañana! 


Utgång :)

Oj oj, ändrade planer, stod och lekte med A när M ringde och ville prata med mig. Hon har en tjej i min ålder som jobbar på hennes jobb och de ska ut ikväll tydligen i Mojacar, ca timmen härifrån och hon hade sagt att jag kunde följa med, en jättetrevlig tjej tydligen :) Så om några timmar drar jag till Mojacar med några tjejer tydligen och kommer hem imorn någon gång. De visste inte när man jag är inte den som är den. Party party! Kommer nog bli kul!

Så nu ska jag börja svira om, kolla kläder och skor som jag fortfarande inte har och sminka mig och göra något åt mitt tråkiga hår kanske?! Jo, så får de bli, har nog gått om tid tror jag. Måste hinna äta något innan med ju! 



Påsk påsk påsk

Läser att alla ska äta påskmat och leta påskägg och grejer. Jag vill också ha påskägg! Mest bara för att jag fortfarande är så grymt sugen på godis, snop (norska), chuches (spanska). Känns som kl är jättemkt men nej då inte ens sex än. Ca 5 timmar kvar tills M kommer hem från jobbet, vad ska jag göra? Jag ville gå till lekparken med Ines, för att få lite tid att gå men hon ville leka ute på terrassen såklart så det har vi gjort ett tag och nu är hon ute igen. 

Det går fort snart vaknar säkert sötnosen då ska jag ge henne frukt och mysa lite med henne. 






Barbacoa fiesta

Igår var det full rulle hela dagen kan jag säga! Blev väckt runt nio då satte jag igång med att bada barnen och klä på dom klänningar och grejer och sedan fixade med nytvättade kläder och sen vidare ut å terrassen där vi höll på att sopa, tvätta rent och fixa med allt som fanns att göra där ute och det blev bra :) När det va klart gav jag välling till A och vid tolv hoppade jag in i duschen och när jag kom ut var det redan folk som hade kommit så det blev bara till att slänga på sig lite kläder och ta hand lite om barnen som för det mesta lekte själva. 

Drack massa sangria som var hur gott som helst, det var länge sedan jag drack det och vi invigde barbacoan som vi köpt och hur gott var det inte med grillat första gången detta år då? Jo, hur gott som helst ska jag säga er! MUMS! Kyckling, grönsaker, lamm, kött av massa olika slag. Riktigt nice vare! Efter det blev det tårta (vilket jag inte åt) men vi hade de hur trevligt som helst iaf. Senare framåt kvällen blev det lite kyligt då flyttade de fleta av oss in och runt nio var grillningen igång igen då det var dags för middag. Kyckling, sallad, skinka, korvar, pan con tomate y ajo och öl. Mkt mkt gott :) 

Sen slog vi oss ner i soffan och runt tolv åkte folket och dåhade vi hållt på i nästan 12 timmar. Herregud men va trevligt och lyckat de blev :) Gillas! 

När man äter såhär många så grillar en och ställer fram på bordet och de andra tar en tallrika tar vad de vill ha och sätter igång att äta, man sätter sig inte ner och pratar runt ett bord, man står eller så sätter man sig där det finns plats. Så man går omkring, äter och tar för sig av de man är sugen på. Vi stod alltså ca 12 vuxna i köket på kvällen och åt och åt haha. Det va rekord på hur många det har varit där inne kan jag lova. Men skoj det med! Ta sallad och olika saker med sin egen gaffel och sen ner med den igen är mkt vanligt i Spanien. Man har inte direkt bacillskräck här inte haha. Det är härlgit, gillar jag!! 

Så efter en mkt trevlig kväll hoppade jag i sängen runt ett och somnade på direkten och vaknade runt halv elva, då satt vi och kollade på film och slappade och innan jag la mig ute på terrassen och läste lite i min bok i solen. Nu har vi ätit lunch - pasta carbonara. M har precis åkt till jobbet och är hemma runt halv elva ikväll skulle jag tro. får se va jag ska göra mer idag, blir nog antaligen slapp här hemma skulle jag tro. Ska se till att få mina naglar målade kanske och en dusch skulle inte sitta fel. 

Har tagit söta bilder på barnen idag också som kommer upp senare :)  

Btw. så är det bara en vecka kvar tills jag får besök från Sverige :) Det ser jag fram emot! 


Fixar och trixar ;)

Ätit god mat idag och inhandlat mängder med grejer och nu är I & M och inhandlar de sista - godiset och R håller på att montera ihop grillen och jag ligger inne i min säng med Astrid och myser.

När vi höll på med städningen förut så passade jag på att leta efter en plats där jag kunde ställa min resväska då jag var trött på att den stod i ett hörn och tog onödig plats så jag flyttade sängen lite åt garderoben och fick in den mellan hyllan och nattduksbordet så nu känns mitt rum mkt större. Skönt :)

Har tagit bort nagellacket och filat till naglarna nu med och ska måla på nytt tänkte jag men väntar nog till lite senare då det blir lite fix med vanlijkräm och grejer snart antar jag. För de ska vi göra egen för de finns inte här i lilla Aguilas haha. 



Påsk

Herregud, det är redan påsk! Va fort tiden har gått. Dags att säga Glad Påsk antar jag! Fast jag kan ju inte påstå att det känns som påsk, känns inte som det brukar göra när man är hemma för då är det så mkt man ska hit och dit och äta äcklig påskmat och grejer men nu vet jag inte vad som händer förutom morgondagen men det märks ju.

GLAD PÅSK iaf! :))


Nystädat

Det slutade regna ganska så fort så Ines och jag har vart ute och lekt och innan det storstädade vi lägenheten så nu är den redo för gäster imorn. Ines hade kokos på hela sitt rum eftersom hon gjort tårta haha. Hon är för go!! 

Nu har jag flätat hennes hår och hon sitter och kollar på tv och Astrid sover. De andra är och handlar inför morgondagen så nu ska jag sätta mig och glo på någon barnprogram jag med tänkte jag. Börjar bli småhungrig nu med så.

Yes, nu är I lite för tyst så får se om hon busar med något, dags att kolla till henne. Hasta luego!


Este es mi sueño

Gårdagen var bra som sagt men har inte sovit länge idag. Gick upp och va grymt trött men kunde inte somna om så. Alla bara varför sover du inte längre för då? Men de gick ju inte haha. Idag åt vi alla frukost tillsammans, typ andra gången sen jag kom eftersom att Rodrigo fyller 35 idag! 

Regnet öser ner också, hoppas det blir bättre till eftermiddagen elr iaf tills imorn. Men jag kan inte säga att jag tkr det är jobbigt med regn utan skönt rättare sagt, då känner man att man inte är tvungen att gå ut om man känner för att sitta inne en hel dag. Vi gillar det helt enkelt! Hörde till och med lite buller förut så. 

Har även suttit och kollat på lite barnprogram som varje morgon och kväll typ, herregud, dessa serier och alla låtar som de spelar fastnar i mitt huvud - där av rubriken (detta är min dröm på svenska). Caillou, pokemon, Bob Esponja och många fler.



Leka mitt i natten????

Real Madrid vann som sagt fotbollen så Martina och jag begav oss ut i staden och drack lite drinkar och pratade om allt mellan himmel och jord och hade de trevligt! Kom hem nyss och nu ska jag sova men ligger och skriver med Yasse som ska ut och leka. Mitt i natten? Konstig tjej tkr jag, men inte så konstigt, hon tar med sig ficklampan bara ju. Så är de löst. Lek kurra gömma (stavning) så blir dt extra svårt hörrö!! HAHA 
Nej, men är man i Australien så är man, hon har morgon när jag har kväll. hihi. kul ändå! 

Nej, kl är alldels för mkt nu, ska sova! Godnatt Sverige!


Seger = utgång

Blev fotbollskväll med lite smått och gott, mkt öl och gin och tonic så Martina fick för sig att gå ut nu och kl är ett så ja, det säger man ju inte nej till så nu har vi bytt om och är redo för utgång! Blir en drink och lite dans antar jag :) 

Kul kul med impulsa grejer! Hörs imorn!


Tatueringar

Är något jag gillar väldigt mkt! :) Och nu pratade jag med Yasse på skype förut och vårt samtal handlade i stort sätt bara om godis, hittade en sida där man kan beställa svenskt godis på och eftersom att hon befinner sig i Australien och jag i Spanien så är vi grymt sugna på att göra det. Men hoppas någon där hemifrån kan va snäll och skicka hit lite eller något :) Ett paket med lite godis till en tjej som är grymt sugen i Spanien skulle inte va fel i påskpresent eller något hörrni där hemma!!

Nu tillbaka till tatueringar! Hon och hennes värdmamma ska nämligen tatuera sig snart och jag blev så himla sugen att göra en fjärde! Hittar jag en tatuerare här kommer det kanske ske, vem vet? Hoppas jag gör det! Antar att det säkert inte finns i denna lilla håla men vem vet haha. Kommer bli glad om det gör det! 

Tog iaf några slumpmässigt valda bilder bara för att:









Någon mer som är sugen eller?? :)

Godis!!

Är så jäkla sugen på lösgodis och lakrits framför allt! Helt sjukt, inte ätit det på väldigt länge så nu skulle lite svenskt godis inte vara helt fel. Pappa får ta med när han kommer. Tänk en filmkväll med en bra film och en påse godis, det var inte igår. 

Varför har de inte det i Spanien för? Visst att dom har lite godis men det är inte mkt och det är absolut inget gott! Jag är inte värsta godismonstret men att få iaf några bitar i månaden vore ju inte fel. Nu har jag inte ätit på iaf 2 månader. Lite väl lång tid va? Tkr ni inte det?! 

Får ta och be någon köpa hemifrån och skicka ner hit sen i sommar också haha. Både Martina och jag älskar lakrits nämligen så ett last som räcker ett tag känns lockande. 





MUMS


Älskar känslan

Idag vaknade jag lite efter halv tio gick upp åt frukost och sedan började vi småstäda och plocka lite smått. Jag gick ut med soporna och då kände jag att det var en sådan dag som man känner när man är på semester någonstans. Ni vet när man vaknar ganska tidigt för att hinna med hotellfrukosten, innan kanske man går ut och känner på balkongen och då känner man en sval kyla slår mot en och solen lyser och man vet att om några timmar efter att frukosten är intagen och man är redo för beachen eller poolen så ligger man där och svettas ihjäl och försöker svalka sig i det inte så kalla havet! 

Precis så kände jag det idag när jag va ute max en minut med soporna att det är lite kyligt nu men kommer bli så himla varmt och nu är det nog rätt så varmt och skönt ute. Det som inte kommer stämma in är att jag inte kommer ligga och steka någonstans men ändå. Underbar känsla och jag älskar den! Ville bara säga det! 

Får se vad dagen mer har att erbjuda, antar att Martina ska iväg en sväng nu snart när hon är duschad och klar. Det märks. Passa på att chillal lite nu när det är lugnt i huset. 


En bild från när jag och lillasyster var i Cypern i höstas


En bild från Gran Canaria i höstas/vintras när jag "flyttade" dit i tre månader


Magaluf i somras


Egypten förra våren


Hemma

efter en svettig träning i den extremt varma idrottshallen. Men det var gött och kul! Folket är så trevliga! :) Ny info idag, behöver tydligen inte fixa med det där pappret och så. Nu behöver jag bara åka till Murcia och skriva på ett papper med pass och sådant tydligen, men det är ju inte lätt att ta sig dit när jag jobbar om dagarna, i värsta fall får man väl ta en buss men jag måste ju ha med mig någon. Får se hur jag löser det! 

En i laget ska iaf dit nästa vecka eller vecka efter det, ingen aning och då kunde jag få åka med om jag ville, men det beror ju på om jag jobbar men hoppas verkligen det, vore toppen. Annars får jag väl skita i att spela matcher om det ska va så himla svårt att fixa det. Bara jag får träna lite så är jag nöjd. 

Nu har jag myst ltie med Astrid efter duschen och nu sitter vi och väntar på att Rodrigo ska komma hem och vi ska äta middag. Är hungrig så det kommer bli gott. 

Nu börjar alla dagar när det är stängt och sånt så imorn måste allt fixas inför vårt BBQ-kalas på fredag. Idag har vi handlat massa papperstallrikar och sånt då det inte finns saker till alla och för att någon ska slippa stå vid diskmaskinen hela kvällen ;) Jag har blivit varnad, jag ska förbereda mig då släkten är väldigt speciell på den sidan haha. Spanjorer är ju som dom är så det lär ju bli ett livat kalas iaf kan jag säga er. Är man spanjor pratar man konstant hela tiden verkligen! Det är typ oartigt att inte göra det. Man åker inte hem till någon för att bara sitta tyst som man kan göra i Sverige typ filmkväll och sådant.

Många tittar även på mig när jag alltid tar av mig skorna när jag kommer hem för det första, går alltid barfota eller med strumpor här hemma medan de andra går med tofflor och för det andra när jag kommer till någon så tar jag också av mig skorna och det ska man ju egentligen inte göra här. Det anses skitigt och lite så men det är ju helt normalt för oss i Sverige att göra det, vi kan ju inte gå inne med skorna eftersom vi har sämre väder t.ex. på vinter med all snö man vi inte gå in med snöa, blöta och skitiga skor. 

Men så äre, får väl ta på mig min tofflor på fredag kanske haha. Det ska nog gå bra! 

Nu ska jag skypea med pappa sen äta! Det var alt för idag! hörs imorn igen! 


Fotbollsträning

och väskan är packad. 


Min fotbollsväska haha. Snygg ju ;)

I den ligger:
  • Ett par tygskor (som kanske får agera fotbollsdojjor idag)
  • En banan till efter träning
  • En tjockare tröja om det skulle regna när jag ska cykla hem
  • En vattenflaska - det är inte kallt att träna fotboll inomhus i Spanien ska ni veta
  • Ipoden som används till och från träningen på hojjen
  • Nycklar så jag kan komma in och ut ur huset

Så nu ska jag bara vänta på att de andra kommer hem från Mercadona sen drar jag. Dags att ta fram hojjen och byta om.



Inga skor

Eftersom att det inte är så stort där jag bor har de ju inte "normala" affärer, inga man känner igen eller så så det finns såklart inget Intersport man kan gå in på och välja på hur många olika skor man vill. Har gått gata upp och ner i centrum idag utan resultat. Hittade två olika hålor med några skor men inga som jag kan ha till att spela fotboll med. Hittade dock massa andra snygga skor så dit ska jag gå någon gång tänkte jag :)

Men va fan, jag har ju träning ikväll, om typ 6 timmar och jag har inga skor. Kan inte ha löpardojjorna som jag hade förra gången, folket kommer ju tro jag är dum i huvet på riktigt alltså. Klumpiga skor så jag snubblar fram. Och tygskor kan jag ju inte ha, det gör väl ont eller? aja, får väl ta med mig dom ifall. Men jag kommer nog ta cykel idag och så får jag åka tidigare och åka och kolla lite längre bort om jag kan hitta några vettiga skor. Hinner inte vänta tills pappa kommer, det är ju två veckor kvar då har jag redan hunnit träna lite antar jag. MEN, får se hur det blir! ser ju inte så lovande ut direkt.

Hinner inte spela match innan iaf så det är väl inte så himla bråttom egentligen men men. Har ju inga strumpor eller något haha. Men så äre. Man får ta vad man har. 

Nu är maten iaf inne i ugnen och är snart klar, hoppas jag. Behöver verkligen mat nu. Astrid bara gråter och gråter och inte vet jag varför. Hon sover inte några längre stunder nu för tiden så antar att hon är trött. Jag sitter nu ner iaf för första gången idag och det är underbart. Jag vet någon som kommer va helt slut efter fotbollsträningen iaf. 

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre, Ines skriker: Sofia, ven! Jag skriker: Voy, utan att orka röra en tå. haha. Dags att lyfta arslet från stolen nu.



Herregud, hur kan man skrika så mkt????

Kvällen igår blev svettig med andra ord. Madre mia. Vi tog en promenad eftersom att Astrid var trött men vägrade att somna och då är hon inte kul ska jag säga er. När man vet att hon är trött och bara vägrar då är hon inte att leka med. Så vi traskade men hon somnade inte så när vi kom hem badade jag henne lite fort och sen fick hon välling men hon slutade inte gråta och vägrade fortfarande att somna. 

Till slut fick jag lägga henne i vagnen och dra den fram och tillbaka här hemma i 30 min säkert och hon lugnade ner sig men somnade då inte. När Rodrigo kom hem var jag helt förstörd typ haha. Nej men jag var så grymt trött så han tog Astrid och det var inte lätt det märkte han efter ca 30 min sov hon och det var underbart. Då var det dags för nästa och som tur va va hon jättesnäll nästan hela dagen igår så hon somnade ganska snabbt. När Martina kom hem från jobbet låg jag helt utslagen i fåtöljen och sov typ. Herregud!! Men det är bara vänja sig. 

Nu på morgonen när de andra åkte till jobbet började lillen skrika ocg gråta igen, såklart. Undra varför? Jo för att hon va trött och vägrar typ somna när man bär henne nu för tiden, undra varför? Så jag la henne i vagnen tills hon lugnande ner sig och sedan gick med henne och försökte få tyst på henne och efter ett tag lyckades jag och hon somnade. Sov kanske i en timme och då hann jag med att städa hela lägenheten. Skönt, nu är det gjort iaf. Jag har till och med hunnit tagit en dusch innan hon började gråta igen. 

Idag regnar det iaf och det är väl ganska skönt. Har fått lite gjort här hemma och antar att vi snart ska ut ändå då Ines gillar att va ute i regnet för då får hon använda sin nya regnjacka och paraply. Det är skönt att komma ut så antar att vi snart klär på oss regnkläder och beger oss ut. 

Mer idag, jag ska göra mat och det blir kyckingklubbor, klyftpotatis och grönsaker i ugnen! Sen har jag fotbollsträning ikväll :) Jippi! Dock har jag ju fortfarande inga skor och borde gå och köpa mig ett par men hittade inga igår så kanske få bli en sväng till stan idag? Får muta Ines med kaka eller glass på något café haha. Det brukar funka. 

Nu, ska jag göra lite fruktsallad innan vi hittar på något här hemma. Sen ska jag försöka hinna med att skypea med Yasse också om inte ungarna är för jobbiga haha.



Första dagen!

Idag började Martina jobba som sagt och jag har haft båda barnen från kl 9-14. Började med att laga mat som va klar efter en timme, en gryta med potatis, morötter, lök, vitlök och kött. Jätteenkel. 

Du behöver:
  • Kött - skuret i små bitar
  • Potatis
  • Morötter
  • Vitlök
  • Lök
  • Vitt vin
  • Vatten
  • Salt och peppar

    Gör så här:
  • Hacka lök och vitlök och bryn i en kastrull med olivolja
  • Tillsätt köttet - peppra och salta
  • I med ett glas vitt vin och ett och ett halv glas vatten och rör om lite
  • På med lock och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt småkoka i ca 45 min
  • Ta ut potatisen och köttet och lägg i en form och mosa resten och häll över
  • Servera med sallad!

När den va klar hade vi bestämt oss för att gå till stranden så jag packade och plockade fram kläder och allt man måste ha med sig till stranden. Det är inte bara att ta med sig handduk och gå. Man måste tänka på allt, till exempel:
  • Parasoll
  • Våtservetter
  • Blöjor
  • Välling och därmed en termos med varmt vatten
  • Vatten, jucie, frukt (lunch om man planerar äta det på stranden)
  • Handdukar
  • Extra badkläder
  • Leksaker
  • Solkräm
  • Solhatt

Så jag hade tagit fram det mesta och tänkt då säger Ines att hon inte vill gå till stranden och inte till lekparken, hon ville va hemma. Då sa jag ifrån, kan ju inte va hemma en hel dag. Du får säga något vi ska göra. Då valde hon att gå till köpcentret och leka i bollarna och det är en bit dit tar en timme med ungar. Men jag packade ur allt och bytte kläder sedan var vi på väg. Framme och hälsade på Martina och sedan lekte vi lite och jag köpte en billig bikinin i en av de underbara affärer som finns här. Sen åkte Ines med Martina hem och jag promenerade med Astrid. 

Nu har vi precis smakat maten och det blev gott :) Nu är det softa som gäller, vi sex börjar jag jobba igen för då åker Martina tillbaka till jobbet till tio. Då ska jag lägga barnen, bada och middag. Den jobbigare tiden för de har vart jättesnälla nu på förmiddagen.

Ines ville ta ett kort på mig idag också och det tog ett bra tag innan hon fattade att hon va tvungen att trycka lite hårdare på knappen men jag fastnade till slut haha. 


Söta Ines vid havet



Kanske ska säga också att jag har flossat? flagnat? fjällat? vad ni nu kallar det för första gången i år.


Mat i Spanien!

Jaha, då ska ni få ett till inlägg om lite spansk mat som vi äter här nere. Ni kommer även få se bilder (antar att vissa av er kommer bli äcklade), men det är så himla gott! Då sätter vi igång och börjar med:

Almejas - musslor. Små mini musslor som finns i bland annat paella är ju bara hur gott som helst :) Kan även få det i pastan på vissa restauranger.
Cocido. Vet inte om ni kommer ihåg det men på farsdag åt vi cocido! Det är en rätt som har blivit till genom att man för många år sedan blandade ihop massa rester man hade och la det i en stor gryta och kokt det. Det kan se ut t.ex. så här. Med lite potatis, morötter, kött, skinka, korvar och olika smågrejer. Mkt gott!
Fuet. En spansk god korv som man kan äta bara som den är. Gott :)

Garbanzos - kikärtor. Kokar och äter i grytor eller bara som de är tillsammans med något gott.

Garbanzos igen innan dom är kokta.

Morcilla - blodkorv. en sak jag va lite sådär inför att smaka. Men va gott det är i olika gryor och grejer :)


Pulpo - bläckfisk. Friterade bläckfiskar av olika salg är min absoluta favorit. 


Queso - ost. Mums, har alltid älskat ost.

Det var lite olika saker denna gång. Ska skaffa mer hoppas jag. :) 



KÖRKORT och en stekig söndag!!!

Sovit hur skönt som helst idag och drömt så himla mkt haha. Jag kommer ihåg att jag drömde att jag kom hem och chockad alla med att ha tagit körkort här i Spanien. Det var inte många som trodde när de fick se mig i bilen bakom ratten haha. Sen vaknade jag upp och fattade att jag hade inte gjort det, sitter fortfarande här med en bici (cykel på svenska). Men vad jag klarar mig bra med den, får ju mer motion iaf haha. Och det behövs! 

Åt frukost och bytte om till bikini. Slängde i en tvätt och la mig ute på terrassen och när tvätten va klar en timme senare drog jag mer ner mot stranden då det blev för varmt här hemma. Det blåste grymt mkt på stranden men det var skönt! Låg och läste min bok och lyssnade på musik. Åt även lite frukt och njöt av vågorna. UNDERBART med andra ord. Efter några timmar drog jag mig hemåt, åt en avokado och la mig på terrassen igen och nu ligger jag i min säng nyduschad, lite röd på baksidan av benen men det kommer va brunt imorn hoppas jag. Känner att jag är på väg till min "rätta" färg nu! Det gillas! Men det är långt kvar ändå.

Antar att resten av familjen snart ramlar in genom dörren och då blir det livat igen, ska passa på att njuta nu sista stunden haha. Ska lägga in lite bilder också så ni blir nöjda!! Senare kommer det även komma ett inlägg och bilder på mer spansk mat! 

Nu: gårdagens och dagens bilder!


Fotbollen och mitt nya lag haha


Ja, mina naglar är korta nu då jag klippt av dom två ggr. 


Stranden







Varma hälsningar till alla där hemma från Spanien! 


Fotboll hela kvällen

Gick som sagt till idrottshallen och det tog 25 min i vanligt tempo. Matchen gick inte så jättebra, de förlorade med 1-0 och herregud det spelar ju inte som vi gör hemma. De spelade jättelänge innan det bytte och då menar jag typ 15 min eller någe. En tjej spelade hela matchen, det gör man ju inte om man spelar inomhus?! Inte vi iaf. Så man är inne max 2 ggr på en halvlek. Aja, bara vänja sig antar jag.

Tränaren ville prata med mej efter matchen. Han sa att jag måste fixa ett papper hemifrån Sverige på att jag slutar spela där eller så. Om inte så kan jag inte börja här. Konstigt men så äre väl. Det som är jobbigt är om jag kommer hem till Sverige och vill spela en match i sommar eller någe (inte för att jag tror det men man vet ju aldrig), då kan jag inte det iaf för då måste jag fixa de så jag kan typ glömma att spela någon mer fotboll i Sverige, träna visst men inga matcher. Men det funkar för mig. Har ju inte tänkt bo i Sverige någe mer direkt. 

När jag var på väg hem kom en av tjejerna i laget och henness pojkvän antar jag att det var och frågade om jag ville ha skjuts hem och det tackade jag inte nej till. Då kommer nästa fråga: Var bor du? Hmm, jag har ju ingen aning om vad gatan heter eller någe men jag lyckades iaf få fram att jag bor nära Mercadona då fattade hon direkt. Så vi åkte och det visade sig att vi bodde väldigt nära varandra. Hon sa också att hon åker förbi mig varje gång till träningen så jag kan få åka med om jag vill det. Snällt! Hon verkar jättesnäll den tjejen, hoppas man kan blrja prata och lite mer för engelska det kan nog ingen i laget tror jag inte haha. Men så äre! Utmaning! 

Väl hemma lagade jag mig mat, lite fajitas blev det och efter det skypeade jag med pappa och Helené och de gick omkring i garderoberna och visade kläder och skor och grejer för mig så jag kunde säga lite saker jag ville ha hit. Antar att jag lär lämna massa kläder här till Martina när jag åker hem eller slänga massa (även att jag hatar att göra mig av med kläder), är så grymt trött på mina kläder så jag måste köpa nya. Får ta tag i det nu när jag och Astird är hemma hela dagarna! Köpcentret och lite måste besökas då. Om två veckor är de alltså här hos mig i Aguilas, herregud det är inte långt kvar!

Nu har jag även pratat med Angelica och Micke på skpye samtidigt som jag tittar på fotboll Real Madrid - FC Barcelona. Precis när jag stängt på tv och hittat att det var match idag ringde min mobil och det var såklart Martina som ringde och hon undrade hur jag hade det och om jag var hemma eller vad jag gjorde och så sa jag att jag skule kolla på fotbollen nu. Då sa hon ja det var därför jag skulle ringa sa Rodrigo för den kan ju inte Sofia missa. Bara för att det är R.M. som spelar. Han är galen verkligen haha. Men jag ligger nu i soffan och kollar på matchen och nu är det halvtid. 

Har druckit lite öl och ätit lite chips nu med, gott gott! Ska nog gå och hämta en öl till till andra halvleken då fotboll och öl är ett måste typ. haha. Det var allt för idag! Hoppas ni har en bra lördagskväll!

Ska lägga in en bild på en grymt god spansk korv (fuet) med när jag ändå håller på. Något som vi har mkt här hemma och käkar :)


MUMS!! :))




Mot idrottshallen

Naglarna är målade i blått (häftig färg enligt Martina). Ines tkt jag skulle ha blå på en hand och rosa på den andra men jag sa nej men jag tar den färgen nästa gång haha. Nyduschad, påklädd och håret upp satt då det blåser ute. Snart åker hörlurarna in i öronen igen för då traskar jag mot idrottshallen, tror nog nästan det tar 30 min att gå så det är väl bara att bege sig snart. Kan ju inte gå för fort då det är varmt ute och man vill ju inte bli svettig ;P Tar nog en glass på vägen också skulle jag tro.

Hoppas på en bra underhållande match haha. Får se va det e för någe. Antar att jag kommer snacka lite med tränare också då han verkar vara väldigt trevlig. 



Lördag

Sov till elva idag då jag kollade på en grymt bra spansk film igår. Spännande så kunde inte gå och lägga mig hur trött jag än var. Tur det haha. När jag vaknade drog de andra till golfen så jag va hemma med Astrid och gick en promenad i blåsten för herregud va det blåser idag. Men varmt och skönt iaf. Det har sagt att det ska bli regn hela påskveckan men det får vi hoppas på att det inte stämmer.

Nu har vi precis ätit god mat och då fick jag reda på att de andra sover borta inatt så jag är ensam hemma sen ikväll. Skönt faktiskt haha. Jag ska till idrottshallen och kolla på matchen med mitt "nya lag" och se hur de spelar och lite så tänkte jag. Prata lite med dom och sen åker jag väl hem och slappar framför någon bra film eller något. Men man vet aldrig. Får se va kvällen har att erbjuda. Ska laga mig någon god mat sen ikväll med tänkte jag. mums!

Nu fick jag en grym matkoma så ska stoppa in hörlurarna i öronen, stänga på bra musik och blunda ett tag. Inget fel med det eftersom att det är siesta nu fram till fem haha. 



Sol och bad vid havet

I förmiddags tog vi bilen åkte en timma bort till Mojacar ett grymt mysigt litet ställe och slog upp parasoll, lunch (tortilla, sallad, chips, öl och kakor) och grejer och mös i solen framför de höga vågorna. Helt underbart alltså! Älskar verkligen detta! :)) Om jag glömt säga det alltså! Jag ska verkligen bo så här om några år kan jag säga er. 

Jag badade till och med i havet, bland vågorna. Skönt! Men herregud vad sandigt det blev. Efter några timmar där gick vi bortåt en sväng till en bar tog en öl och satte oss i en soffa ca 50 meter om inte mindre från havet och bara njöt. Det ÄLSKAR jag!! Det fanns hur många barer och små mysiga ställen hela vägen så det är bara välja och vraka. Det finns även restauranger, discotek och grejer. Hur underbart vore det inte att åka dit på sommaren och festa och ha kul?! 

Ja, ni vet vart ni hittar mig om några år när jag tagit det mesta av mitt pick och pack och flyttat till Spanien eller något land :)

En timmas bilfärd sen va vi hemma runt sju igen och då hoppade jag in i duschen och ficxk bort all sand som jag hade precis överallt. Det var inte lite. Skulle kunnat gjort en egen strand här hemma om jag skulle velat det ;) Så nu ligger jag och slappar i min säng nyduschad, lite bränd på fötterna och upp på benen och lite småhungrig. 

Hade med mig kamerna men glömde bort det men hann ta några innan vi åkte iaf. Så ni får se lite iaf!




Lilla Ines äter glass :)


Strandbesök

Igårkväll efter vi hade vart på stranden i tre timmar kom vi på att just det idag ska vi åka och kolla på en fotbollsträning och se hur de verkar och så. Så vi åkte dit och när jag kommer säger han men ska du inte va med och träna idag då? Där står jag som tur va i t-shirt, short och löpardojjor så jo varför inte. Så jag va med och tränade en timma igår i mina löpardojjor och det var det klumpigaste jag har spelat med på länge. Men man får väl ta vad man har haha. Det gick bra iaf så nu ska jag skriva på så jag blir medlem och får spela några av de sista matcherna. Och som sagt så är det inomhusfotboll så snacka om att jag va varm igår eller? Herregud säger jag bara men va kul det var! 

Får se hur mkt jag hinner träna nu när M börjar jobba på dagarna och kvällarna och så. Hoppas på lite iaf. 

Nu fredag och I:s påsklov har börjat. Så nu håller vi på att förbereda mat och packning inför en dag på stranden i Mojcacar. Ska bli underbart :) Hoppas man kan bättre på brännan lite. Kanske till och med blir ett dopp i poolen, vem vet? haha.



Torsdag + bilder

SOOOOOOOOOOOOOL, stekande värme, ensam hemma = Underbar dag!

Började med att städa lite snabbt sedan tog jag med mej Astrid ut på en långpromenad och JA, jag älskar detta väder! Sedan matade jag henne och nu har jag ätit själv och nu ligger vi båda två i min säng och slappar.


Sötnosen





Ska gå och hämta Ines om en timme och efter det blir det stranden! Får se om småttingarna kanske till och med badar. Vem vet?! 

Ikväll blir det en sväng till idrottshallen för att kolla in laget jag kanske ska träna lite med haha. 



Älskar vädret!

Har varit ute nästan hela dagen och nu sitter jag inne sen 20 min tillbaka och sitter och funderar på om jag ska gå ut och gå eller något Fattar ni då att vädret verkligen är UNDERBART! Det har inte vart för varmt utan helt perfekt. Har suttit i lekparken när Ines har lekt och det har stekt på och så promenad imorse och lite så. Tror jag har lyckats få lite färg också, iaf på mina bruna ben så de börjar få färg snart igen haha.  

Så nu har det varit fint väder länge så nu kommer det förhoppningsvis vara det fram till hösten och varmare kommer det bli. Det rengar inte mkt här i Aguilas så pappa & Helene ni behöver nog inte oroa er. Är vädret som det är nu fram till ni kommer kommer ni ha riktigt underbart väder :)

Det är påsklov här från och med fredag så Ines är ledig fredag och hela veckan efter det så då blir jag med två barn i början av den veckan. Då blir det stranden och ltie sånt skoj hoppas jag :D Full rulle hela dagarna lär det bli iaf. 

Nej, varför sitter jag här för? Nu ska jag sätta mig på terrassen och läsa min bok sen ska jag duscha!



Glad tjej

Så fort jag kom ut utanför dörren med Astrid och värmen slog mot mina bara ben och armar kände jag att FAN va jag trivs med mitt liv just nu. Detta är mitt jobb tänkte jag då. För det första kan jag göra vad jag vill när jag vill nästan. Bara ta med Astrid och göra det :) För det andra får jag spendera dagarna här nere i varma och underbara Spaninen! Och ja, gud vad jag trivs bra verkligen! Vill bara att ni skulle veta det! Nu ligger jag i min säng med en nybadad bebis och myser och tittar ut på solen och njuter. 

Blev en lång promenad idag då jag verkligen inte ville gå in för det var så skönt ute. :)



Promenad

Tvätten är i maskinen, bajsblöjan är bytt, vagnen är redo - nu drar Astrid och jag ut på en liten promenad längst stranden i det härliga soliga vädret :) Underbart skönt! 





Fotboll i Spanien???

Jo, jag är så grymt sugen på att bara få träna lite fotboll efter att inte ha gjort det på snart 3 månader. Så för några veckor sedan gick vi och frågade om det fanns något lag jag kanske kunde va med lite i men de hade ju knappt några ag för tjejer och de va bara små men sedan hittade hon ett lag och Martina ringde dit idag bara för att fråga lite och så. 

De var 22 år tydligen och hade bara 7 matcher kvar denna säsong och spelade inomhusfotboll. Konstigt?! När man bor i Spanien spelar man väl ute året om? Det trodde jag iaf. Men men skit samma på torsdag kl sju är det träning iaf och jag går nog dit och kollar och ser vad det är för någe. Har ju inga skor nu men om det är någe som verkar lite bra så fixar jag det. Men vill verkligen spela ute på gräs och bara åhh. Men men. Får se va som händer. Annars får jag väl göra något annat, tennis kanske haha.

aja, skolan gick bra iaf och jag är numera i den "bästa" gruppen. Det var lite svårare så det var mkt skojjigare och jag fick beröm när jag skrev en konversation mellan två st. Hon sa bra spanska så det är väl något bra iaf. hah. Nu är jag hemma och i vanliga fall vid denna tiden brukar jag vara ute och skena då detta har blivit min springdag de senaste veckorna men inte idag. Har lite ont i knät och så vaknae jag med halsont. Idag är det alltså vila som gäller. Tråkigt för det är grymt härlgt väder ute och vill verkligen ut men sitter här inne och kollar ut ist ;P Nästan samma sak bara att jag inte blir sådär härligt svettig. 

Chilla lite nu innan det är dags för middag om någon timme! Hasta mañana!


Herrgårdskyckling

Jag lagade maten idag och det blev herrgårdskyckling med ris och broccoli :) Mkt mkt gott! Smidigt och hur enkelt som helst. 

Du behöver:
500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk senap
2 dl riven ost
2 dl creme fraiche
2 msk persilja
50 g rökt skinka

Gör så här:
  • Sätt på ugnen på 225 grader
  • Lägg kycklingfiléerna i en ungssäker form och salta och peppra
  • Finhacka skinkan
  • Blanda skinkan, creme fraiche, ost, persilja, och senap i en bunke och kleta sedan det över kycklingfiléerna och in i ugnen (mitten) i 20-25 min beroende på hur tjocka filéerna är
Färdigt servera med klyftpotatis, ris, potatis eller vad man tkr passar bra till. 

Nu är jag påklädd och redo för skolan i två timmar! Tar en glass på vägen i detta underbara väder.





Sara, ditt inlägg med bilder :)

Tänkte bli lite bättre med bilder nu då som sagt, får försöka komma ihåg att ta med mej kameran om vi hittar på något. Sara ville iaf att jag skulle göra ett inlägg till henne med lite kort på hur det såg ut i lägenheten och lite så nu har jag tagit någa bilder iaf som jag tänkte lägga upp.


Det är inte fel att vakna upp, solen skiner, öppna dörren mot terrassen och bara njuta!


En liten del av den stora terrassen som är utanför


Mitt rum med min stora sköna säng. Astrid har precis legat och lekt där också haha. 


Ines rum med alla leksaker


Vardagsrummet med soffa, fåtöljer, tv, bord och lite sådant och även där en dörr ut till terrassen


En del av köket!

Finns även två toaletter, föräldrarnas rum, hall och tvättstuga. Hoppas ni är lite nöjda nu iaf! :)


Måndag 11 april

Kollade på tv:n i morse och då var det nyheter och såg då att det idag var en månad sedan tsunamin i Japan, herregud, känns bara som någon vecka sedan.

Nu har ni fått se lite bilder iaf, jag vet att jag är dålig med det, men som sagt så känns det konstigt att gå runt och ta kort då jag bor här nu. Som jag sa till Sara när jag skypeade med henne förra veckan att du går väl inte runt och tar kort på Vimmerby om dagarna heller haha. Samma sak bara att jag är i Spanien. Men har lovat så får fixa det!!

Vart mysigt väder idag på eftermiddagen kväll så vi va hela två timmar i lekparken sen gick jag ut på en promenad då jag va för trött för att springa kände jag men eftersom att jag ändå skulle duscha så varför inte göra något innan? Det blir ju grymt mkt skönare att duscha då, eller hur??

Ne, nu ska jag sova, ligger redan i sängen efter att ha sett en film på spanska och faktistk så fattade jag grymt mkt kom jag på nu. Tänkte nog inte riktigt på att det var på spanska ens hahah. 

Buenas noches! Hasta mañana!


Bilder från helgen!













Det var några av alla ca 150 bilder jag har från helgen. En grymt lyckad som sagt :)


Back in Aguilas

Känns som världens längsta helg då jag bara sovit max 7 timmar på de två nätter när jag vart där. Bussresan dit på sju timmar gick bra, stannade dock två gånger med 30 min rast och det kändes onödigt och drygt, men så äre. Framme kvart över tio då mötte Moa upp med med Marie och vi tog bussen till lägenheten där det var fullt med folk. Såå kul att träffa alla igen! :) Duschade, klädde på mig och fixade lite så, inte speceillt taggad för fest men det är klart man ska gå ut. Så efter ett tag satte vi igång och förfestade lite och det var trevligt och runt två gick vi ner till gamla vanliga stället Molisse. Sen åkte vi tjejer vidare mot F.B. och där var vi till in på morgonkvisten någon gång och hade kul :)

Sen sov vi tre timmar innan städtanten var på ingång och då går det inte sova för hon pratar så högt och sjunger och har sig. Efter några timmar drog vi mot stranden. Hur varmt och skönt som helst och jag fick äntligen bada :) Härligt men fortfarande lite kallt. Låg där till kvällen och sedan hem och chilla och fixa sig lite smått inför ännu en utgång som började med förfest på balkongen och vi gick vidare runt halv tre och det blev en liten kortare sväng denna kväll men det var trevlgit och vi hade kul :)

Detta resulterade alltså i att jag var grymt trött när jag vaknade igår, gick till stranden låg där och sedan hem och duachade och satt och pratade med folket i lägenheten till kl var lite i sex då familjen kom och hämtade mig. Jag lämnade alltså alla en gång till. Tråkigt men så äre, det var lätt värt sju timmar i en buss! Toppenhelg med andra ord :D Härligt att vädret var med också! Har jag lyclats få lite färg igen iaf, det känns bra haha. 4,5 timme tog bilresan hem då med ett litet stopp. Jag var så trött så jag gick och la mig direkt när jag kom hem och somnade på max 1 minut och vaknade inget alls under natten och sov till tio i morse. SKÖNT och välbehövligt hahah.

Det var massa turister där nu så det kändes lite annorlunda men det var kul! Kändes inte som det var sex veckor sedan jag åkte därifrån. Max tre typ. De andra sa även att det kändes inte konstigt att jag var där, det var precis som vanligt och det är skönt :) Fick även träffa några av de nya som har kommit, trevliga dom också!

Bilder kommer senare under dagen för nu ska jag bada Astrid.  


Ännu mer fest

blir det ikväll med skulle jag tro. Känner jag folket här rätt så är fest hela helgen ett måste typ.

På med klackarna och dansa loss ikväll också allså!! :)))


Ute och röjjer!!

När jag inte är här på en hel helg har jag lite tidsinställda inlägg till er!

Klockan är nu tidig lördagmorgon och jag antar att vi är ute och röjjer på någon klubb i Marbella och har det hur bra som helst! Sängen några timmar för att sedan ge sig upp på ny utflykter! 



På bussen

Tidsinställt inlägg! Sitter nu på bussen mot Marbella, läser bok och slappar! Sedan möter Moa upp mig på stationen :)


Väskorna är packade

och jag är nyduschad och klädde i sköna kläder för en busstur på 6-7 timmar. Startade morgonen med en promenad med Astrid, mkt skönt nu ligger hon i min säng, jag ska äta om någon timme innan det är dags att röra på sig.

Ska måla naglarna också nu när hon är lugn och leker tänkte jag. Redan tre st som har gått av :( Blä, men så äre haha.

MARBELLA HERE I COME!! :)


Torsdagkväll

Pannbiffarna blev hur goda som helst, tack Yasse för hjälpen :) Pratade med Carro på skype samtidigt så det gick så bra så :) Efter det hämtade jag Ines och gick till stranden och lekte lite för att sedan gå vidare mot skolan, tog en glass på vägen då det har vart väldigt varmt idag. På tisdag ska jag gå upp i nästa grupp och hoppas jag kan stanna där för den jag är i nu är för lätt för mig. Jag är för snabb för de andra helt enkelt. 

Efter skolan gick jag som vanlgit hem och bytte om, gav mig ut på en löprunda och efter det lite styrka. Det gick lättare att springa idag vilket känndes skönt! När jag kom hem blev de en snabbdusch för skulle visst va barnvakt då de skulle på bio igen. Även denna gång var de en usel film haha. Men det gick bra och blev en lugn kväll då Astrid sov redan innan jag kom hem från löprundan. Skypeade med Debbie och åt lite frukt samtidigt och efter ett tag läste jag Bamse för Ines och då somnade hon äntligen. Slängde fram lite kläder som jag ska ha med mig imorn också men det är inte lätt. Är trött på mina kläder nu, vill ha massa nytt i garderoben.

Nu ska jag krypa ner med Mötley Crüe. Ska upp lite tidigare imorn och ta hand om Astrid! Godnatt Sverige!


Torsdag - zumba och pannbiff

Torsdag och om en dag åker jag :) tjihoo 

Vaknade av knackningar på dörren idag men låg kvar ett tag till tills Astrid började gnälla och inte ville leka längre då gick jag upp och åt frukost och sedan satte jag i zumbaskivan för att kolla vad det är. Alla snackar ju om zumba hela tiden nu. Herregud va svårt för en fotbollstjej säger jag. Noll kordination och allt men om man gör det några ggr hoppas jag väl att man ska komma in i det. Får börja lite med det när Martina börjar jobba om en vecka. Kan ju inte hålla på att dansa runt där som jag vet inte vad när folk ser mig haha. Som tur är kan man vrida tv:n så man kan stå ute på terrassen då det blir väldigt varmt inne i lägenheten. Får se hur det kommer gå med min zumbakarriär alltså haha.

Sedan tog jag en kort promenad till hotellet och bokade rum till pappa och Helené så nu är de klart också. Sen hem, snabbdusch och nu sitter jag och vilar för om 30 ca är det dags att laga mat. Pannbiff, potatis och broccoli blire. Hoppas verkligen att det går att äta pannbiffen, har fått hjälp av Yasse nu så håller tummarna. Ska bara söka på internet vad ströbröd heter på spanska så vet jag allt haha. 

Födelsedagskalas ikväll tydligen fick jag precis reda på. Ines ska till någon kompis som fyller år medans jag är i skolan. hihi. 


Besök från Sverige :)

Pappa ringde nyss och sa att han och Helené har bokat flyg nu! 29 april kommer de till mig och stannar en vecka :) Ska gå och boka hotell åt dom imorn. Gud va kul :) Det bästa är att jag kan umgås med dom massa, då Astrid och jag är ensamma :) Och efter att jag slutat på kvällarna och så kan jag gå ut och äta med dom och bara ha det bra! Härligt! Nu ska vi bara hoppas på fint väder också, tur det är några veckor kvar! 

Va i lekparken idag och Astird har skrattat och vart så glad :) kul kul! Nu har Ines badat och ätit, så nu är det lugnt så jag tänkte hoppa in i duschen en snabbis, kletigt varmt ute idag alltså känner jag mej inte så fräsch just nu. 

Bäst att passa på för det äer tydligen fotbollskväll idag med och efter det tjejkväll då vårt program visas haha ;) Barcelona mot något lag, ingen aning! 


Onsdag

Då var det onsdag och bara två dagar kvar :) Jippi! Det säger att det ska bli 27 grader varmt i Marbella på lördag också och det vore ju inte helt fel måset jag säga! 

Idag har jag gjort min läxa, alltså skirivt om hur jag bor här i Spanien! Vart ute på promenad med Astrid längst stranden i värmen, ätit mat och nu vilar jag en timma innan jag ska gå och hämta Ines och hennes kompis för att gå till lekparken och leka lite. 

Ne, meningslöst inlägg, vet inte vad jag ska skiva.


Frukt frukt frukt

Herregud, vad jag har vart sugen på frukt hela dagen idag! När jag vaknade kom in i köket och fick se bananerna som låg där va jag tvungen att ta en så det fick bli min frukost. Senare innan vi åkte och handlade och lite tog jag ett äpple då jag va sugen på något och när vi kom hem därifrån blandade jag äpple och päron till Astrid som börjat äta mosad frukt och då blev de ett halv pärn och äpple kvar då åt jag upp det. Sen efter skolan va jag ute och sprang och slängde i mig en banan efter det! Sen skypeade jag med Ekis och efter det åt jag fruktsallad bestående av honungsmelon, ananas och äpple! MUMS! Va jag älskar frukt!

Skolan gick bra, pratade rätt så mkt och fick läxa, man ska skriva om sitt hus och det är ju inte så svårt för det har jag gjort ett antal ggr i skolan innan så det gör jag imorn antar jag. Löpningen gick bättre idag men va sliten jag känner mig i benen nu då jag körde utfallssteg och grejer också. Men det är skönt med träningsvärk!

Idag äre fotbollskväll. Real Madrid - Tottenham så vi sitter bänkade framför tv:n, halvtid nu så passar på att blogga. Men nu börjar det nog när som igen så lika bra att dra vidare till soffan. 

Hasta mañana!


Skola och träning

Kyckling och blomkål åt vi till lunch idag och det var hur gott som helst! Igår åt vi broccoli, var ett tag sedan jag åt de blomkål och de så det smakade extra bra måste jag säga :)

Om ca 30 min beger jag mig mot skolan för lite plugg i drygt två timmar! Efter det hemåt, byta om till löpardojjorna för att springa en sväng och sen lite styrka på det! Älskar att ha träningsvärk nu känner jag haha. Det var ju ett tag sedan jag hade det så det är inte helt fel. Råkade nämligen nämna för pappa att jag fick ont i ryggen när jag sprang då sa han direkt att du har för dåliga magmuskler, mådte göra situps och lite sådant så det håller jag på med nu. Och det med magmuskler stämmer ju, har ju värsting magen nu - ölmage haha ;)


Biljett till Marbella

Martina och jag åkte in till stan för att köpa biljett till mig idag så nu sitter jag med den här och är så sugen. Bara tre dagar kvar :)) Så på fredageftermiddag runt två åker vi mot Lorca för att sedan hoppa på bussen mot Marbella, framme lite efter 22 så det finns massa tid att hitta på något kul på kvällen där med :) Lär va hungrig så räkna med god mat :D Gud va kul verkligen!!! :)

Har precis fått Astrid att somna på rekordsnabbtid tre minuter kanske i famnen så sov hon :) Börjar kunna de där nu :) Kycklingen är i ugnen och det luktar gott, mat om ett tag sen har jag skola i eftermiddag/kväll. Sen blir det nog att knyta på sig löpardojjorna ett tag också. 

Hittade bilder på en god rätt jag gillar massa som det kanske blir ikväll om det är kyckling kvar! Croquetas heter det på spanska och översätts säkert som kroketter på svenska antar jag haha. Recept kommer länge fram då jag lärt mig hur man gör men det är så gott :) Kan ha skinka, ost, kyckling m.m. i.



MUMS!!


Pappa och Helené, ni kan ju förbereda er på att ni kommer smaka mkt gott när ni är här nere :) Ska visa er!!


Fix, styr och nyttigare

Och vad jag har hunnit med grejer denna förmiddag. Sov till kvart över nio, sedan frukost och efter det satte jag igång att städa medans Martina fixade med tvätten. Toan, mitt och Ines rum och så köket då det var grymt kletigt och dant. Hur lyckas vi? haha. Så efter det var klart slängde jag in lite kläder i tvättmaskinen och när den va klar ytterligare än med lakanen. Astrid sov en stund och då passade jag på att fixa lite andra småsaker som diskmaskinen och sånt och sen badade jag henne och så har hon ätit päron och välling och nu har hon somnat igen. Martina har vart och handlat och står nu och lagar mat och fixar lite medans jag vilar och sitter i min säng. Skönt! 

Vi ska börja bli lite nyttigare nu har vi bestämt. Mer sallad ändå att vi äter det typ varje dag men ändå, kan inte bli för mkt då vi älskar det allihopa :) Mindre bröd och onyttiga efterrätter. Alltså mer frukt och så till efterrätt i stället fö glass, choklad, kakor och grejer. Ser jag fram emot, får se hur detta kommer gå hihi.

Går iaf in på min 6 vecka här nu! En sak jag verkligen måste göra denna vecka är att boka min bussbiljett till Marbella så det måste fixas inom 2 dagar iaf! 

Nu ska jag lägga mig och läsa lite i min bok tror jag eller plugga lite. Får se va jag känner för. 


Träningsvärk

Kommer jag ha imorn eller kanske redan om några timmar! Varit ute och sprungit en sväng nu och efter det blev det lite styrka och grejer här hemma ute på treassen! nu sitter jag nyduschad och gör inget alls.

Pratat på skype med pappa, kusin Micke med familj och Yasse borta i Australien, Anna som befinner sig i Norge och sen Moa som är i Marbella och nu är det inte många dagar kvar tills jag ska dit :) Gud va jag längtar! Då blir det utgång och grejer hela tiden :)


:)

Imorn är det ny vecka igen och jag lär va hemma med Astrid, laga mat och lite sånt då Martina ska till tandläkaren sista gången nu haha. Det har blivit som en vana nu! Det är bara två veckor kvar tills jag blir ensam om dagarna med lilla Astird sen. Får se va vi kommer hitta på. Får se om jag kanske testar på Zumba, som många av mina vänner har gjort och alla gillar det! Då familjen har zumba wii eller vad man säger hemma så kanske jag står och dansar hela dagarna haha. Men det återstår att se! 

Vad mer?? Jo, ikväll blir det förhoppningsvis god sallad till middag för jag är grymt sugen på avocado och det ligger tre styckna som är perfekt mogna i köket. Om inte så tänker jag ta en iaf :) MUMS!



5 veckor

Nu har jag vart här i fem veckor! Redan, herregud ju va fort det har gått. Trivs fortfarande hur bra som helst och allt är bara bra :) Idag är det lite mulet och de har sagt att det ska bli regn men ännu har det inte kommit något så vi tänkte passa på att gå till lekparken och leka lite för att antagligen slappa resten av dagen. Jag kanske ger mig ut på en löprunda hade jag tänkt, får se om det blir så eller inte. 

Igår fick jag även reda på att familjen ska till Malaga lördag-söndag nästa helg vilket är perfekt då jag kan åka med dom hem efter min helg i Marbella :) Slipper jag åka buss igen. Så gör er redo för på fredag kommer jag och röjjer :)) Är så pepp!

Jaha, antar att jag inte har så mkt mer att säga just nu. Får slänga in ett inlägg ikväll också! Ha en bra söndag!


Älskar spansk mat

Blev en sen natt för mig, fastande i boken och blev absolut inte trött! Lite innan tre kom föräldrarna hem och då hade barnen sovit i iaf fem timmar. Så mkt egentid där :) Somnade nog inte förrän fyra halv fem i morse tror jag så det har resulterat i att jag vart hur trött som helst idag. Men men. Följde med till något ställe inte så långt härifrån idag iaf och vi käkade lunch där. Hur gott som helst. Pan con tomate y ajo, sen en grej jag glömt vad det heter men man kan ha ost, skinka, kyckling m.m i och så friterar man typ något och så. Hur gott som helst iaf! Sen lite olika fiskrätter, smakade lite på en men inte så jättegott och så mini bläckfiskar och sallad. Mumma va gott det va! Två öl till det också och utsikt över havet och stranden! :)) Solen lös och det var underbart varmt och skönt.

Gick till ett litet mysigt hotell med värsting utsikten och kollade priser och grejer. Ett hotell som kanske pappa och Helene ska bo på. Vem vet? Jag skulle iaf vilja bo där kan jag säga er.

Duschat och pratat på skype med lite folk hemifrån och nu blir det snart film eller snart vet jag inte men vi hyrde film idag iaf. 



Palomitas de maiz

Hade hand om tre barn mellan 2-5 månader vissa stunder under simningen haha. Så söta de är barnen. Satt varsin vagn och skrattade, sov och hade sig. Gick så bra så! Alla tittade och pratade med mig när jag stod där. De trodde väl jag var helkonstig haha.

Efter det åkte vi hem, Ines och jag åt pizza och efter det palomitas de maiz (popcorn på svenska). gott gott! Efter det lyckades jag utan problem få på henne blöjan och pyjamasen och sedan frågade jag om hon vill sova och då sa hon ja fast i soffan. Jag bara ja det får du så jag la henne i soffan och hon sov efter några min då bar jag in henne i hennes säng. Innan det lyckdes jag även få Astrid att somna så nu har de sovit i 1,5 timme båda två. Lyckades alltså få en lugn och skön kväll ikväll. Helt underbart. Nu sitter jag upp tills de andra kommer hem vilket jag antar är ganska snart sen ska jag krypa ner och läsa min bok och sova för imorn har jag SOVMORGON!!! Helt underbart! 

1 april idag, REDAN! herregud, vad hände?!

Buenas noches!!

Är sommaren kommen??

Jo, tror nog nästan det! Iaf som det sett ut några dagar nu och idag är det ännu varmare. Igår invigde jag mina sandaler här i Aguilas och idag har jag gått omkring i shortw och t-shirt de korta sträckorna jag rört på mig. Har annars legat ut och fått lite färg på benen, vilket behövs om man nu ska börja visa sig i shorts. kul kul! Nu ska vi snart iväg till simhallen då Ines ska börja på simskola. Efter det är jag barnvakt ikväll alltså! Hoppas på en lugn kväll då iaf hon borde va trött efter att ha lekt i skolan hela dagen och sen badat och grejat. 

Nu äre dags att byta om! 


RSS 2.0