Jag vill bada!!

ÅH, vilken underbar dag! Om man bortser från att lilla tjejan gråtit så mkt så vi vet inte vad det är med henne. Men annars så. EFter promenaden i morse blev jag ensam med A och då lagade jag mat till mig själv och det fick bli fajitas idag med och tvättade och styrde lite. Efter det blev A för jobbig så jag la henne i vagnen, gick ut på terassen och gick omkring lite och efter ett tag somnade hon. Då la jag mej bredvid och solade lite och det var hur varmt och skönt som helst.

Är så grymt sugen på att bada. Tänk att bara kunna hoppa i en pool eller springa i havet. Har inte gjort det sen i slutet av januari och det är snart fööör länge sedan alltså. Men håller vädret i sig som det är nu så kommer det nog inte dröja länge! 

Har vart i skolan ikväll också och efter det tog jag en löprunda och nu sitter jag i min säng, nuduschad medans de andra håller på att fixa och styra med den nya datorn som anlände idag haha. Middag om dryga timme också, gott :) 

Fredag imorn igen, herregud va fort tiden går, när man har roligt säger man va?! Och ja, kan ju inte påstå att jag har tråkigt så det stämmer ju :) 

Slänger in lite bilder bara för att jag tagit några idag haha. 









Ännu en solig dag :)

Torsdag och solen steker idag också :) Helt underbart! Hoppas bara man kan få lite tid att ligga och njuta på stranden. Men det kommer väl det med. Hade svårt att somna igår så va grymt trött när jag vaknade lite efter halv tio idag. En timme senare gick jag ut på en promenad med Astrid iaf :) Himla skönt! Efter det badade jag henne och nu har både hon och jag ätit och nu sitter vi och kollar på tv. Jag ska nog gå ut på terassen och sätta mig ett tag medans hon är lugn hihi.

Om lite mer än en timme ska vi klä på oss och gå och hämta Ines och sedan blir det lek på stranden ett tag innan jag ska till skolan tror jag. :) 

Nu väntar solen på mig! 


Pussel och sommarvärme

Oj, dålgit med uppdatering idag men jag har haft fullt upp, eller?! Nej, inte direkt men jag fastnade vi pusslet i morse efter att ha käkat frukost och har suttit där hur många timmar som helst idag. Och JA, det har gett restultat, finns nu mera ett ansikte och en hand. Det är dock fortfarande mkt kvar som jag får ta lite när jag orkar och känner för det. 

Hemskt att jag vart inne i stort sätt hela dagen för när jag gick och hämtade Ines och gick till lekparken stekte vädret. Verkligen sommar idag. Det är typ vår här i två dagar så hoppas att sommaren är här nu snart. Vore så härligt att kunna ta på sig shorts och bara glida omkring. 

Nu har jag ätit banan och jättegod ananas med yoghurt och ligger redan i sängen och ska snart ta fram boken och läsa lite. Imorn är det reda torsdag, herregud. Va händer med veckorna? De bara flyger iväg ju!! Shit går redan in i april på fredag. Känns som det var igår jag var hemma och firade jul typ.

Nehe, det var allt jag hade att säga för idag! Buenas noches!

Chicles

Ja, tuggummi som det heter på svenska är något jag ofta tuggar. Vilket många av er säkert vet. Men det håller borta suget från allt när jag är sugen på att gå och småäta hela tiden. Toppen haha. Ines har också börjat smaka tuggummi nu för några veckor sedan och hon tycker ju såklart det är gott. Men det äckliga är att när man är och leker med henne på stranden så plockar ju alla barn upp och stoppar allt i munnen. Varför ska dom göra det? Ofräscht ju! Men en dag hade hon iaf tuggat tuggummi som hon hittat på stranden. Bläää, tkt vi men tydligen inte hon. Nu är tuggummi förbud för henne!

Varför vill/ska barn alltid göra sake de INTE får göra. De har gjort det hur många gånger som helst och man säger ifrån hela tiden men ändå gör de samma ska dagen efter. Fattert inte! Då får de ju skylla sig själva om man blir arg och så, eller?! hahah. Nu syftar jag inte på ungarna jag tar hand om utan i allmänhet. Efter att ha jobbat x antal månader på dagis i Norge har jag väl ändå lite erfarenhet?! Aja, så äre iaf! 

Har iaf vart i skolan och det börjar bli mkt roligare nu när man börjar lära känna lärarna och folket som går där. Man pratar lite mer och så. Kan nog bli bra till slut iaf. Jag och imigranterna haha. Skoj skoj :) När jag kom hem gick jag bara in och bytte om till löparkläder och gav mig ut på en runda. Nu ligger jag i min säng nyduschad och väntar på middagen! 



Fajitas

Ja, vi hittade på lite allt möjligt i Lorca idag. Vi började med att fixa hennes papper om nytt id eller vad det nu är hon styt med haha. Vilket gick snabbt och efter det åkte vi till köpcentrat en sväng för att "kolla" i lite affärer och få tiden att gå, ta en fika och så. Började med en fika då vi va sega efter att ha suttit i bilen ett tag. Sedan gick vi in på H&M, och Zara och lite. Älskar köpcentrat i Lorca, dit ska jag åka någon dag och va en heldag och bara kolla och shoppa och ha det bra har jag tänkt. Slutade med att Martina åker därifrån med massa nya kläder till sig själv och Ines. Massa olika färger och härliga kläder. 

I vår/sommar är det verkligen blommigt, leopard och massa färger. Orange, gul och mkt mkt mer starka, coola och underbara färger :) Gillert starkt!!

När vi klev ur bilen hemma hittade vi inte hennes väska så antagligen hade hon glömt den någonstans där men vi kom inte på hur och vart. Ringde dit och sa det och bla bla bla. Hon vände och jag gick upp, bytte blöja på Astrid och började med maten lite smått. Hon var tillbaka efter några min och då hade de ringt och sagt att de var någon som hade lämnat in väskan, (tur att det finns snälla människor).

Vi lagade egen fajitas idag :) Mumma. Hur lätt och snabbt som helst. Skär lite paprika, lök och kyckling (eller vad man nu vill ha i), bryn det och sedan i med en påse fajitasmix, låt stå någon minut under lock. Stek bröden i stekpanna lite lätt eller värm i ugn eller micro. Någon god sås till det! Gott, enkelt och snabbt!! 

Nu sitter jag och väntar på att få gå i väg till skolan, börjar om 40 min så ger mig iväg om 30 typ. Efter det kan det bli en löprunda!  Får se hur trött jag är och om jag måste hjälpa till någe här hemma. Vädret blev inte soligt och fint som jag trodde idag. Det regnade lite smått i Lorca men nu börjar solen titta fram lite iaf. Konstigt att vädret kan ändras så på bara några timmar och dagar från stråland sol igår till detta väder idag. Skumt, tkr jag! 



Mot Lorca

Snart bär det av mot Lorca för lite fix och styr. Ser ut att bli en mkt fin och varm dag idag också :) Det gillar vi!!


Känner mig redo

för att va hemma hela dagarna själv med Astrid framför allt. Hon verkar gillar mig och jag kan få henne att skratta och då är hon sååå söt! Herregud, man vill bara krama ihjäl henne. Sötnos! Visst kan hon bli jobbig ibland också, när hon gråter och man inte kan sätta/lägga ner henne någonstans förrän hon börjar skrika som jag vet inte vad men. 

Nu har vi iaf ätit. Pasta carbonara. Koka spaghetti samtidigt som du bryn purjolök och bacon och sedan häller du i matlagningsgrädde och när det har kokat en stund häll av vattnet i pastan och i med en äggula i smeten, rör om och sedan i med det på pastan. Mumma :)

Nu ska jag läsa något kapitel innan jag ska gå till skolan och sedan till stranden!! 


Feliz cumpleaños

Glömde ju bort att säga grattis till min pappa som fyller 44 år idag!! Hoppas jag skrev rätt ålder nu! GRATTIS PAPPA!! 





Stekhet måndag .

Vaknade halv tio, frukost och sedan mys med lillen! Slutade med att vi låg och lekte i min säng och det sista hon gjorde innan det var dags att ge sig av va att spy lite i min säng såklart haha. Fräscht! Men va gör väl det, hon är så go och söt den där lillen när hon inte gråter haha. Sen gick vi iaf ut på en promenad längst stranden och herregud, trodee jag skulle svettas ihjäl. Det var hur varmt och skönt som helst. Det var till och med lite folk som låg och solade på stranden. Det kommer Astrid och jag också göra om några veckor :) Lämgtar!

Nu har vi kommit hem, blöjan är bytt och hon ligger i min säng och leker på sin "lekplats" och jag ska sätta mig utanför på terassen nu och läsa min bok lite innan det är dags att börja med maten. Spaghetti carbonara blire idag :) Sen lite siesta innan det är dags att hämta den andra tjejen och ta en sväng till stranden för lite lek.

Hoppas ni har en bra måndag för det har jag haft hittills iaf och i detta väder kan det väl inte bli annat antar jag! Snart helg igen haha. 


Konstig dröm

Kom på att för några veckor sedan hade jag en konstig dröm. Det var att jag kom hem till Vimmerby efter att ha vart på en veckas semester bara och det var så mycket nya saker. Det hade ploppat upp massa nya enormt höga byggnader och det såg ut som jag kommit fel när jag klev av tåget. Herregud säger jag bara. Jag skulle på fotbollsträning och hade fått för mig att vi tränade på vimarvallen, mitt i vintern? Vad är det för något nytt då?! Eller gör ni det kanske?? Men när jag kom på att det är i idrottshallen så visste jag inte hur jag skulle ta mig dit då allt var nytt för mig. Jag gick och gick och kom till nya gator och byggnader hela tiden så till slut fick jag ringa pappa och fråga hur man hittade till idrottshallen och han bara skrattade och frågade vart jag var. Slutade med att han fick komma och hämta mig och sedan åkte vi och tränade och allt slutade bra. Men jag blev så rädd när jag vaknade att jag var tvungen att skicka och fråga om det hade hänt något nytt hemma men fick svaret nej. Vilket var skönt haha. 

Det är alltid så att när jag är borta, spelar ingen roll hur länge det är så är det inte mkt som händer på den tiden hemma i lilla Vimmerby. Visst att det byggs något nytt hus och lite sådant men ändå. Man känner fortfarnade igen sig, på de flesta ställen iaf. Hittar fortfarnade nya gator jag aldrig gått på ska jag säga er ;P Men samtidigt så känns det konstigt och nytt när man kommer hem. Vet inte hur jag ska förklara mig det känns konstigt iaf. Det känns som det är kul att komma hem till lilla Vimmerby som man egentligen inte tkr om så mkt och så men. haha. Jaja, ni som reser mkt fattar hur det är.

Nu, chill resten av kvällen! Kl är åtta och det är fortfarande sol och ljust ute. Det gillar vi! :) Sommaren 2011 är på ingång! :))



Soliga söndag !

Vädret kan jag verkligen inte klaga på idag. Det har vart supervarmt hela dagen och vad har vi gjort? Jo, vaknade, åt frukost, pusslade lite (har börjat på ett pussel med tusen skitsmå bitar som är hur svårt som helst), gav mig ut och sprang en sväng i hettan och det var svettigt kan jag säga er! Efter det duschade jag och sedan käkade vi mat och efter maten har vi suttit och kollat på film Avatar i nästan tre timmar. Nu sitter jag i solen och det steker och är såå skönt :) Kan bli en kvällspromend om ett tag annars sätter jag mig och pusslar lite igen och bara chillar. Imorn äre ny vecka igen! 

Igår kväll kom R:s föräldrar igen och vi åt och drack! Blev lite öl, vin och gin och tonic. Mumma! haha. Ställde även fram klockan en timma inatt så nu är det ljust ännu längre här, säkert till lite efter åtta skulle jag tro! Helt underbart :) nu är sommaren på ingång. 





Då var det fixat!

När jag vaknade idag var det ingen hemma så de andra hade redan dragit till Lorca för golfträningen så jag käkade fruksot och tog på mej och sedan begav jag mej mot centrum för att leta efter något ställe där jag kunde fixa min naglar och jag hittade ett. Skönt, men va dom satt hårt och va hon fick fila och ha sig haha. Nu är det iaf min egna naglar och de är lite kortare men det känns helskumt. Är van att ha dom andra där nu med tanke på att jag haft dom där i tre månader. Herregud, äckligt haha! Så nu får jag börja måla och fixa med dom igen, men det ser jag fram emot faktiskt :) Kunna ha lite olika färger och så igen!! Det som är jobbigt är att dom kommer gå av ibland när man gör vissa saker, men det får man väl ta.


En liten del av vår uteplats!


Redo att ge mig iväg i mina nya jeans :)


Gick hem, lagade potatismos och korv och nu har jag skypeat med pappa och Helené och efter det letade jag hotell och flyg till dom så hoppas det funkar bra för dom så de kan boka nu. Får alltså besök i början av maj :) Kul! Har vart här i familjen i en månad nu! Va fort det har gått! Sammanlagt har jag vart iväg i 2,5 månad! Det är gött äre! 

Nu ska jag slappa lite innan jag ska ut och springa lite ikväll igen kanske? Om inte så får de bli imorn. 


Träningsvärk

Ja, herregud va det värker i låren, benen överhuvudtaget. Det var ju inte igår jag hade träningsvärk kan jag säga. Skönt samtidigt som det är jobbigt haha. Lek på stranden idag sen nu har vi besök av Rodrigos föräldrar så det blir fruktsallad och lite här ikväll och lite öl. Bara chill!! 

Får e va helgen har för kul att bjuda på. Lite sol vore ju inte fel iaf. 


2 ggr på en vecka, kanske blir tre?!

Ojojoj, jag är stolt och förvånad över mig själv? Har varit ute och sprungit två ggr denna vecka och vem vet kanske hinner/orkar en gång till på söndag eller något. MEn jag ska väl erkänna att jag inte har gjort det själv eller så. Har suttit och funderat lite på det men inte orkat ni vet hur det är ;P Så efter ett tag har Martina kommit och sagt ska du inte ut och springa lite nu? Jo, varför inte säger jag, går och byter om och ger mig ut. Bäst att passa på nu innan det blir för varmt. Hon kör alltså ut mig haha. SKÖNT! Idag när hon åkte till Lorca för att hämta R:s mamma sa hon vi kanske stannar i Lorca och inte kommer hem förrän senare så du kan ju springa och lite och sen äta något och hämta Ines så kommer vi någn gång efter fyra, fem kanske. Får se! 

Än har de inte kommit så antar att jag blir sjäv hemma ett tag, skönt :) Lite småledigt så här under veckan är inte fel, för snart börjat allvaret haha. Så nu har jag sprungit, duschat, plockat iordning på Ines rum, diskat vinglasen sen gårdagen och satt på en diskmaskin. Nu ska jag sätta mig och läsa några kapitel i boken som är bra innan det är dags att hämta flickan. 

MÅSTE fixa min naglar i helgen alltså, de är i vägen och de börjar lossna så jag fastnar i allt och alla hela tiden. Grymt irriterande. Har haft samma sen några dagar innan julafton, vad e det typ 3,5 månad och har bara gjort om de en gång och det var innan jag åkte till Marbella och det är två månader sedan. Herregud, kan ni fatta hur långa och fula dom är nu eller?? Blää.. haha. 

Snackade även om min weekend till Marbella som ganska så säkert kommer ske 8-10 april igår också. Hon tyckte jag skulle åka innan hon började jobba och det är klart så om några helger drar jag och det ska bli så grymt kul. Saknar det såå mkt. Festa, mys och ha det bra med alla där borta! :) Och Moa, förbered dig på sällskap i rummet :)

Ha en bra helg allesammans! Det ska jag!

Mötley Crüe

Yes, den boken ska jag nu börja läsa, ca 600 sidor men den ska va bra säger Martina. Hoppas hoppas. :))




Skolan var mycket bättre idag men fortfarande lite lätt men ska testa gå några ggr till. Skönt att bara ha något att göra och så. Nu har jag duschat och ska läsa lite och sen väntar middag om någon timme! 



Bilder!!!!!!!!!

Maten idag blev klyftpoatis och grönsaker i ugnen och kotletter! Mumsigt! Efter de slappade jag lite och sedan var jag nyss och hämtade Ines och hon var som vanligt inte glad och ville inte följa med hem. Slutade som vanligt med att jag fick dra/bära henne hela vägen innanför dörren. Släpper jag henne innan springer hon iväg, dock tur att hon inte är så snabb än så man lätt hinner med. Nu går hon omkring och gråter och skriker och har sig, sätter sej snart framför tv:n skulle jag tro och väntar på att de andra ska komma hem. Så jag tänkte jag bloggar så länge då hon inte vill att jag ska va i närheten ändå ;) Ungar haha!

Har sökt upp lite bilder från google på något liknande det som vi käkar här ibland.


Exakt såhär ser det ut, Rodrigo står och skär ett bra tag för att få några skivor som är underbart goda! :) Ser dock inte så fräscht ut när han tar in hela benet och bara ställer det där haha. MUMSIGT värre iaf! 


Liknande skivorna som inte bli så stora som bilden innan visar! Detta är en grej jag har sagt att jag aldrig ska prova då jag sett benen hänga där i matbutikerna. Nu säger jag tur att jag vågade smaka! 


Pan con tomate! Mixa tomat och vitlök för att sedan blanda i lite salt och olivolja, rätt på en rostad macka och ännu godare blir det med några skivor av skinkan ovanför! :)


Tortilla (spansk omelett) med potatis, lök och vad man nu vill ha i! 



Lays - MUMS! :)

Redan torsdag, Madre mia!! Va fort det går alltså, det var inte länge sedan vi var på picknick känns det som. Aja, dagarna rullar på är det ju ett tecken på iaf. Än så länge idag har jag lekt med Astrid då Martina har städat och handlat på förmiddagen. Nu åkte de till Murcia för att köpa dator så jag är själv hemma nu till fyra då jag ska hämta Ines och sen hoppas jag att de andra hinner hem innan fem så jag hinner till skolan. Men det återstår att se. I värsta fall får jag väl ta Ines med mej haha. ;) Alla andra har ju med sina ungar så varför inte?!

Har börjat plugga lite på framtidaverb och sådant nu med. Vet inte riktigt vad jag ska göra men kommer väl in det någon gång. 

Sara, detta är mest för dej!! Jag har ätit MASSA Lays nu :)) Mumsigt värre! Hade nog nästan glömt hur gott det var, eller så var det extra gott bara för jag inte ätit det på länge. Dom har nästan alltid en påse hemma nu och det är så gott! Oftast innan man lagar maten äter vi lite och så. Det är chill! Antar att jag är tvungen att ta med någon/några påsar hem när jag kommer till Sverige nästa gång så du kan få, eller vad tycker du?? haha. Lays och orbit haha ;) Det bästa ju! 

Nu ska jag laga mig lite mat, hungrig ju!! 


Resor hit och dit väntar! :)

Igår var jag som sagt i skolan och herregud vad det var lätt. Dom trodde jag inte kunde någon spanska alls ändå att jag sa att jag bara ville öva på att prata eller mest iaf. Fick massa lätta ord som jag skulle skriva av och stava, hur lätt som helst. Så jag sa till att det här är för enkelt och så visade jag lite i blocket vad vi hade gjort. Då fattade han att okej nästa gång får du gå upp en nivå, så imorn testar jag nästa grupp. Hoppas den är bra!

Skypeade med Moa igår (en som jag bodde med en vecka i Marbella för er som inte vet det) och dom verkar ha de så himla kul. Bytte även några ord med Katarina som höll på att laga någon Slovakisk rätt eller vad det var. Hon är störtskön den bruden alltså. Vi snackade om att jag ska komma och hälsa på någon helg, festa, äta gott och bara ha hur kul som helst. Synd att det ligger 6-7 timmar med buss härifrån. Slösar ju massa tid på att bara åka fram och tillbaka men jag ska ta mig dit :) Om några helger så kommer jag till er, det ska ni se :) Gud va kuuuul :)) Fick reda på lite smaskig info därifrån också haha. ;)

Har även pratat lite med Paulina som är i Madrid som au pair. Kommer förhoppningsvis bli en helg dit med snart :) Kul att se lite hur det är och så!! Och sist men inte minst har jag pratat med Linn som studerar i Barcelona och hoppas på en helg dit med någon gång i sommar. Sugen på att åka runt lite eller? JA!! haha. Alltid kul att träffa lite folk hemifrån.

Va hos Lluna efter att Ines slutat skolan idag och va häftigt och fint dom bodde :) Barnen badad i deras enorma badkar. Sedan nu ikväll har jag vart barnvakt. Tjuriga och gråter som vanligt haha ;)





Dåligt med bilder !

För lite mer än en månad sedan var det dags för första besöket på stranden i Marbella med Yasse! 





Nu för några dagar sedan såg jag snö hahaa ;)





Dags för skolan !

Martes!!! Och va gör jag? Jo, jag har pratat med Yasse på skype som nu befinner sig i Australien. Herregud, hela hennes dag har snart gott och här har den knappt böjat, det är lite konstigt att det kan va så tycker jag allt ;P Men hon har det bra och ska bli kul att prata med henne mer nu framöver :)) Det är ju inte lite varmt och skönt där nu alltså. Vad mer skriver med en från Slovakien som inte kan skriva på engelska så sitter och översätter och det får bli så bra som det blir. Får väl bli lite på spanska med antar jag haha. kul kul äre iaf. 

Maten lagas och efter det siesta en stund sen hämtning på skola och sedan ska jag till skolan. hihi. Hoppas hoppas hoppas att det är en lagom nivå för mig och att jag kan komma tillbaka och lära mig lite. Vore toppen. Men får se hur det är efter idag. Spännande!!

Vädret går verkligen upp och ner nu. Idag är det mörka moln och det har lovats regn så vi typ sitter och väntar på det nu och snart kommer det säkert. Ösch! Blåser gör det också. Nehe, om man skulle leta efter kablen till mobilen kanske?? Jo, det ska jag göra nu! 


Tanka i Spanien utan att gå ur bilen!

Hämtade Ines i skolan och hon blev glad av att se mej och vi promenerad med Lluna och hennes mamma till lekparken och lekte lite. Sedan promenerad vi hemåt, och jag badade henne då hon hade glitter från håret ner till fötterna och det gick också bra idag vilket var grymt skönt sedan satte vi oss i soffan och mös. Nu sitter jag här än och har det bra! 

JA, Michaela ska försöka ta lite bilder, vet att jag är grymt dålig på det nu men fan vet inte vad jag ska ta på haha. Bättring ska bli! Hoppas på några resor snart till Barcelona och lite så ska jag ta lite bilder haha :)

Nu: chill i soffan och lite käka om en dryg timme sen någon film eller serie antar jag. Ser verkligen fram emot skolan imorn :)) Bara hoppas att det är bra så man kan gå några ggr nu då! Lite tur tack! 

Det var allt för idag. Tror jag iaf! 

Nej, en sak till som jag glömde på min lista över saker mellan Sverige och Spanien och det. När man ska tanka här åker man bara till en bensinstation och ställer bilen vid en sådana där man tankar och så kommer det en och frågar hur mkt man ska ha så stoppar han in slangen i hålet dä bensinen ska in och så har man pengar så man kan betala till honom gör man det. Man behöver alltså inte gå ur bilen haha. Soft! Har man dock inte pengar springer man in och betalar lite snabbt haha. Och ja jag vet att många av er säkert kommer skratta när ni läser detta bara för att jag vet inte vad det heter. Vet inte vad hålet där bensinen rinner in heter o.s.v. Så där fick ni er ett gott skratt!!'

Hasta mañana! 


Underbar söndag bland bergen

Igår var internet ur funktion men nu är det fixat och klart. Igår packade vi med oss massa godheter och drog på picknick till bergen. Åkte lite mer än två timmar och underbart var det på vägen dit, massa berg, små byar och härliga saker. Väl framme var det en grym utsikt men dum som jag är så glömde jag kameran så ni blir tyvärr utan bilder, men kanske åker dit någon mer gång. Hoppas det iaf. Vi spelade lite fotboll och lekte lite och hade det bra i värmen för varmt var det ändå att det var snö på toppen av vissa berg. Lyckades ta en bild med min mobil innan den också dog men orkar inte leta efter sladden nu, det får bli senare! 

Åt gott av en blandad kompott! Skinka, korv och ost av "finare och godare slag", tortilla (spansk omelett), chips, choklad, kärleksmums, bröd, tomat, avocado m.m. Myys och gott vare! Efter några timmar där promenerade vi en sväng och sedan åkte vi till ett hotell/restaurang/bar där föräldrarna gifte sig för snart två år sedan. Mysigt ställe! Sedan väntade två timmars bilresa hemåt igen och när vi kom hem var klockan redan åtta så det blev en heldag med utflykt! :) 

Nu är det måndag, ny vecka och jag går in i min fjärde som au pair. :) Kul kul! Barnet sover och jag ska snart sätta igång med maten för i eftermiddag blir det full rulle som vanligt efter att stora tjejen slutat skolan. Först stranden för lite lek och sedan hem för ännu mer lek. Hon har energi den tjejen ska jag säga er. Herregud, inte tyst en minut på en hel dag. haha.




Dia del padre

Grattis på farsdag pappa! Ingen aning om det är det i Sverige men här är det det iaf ;)

Vi har precis ätit en typisk spansk rätt som har tagit timmar att koka. Den bestod av mkt saker jag aldrig trodde jag skulle smaka t.ex: grisfett, blodkorv, kalvkött och mkt andra skumma saker. Men jag vågar smaka och hittills har jag tkt om allt jag smakat. Mkt bra :) Igår kväll smakade jag en sorts musslor jag inte smakat innan och de gick också er och första dagen här smakade jag två andra sorter av bläckfisk som jag aldrig smakat. Gott gott :)

De visar och lär mig hur jag ska äta allt så allt kommer serverat :) Inte helt fel! Så nu till maten åt vi riktig spansk måltid bestående av först soppa (bestående av spad från något ben, kan kallad det hundben typ haha med bröd och sen den där andra spanska rätten med massa olika kött, kyckling, fetter, grönsaker, potatis och garbanzo (kikärtoer på svenska). Och efterrätt blev det kärleksmums! + en flaska vin till det :) Det var mkt gott detta ska jag säga er :) Till och med en brödbit med lite grisfett och en korvbit (chorizo) på det. MUMS! hahaha. 

Nu blire lugnt resten av dagen!! 


Golflektion i stekande sol :)

Tog sovmorgon till halv tio ungefär och när jag vaknade luktade det nybakat. Kärleksmums och lunchen kokade. Nu några timmar senare lktar det mat och den är snart klar antar jag. Vi åkte till Lorca för lite golf och jag slog lite jag med :) Så kul haha. Solen är hur varm som helst idag också så vi har verkligen haft det bra! :) Hoppas på lika fint väder imorn då det väntas pickick :) Myyysigt!

Mer idag blir det nog mest chill skulle jag tro. Hoppas ni har lite fint väder hemma också för här är det underbart nu, skulle man vilja skulla man faktiskt kunna gå till stranden. De ni!



Spyor, diarré och dregel

det är numera min vardag haha. Vaknade lite efter nio idag och alla va hemma. Fattade inte varför, trodde mina klockor va fel eller något men när jag kommer ut säger de att Ines har spytt massa på natten och i morse och allt så alltså ingen skola för henne. Slutade med att hon efter ett tag fick diarré så nu forsar det bajs och det är så äcklgit men sånt man får ta antar jag. V är trötta/sega allihopa idag. Hoppas bara inte det smittar av sig. Alla som känner mig vet att jag typ inte visar mig i samma rum som någon som är sjuk typ har lite feber eller något haha. Men vad ska jag göra?!

Martina skickade iaf ut mig på en promenad förut och det var skönt för solen steker på riktigt bra idag. Hoppas på fint väder och att alla är friska i helgen så kan det nog bli riktigt bra.

Fars dag här imorn så gick förbi skolan och hämtade lite saker Ines hade gjort i skolan till Rodrigo haha. så sött! Och glitter med såklart för det ÄLSKAR hon verkligen. De kommer hem målade i ansiktet flera dagar i veckan och massa glitter som fastnar på allt och alla och sitter kvar hur länge som helst haha. 

Nehe, nu är det dags att göra lite nytta - rehabilitering, tandläkarbesök och sedan hoppas jag på fredagsmys för jag är sliten. 


Vill va pepparkaksbrun ju

Skulle absolut inte tack nej till att få lite sol och bli brun igen!

















Jaa, vart tog denna tjejen vägen? Glömde jag färgen i Sverige i julas kanske? Kom tillbaka soooolen!!

Familjen är hemkommen

och allt är nu som vanligt igen. Vi är grymt trötta allihopa så jag kommer snart säga godnatt för denna dag och krypa ner i min gosiga säng. Har för er som inte vet vart här i två veckor idag och tillsammans har jag vart iväg två månader. :) kul kul! 

Nehe, godnatt Sverige.


Första dagen på stranden innehöll det mesta!

Vaknade halv elva och solen sken och det var redan riktigt varmt ute. Käkade frukost och bestämde mig ganska snabbt för att idag blire stranden. Packade en lite påse med lite frukt, vatten, handduk, kamera och bok och tog cykeln till en myswig lite strand en bit härifrån. 

Efter ett tag kommer det en äcklig kille som frågar om han får lägga sig här och jag tänkte det bestämmer väl ite jag men varför msåte du lägga dig så nära men sa inget. Han la sig sedan började han klä av sig och blev allmänt äcklig, då hoppade jag på cykeln och cyklade vidare en sväng lite längre bort och hittade ett ännu härlgiare ställe där jag slog läger för några timmar. Log och lyssnade på vågorna och läste lite i boken och hade det hur bra som helst. :) Bättre humör nu när solen har tittat fram lite, vore inte helt fel om det höll i sig nu! 

Cyklade hemåt och har nu käkat lite, familjen kommer hem om någon timme då blire full rulle igen. 










Cykelsemester?

Sitter och kollar runt på olika resor folk har gjort och gör lite här och var i världen och jag känner mej absolut inte färdig med att resa, vill se mer. Visst skulle jag kunna stanna kvar i Spanien efter jag är klar med detta för jag älskar det men ändå känner jag att jag vill åka lite mer innan jag stannar någonstans. Upplever man inte det bäst om man cyklar då eller? Hur häftigt och skoj vore det inte att cykla till något land och åka igenom massa länder på vägen?! Stanna där man vill, hur länge man vill och bara ha hur kul som helst? Det är något jag blev grymt sugen på nu. Vem vet, kanske befinner jag mig på en cykel större delen av nästa år! :)


Inte på en sådan cykel direkt men haha ;)



Städning och shopping

Det regnade inte när jag vaknade idag men när jag skulle ge mig ut började det såklart men det får man väl stå ut med. Igårkväll kollade jag på Mamma mia filmen som jag hittade i ett skåp och käkade lite onyttiga saker och bara tog det lugnt. Mkt skönt! Sov hur bra som helst och vaknade utvilad. Började städa lägengheten och tvätta min kläder och sängkläder m.m. Jag kommer alltså få sova i en nybäddad säng nyduschad inatt :) Det gillas starkt!! 

Efter det var klart fixade jag mig lite och sedan begav mig mot köpcentret som inte är stort men det finns några affärer iaf. Min älsklingsaffär Stradivarius fanns iaf och där köpte jag mig ett par jeansshorts och ett par jeansleggings. 



Sedan traskade jag hemåt och det började regna rejält efter ett tag så fick stå under någon palm ett tag men va gör det? Hade ju inte bråttom eller något. Gick hela vägen längst stranden och såg hur vågorna slog mot stenarna. 


Fotbollsplan och allt på stranden!

Nu är jag hungig eftersom jag inte käkat något lunch så min middag får bli lite tidigare än vad vi brukar käka. Ska sätta igång och göra kycklingfilé och klyftpotaits nu tänkte jag :) MUMS! Sen blir det någon film ikväll också!



Har hunnit med mkt på två månader !

Jaha, då var de andra på väg till Madrid och jag har intagit soffan och ligger och njuter för fullt. Har käkat lite fruktsallad och om några timmar är det dags för mat. Sen blir det lite onyttigt och filmtittande resten av kvällen. Imorn tar jag en sväng till köpcentret, hoppas på att hitta något nytt som kan få en plats i min garderob. Vore inte helt fel. Spendera pengar är ju aldrig tråkigt ;)

Ska som sagt försöka komma ihåg att ta med kameran och klicka lite bilder i helgen också. Så ni får se lite hur det ser ut här i Aguilas där jag har bott i två veckor på söndagmorgon. På söndag har jag även vart iväg i två månader. Redan känner jag samtidigt som det känns som jag vart iväg ännu längre då jag har gjort så himla mkt.

Åkte till Gran Canaria och umgicks med faster några dagar i mitten av januari och hade det hur bra som helst i värmen. Det känns som det var längre sedan. 


Faster och jag på Gran Canaria i januari

Efter sex dagar på ön tog jag flyget till Spanien, Marbella för att plugga spanska i fem veckor. Träffade härliga människor, festade, pluggade och hade det allmänt bra :)

















Efter fem veckors pluggande tog jag bussen mot Aguilas, Murcia för att jobba som au pair och här sitter jag nu hos en familj som jag gillar väldigt mkt och har det hur bra som helst :) Har dock inte haft sol på ett tag nu så det skulle jag inte tacka nej till, men det kommer väl snart det med antar jag. Somrarna är grymt varma här så ska antagligen inte klaga ;)

Nehe, nu ska jag slå en pling till min mormor som jag vet kommer bli sååå glad över att få ett samtal från mig :)


Spyor och blöjbyten = Min vardag

och jag gillar det haha. Nej men det är sånt man får räkna med när man har hand om barn. Små barnspyor som kommer uppe ibland från ingenstans, bara torka bort och va glad igen haha. Känna sig äcklad kan man då inte göra för man gosar med dom små efter det iaf. Precis bytt blöja på minstingen här hemma nu. Hon är såååå söt!

Annars idag har det regnat och regnat och regnat lite. Usch, det är inget kul väder här nu alltså. Hoppas verkligen det blir bättre i helgen. Jag som ska ut och upptäcka Aguilas lite tänkte jag ;)

Börjar känna mej lite hungrig nu med. Dags att käka något snart haha. Hej för denna gång! Ska ta lite bilder nu i helgen när jag ska försöka hitta på lite grejer tänkte jag så ni får se lite! 



Sverige/Spanien (skillnader och andra roliga saker)

Okej, har inget att göra nu då jag sitter ensam hemma ett tag innan det är dags att hämta tjejen i skolan så tänkte berätta lite roliga, konstiga grejer och skillnader mellan Sverige och Spanien! Så mkt som jag har hört, sett och vet hittills efter några månader i detta land. Vissa saker har jag bara hört och kanske därför inte stämmer men så äre. 

  • I Spanien får man kör bil när man har druckit/när man dricker (upptill 0,25 promille) men man får dock inte prata i mobil telefon när man kör bil, kommer polisen då blir det inte kul.
  • Man kan parkera precis hur man vill (nästan iaf). Dubbelparkering så man stänger in andra bilar är vanligt, mellan/på övergångsställen, ja, hur man vill alltså! Hittar man inte parkering, varför åka runt och leta?
  • Har också hört att om man får böter i Spaninen behöver man inte betala den för de har inget register eller liknande så de har ingen koll på vilka de gett böter iaf.
  • Det är väldigt (kommer inte på ordet bara för det) men är man i Spanien och går ut och festar och blir "full" som vi säger i Sverige säger man inte att jag var full igår. Man säger jag var glad igår! Man säger det absolut inte om man är tjej.
  • Carnaval i varje del i landet varje år då ALLA klär ut sig, festar, dansar och allt vad carnaval innebär. Mkt skoj.
  • Man hälsar på varandra även om man inte känner varandra.
  • Möter man någon man känner på stan säger man inte bara hej och går som man gör i Sverige utan man måste stanna och prata i minst fem minuter. Berätta hur man mår och vad man ska göra och allt. Har man däremot bråttom säger man hej, vart man ska och vad man ska göra där. Har man inte tid att säga det säger man inte ens hej då bara går man förbi.
  • Kvinnorna hälsar på varandra genom en puss på varje kind, männen med ett handslag. En kvinna och en man med en puss på varje kind beroende på om det är första eller andra gången de träffas.
  • I Sverige är man väldigt punktlig vilket man absolut inte är i Spaninen. Säger man en tid kommer man minst en kvart senare.
  • Hemma äter man för det mesta frukost, lunch och middag och har ätit klart allt runt sex på kvällen då det sägs att man inte ska äta något efter klockan sju. Här äter man frukost, lunch (rikligt med mat + efterrätt) runt två - tretiden. Sen äter man något litet runt sex-sju kanske och efter det är det dags för cenar som det heter då äter man i stort sätt vad man vill men oftast något mättande då också precis som lunchen. Den brukar de äta mellan nio - tio på kvällen. Men efter att ha bott i en spanskfamilj i 1,5 vecka nu känner jag att jag gillar att äta som man gör i Spanien. Man är ju ofta hungrig mitt på dagen och då passar det perfekt med mat. Och så det att det är alltid efterrätt efter maten bestående av yoghurt, choklad, frukt eller något i den stilen.
  • De firar extremt många dagar här, så mkt ledighet som möjligt. Tomatdagen då alla kastar tomater på varandra, vindagen då alla sprutar vin i ansiktet på varandra och mkt mkt mer!! Helt sjukt!
  • Man betalar för barnens böcker och de börjar en typ av skola vid tre års ålder och läser då engelska ändå kan typ ingen engelska?!
  • Alla tror att det är bra väder i Spanien jämt men nej då. Snö både i Madrid och Barcelona nu.
  • Siesta mellan två och fem då får man absolut inte ringa varandra, inte populärt.
  • Efter jobbet går många till någon bar och dricker öl och äter tapas. Det sägs att gatan är deras andra hem.
Finns hur mkt mer som helst men just nu står det still så mer saker kommer någon annan gång. Jag föredrar iaf Spanien :)





Det vankas carnavalutgång ikväll !

Som det ser ut nu ska Martina och jag ut ikväll med några av hennes vänner. Utklädnaden blir rock, något i den stilen så vi ska snart åka och köpa peruker och grejer. Slänger ihop lite kläder vi hittat hemma och så så blir det nog bra. Blir nog kul :) Pröva på utelivet här också! 

Annars idag var jag ute på en promenad med lillen i vagnen imorse och sen har jag inte gjort så mkt, lekt lite med barnen och så. Den stora är lite småsjuk idag, feber och lite. Sovit massa inatt då vi va grymt trötta igårkväll och gick och la oss tidigt. Vaknade av att någon stod och sjöng, hur länge som helst haha. 

Nehe, siesta time!! Godnatt ett tag! 



Köttbullar och potatismos :)

MUMS! Hemmagjorda köttisar och potatismos, det var inte helt fel :) Nu ska vi snart röra oss mot "centrum" för att kolla på carnavalparaden! Tills dess vilar vi upp oss lite! Jag har kopplat in hörlurarna i dator och slappar med musik och njuter! Det har vart fint väde idag så vi har vart ute och haft det bra! 

Igårkväll blev det vin och öl på kvällen :) nice nice! Idag har jag vart här en vecka också men vi tycker allihopa att det känns mkt längre. Har hunnit med så mkt på en vecka. 




Äcklig bild men jag vill va brun och ha fräknar igen! 



Helg

Inne på min första riktiga helg i Aguilas och än så änge har den vart grymt lugn. Sov till lite efter tio och då var resten av familjen på väg till Lorca för golfträning så jag blev själv kvar och då tog jag på mig kläder för lite joggning lälngst stranden. Härligt härligt men jobbigt. Väl hemma tog jag en dusch och sedan blev det skype med pappa och Helene ett tag. 

När de andra kom hem var de trötta så de slocknade och jag passade på att läsa lite och nu har jag precis käkat lite kyckling och tomat. :) Nu ligger jag här i min säng igen, lyssnar på musik och hör då och då carnavalmusik utanför som dunkar högt!

Nehe, känner att jag tappat det här med bloggandet lite och vet inte riktigt vad jag ska skriva. Får se om jag kommer in i det snart igen när det händer någe i mitt liv :)

Hoppas allt är bra med er! Här är det iaf toppen och jag har en skön långhelg framför mig med mkt barnlek!



Carneval i Aguilas

Trötta är vi allihopa idag. Efter en dag med städning, ut och in i bilen med två ungar ett antal ggr, golfträning i Lorca och allt vad vi hunnit med idag hoppade jag in i duschen, satte mig och pratade med Anna på skype, käkade mat, drack vin och nu kollat på spanska Big brother ska jag nu lägga mig och sova. Ligger redan i sängen och somnar snart! Gud va trött jag är. 

Imorn är det fredag och helgen kommer nog bestå av mkt carneval grejer då det är carneval här i Aguilas denna vecka. Kan bli kul! Hört så mkt om carnevalen hit och dit! Barnen har långledigt med pga den så onsdag är det skola nästa gång. Mkt att gör nu alltså! 

Nu ska jag sova! Godnatt Sverige!


Mattips från Spanien!

Dålig uppdatering jag vet men så äre. Jag har det bara bra iaf :) Har smakat så mkt nya maträtter och grejer och jag har tkt om allt hittills. Tänkte ge er tips på vad ni kan göra om ni ska käka någon gång. Och jag antar att det lär bli några ggr i veckan och våga smaka det ändå om det inte låter så gott för det är det :)

I måndags åt vi Tortilla (spanska omelett) Börja med att skala 3 stora potatisar (4 pers) och skär i små bitar och lägg i en bunke och blanda med lite salt. Stek allt med lök och massa olivolja. Olivoljan kan ni sedan spara för att använda nästa gång. Vispa 5 ägg och rör ner potatisen och löken och rör om ordentligt. Stek på vardera sida en gång, vänd med hjälp av en tallrik och servera med sallad och bröd :)

Pappa detta tycker jag verkligen att du ska testa!
Igårkväll gjorde vi någon som jag också tyckte om och då för 3 pers behöver du en stor tomat som du skär i 4-5 bitar och lägger i någon bunke och släng i 1-2 vitlökar också. Mosa med en mixer eller något så det blir en röra i med olivolja och lite salt. Färdig! Detta ska serveras på rostat bröd, röran, lite mer olivolja och sen spansk skinka är det bästa men det funkar med ost eller vad ma själv vill ha. Bara röran funkar också bra! Verkligen värd att testa! Servera med lite ostar, nötter och liknande till! MUMS!

Annars är det bara bra som sagt. Solen skiner om dagarna men de tär fortfarande lite kallt när det sätter igång att blåsa men skönare än i Sverige så va gör det?! Var på stranden med den äldsta flickan igår efter skolan i ca två timmar och lekte. 

Nu ska jag sätta mig och plugga lite spanska tror jag! Får se vad denna dagar mer har att bjuda på! Ska försöka bli bättre med att uppdatera nu! Ha det bra! 



RSS 2.0