Sol, sol och sol

Ännu en dag med helt uderbart väder och jag kan inte mer än älska det just nu! Efter att ha hämtat A och hon somnat satt jag ute och läste skvallertidning (på spanska) och drack öl och bara njöt av vädret. Blev någon timme där ute och så himla skönt! 

Ute om man sitter i solen och det inte blåser för mkt kan man lätt sitta i shorts och linne vilket är precis vad jag har gjort men så fort man kommer in i huset är det kallt och då åkte morgonrocken och tofflorna på haha ;) Låter för himla kul kan jag tänka mig men det är sant, det är ju trots allt vinter! Tänkte försöka få lite typ pyttelite färg iaf i ansiktet och armarna kanske innan jag ska hem då jag ser ut som en lik. Får se hur jag lyckas med det dock, känns inte så lovande just nu!

Nu ska jag snart ta med mig henne upp till simhallen och hämta I, får se om jag tar en promand ikväll. Imorn är det iaf tennis som gäller :) Hoppas det går lika bra som de gjorde förra veckan. :)

Utvecklingen

Kom och tänka på hur stor lilla A har blivit på den tiden jag har vart här och hur mkt saker hon har lärt sig. Från att va nästan 4 månader och bara kunna lägga henne vart som helst och hon inte kan röra sig från varken sida till sida till att nu nästan 13 månader kunna gå, klättra upp i soffan och på andra grejer som vi inte fattar hur hon klarar av, säga mamma, pappa, titta, tack. Fatta att frågar man var är bollen, lampan, kakan o.s.v. fattar hon och letar efter saken och pekar. 

Hon fattar verkligen att om jag gråter eller skriker tillräckligt högt och mkt så kommer de snart och tar upp mig. Skakar jag på huvudet vet dom att jag inte tänker äta mer mat och mkt mer. Det är häftigt, hur vet dom att dom ska lära sig allt detta liksom? Det är för fränt tkr jag. Fränt skrev jag för jag kommer inte ihåg ordet på svenska.

Hon är verkligen för go nu när hon inte gråter och gnäller vilket hon gör väldigt mkt just nu också men annars när hon är nere i sin värld och letar mat på golvet, börjar skratta och göra roliga grimarser och allt. För kul! Henne kommer jag sakna så himla mkt för jag har nästan varit med henne varje dag sedan jag kom hit. 











Näst sista veckan

Har bara 9 dagar kvar att jobba typ, hur konstigt? Går iaf in på min näst sista vecka som au pair. Gick till dagiset lämnade A och nu har jag ätit frukost och ska hoppa in i duschen innan jag ska hämta henne igen. Men ska försöka hinna med att sätta mig ute i solen ett tag också och läsa lite eller någe. Vore skönt!

Känns som det är dags att passa på att njuta för fullt av solen då det tydligen är hur mkt minus som helst hemma idag. Och tanken på att jag inte har någon vinterjacka skrämmer mig ;)

Ne, dags att röra på sig! 


Jorden runt kryssning

Tänk va kul att åka på en jorden runt kryssning i 100 dagar. Fan va man blir sugen, dags att sätta igång och jobba och spara pengar för det kostar ca 150 000 kr haha. Men man kan ju alltid drömma ;) 

Har ännu en gång fastnat här och sitter och kollar resor, mest bara för att jag inte har något bättre för mig nu men jag vill ju åka på allt jag ser. Inte lätt inte! 

Ville bara säga det, nu ska jag fortsätta drömma mig bort till vita stränder, häftiga byggnader och ett liv i lyx! Ha en fortsatt bra söndag!




Kylig lördag

Idag är det rätt så molnigt ute och kallt. Usch, sitter inne med morgonrock och tofflor och fryser så nu funderar jag på att ge mig ut på en promenad och sedan lägga mig i ett varmt bad. Låter inte helt fel i mina öron så det är bäst jag ger mig ut på en gång medans alla andra ligger hemma och sover siesta vid den här tiden haha. 

Bättre jag gör det nu på en gång också då det blir kallare och kallare ute liksom. Så ja, nu går jag och tar på mig träningskläderna och ger mig ut en sväng. 

På tal om vädret började regna, åska och blixtra igår när jag kom hem från min promenad/joggingtur. Höll på hela kvällen typ efter det. Bara om ni ville veta alltså att det inte alltid är fint väder i Spanien ;)



Exakt två veckor

Vaknade 06 av att A grät, grät och grät och det var hur mkt som helst och typ 40 min utan stopp. Hur orkar man?? Hon har som sagt diarre och det är som kiss det bara rinner så det rinner igenom kläderna och allt så det hade ju runnit igenom pyjamas och allt så de blev byte och grejer inte konstigt hon grät så mkt stackarn. Jag lyckades iaf somna om efter en timma.

Har haft båda barnen hemma idag för I vaknade under natten med feber och spydde och grejer men har varit bättre under dagen så jag har hunnit med att plocka och styra lite, lagat mat och nu kommer snart M hem och jag slutar jobba, då ska jag ta på mig träningskläderna och ge mig ut en sväng då vädret är finare nu. Det regnande i morse så visst har det inte gjort något med dagen jag spenderat här inomhus men måste ut. 

Helg igen och nu är det exakt två veckor kvar tills jag lyfter från Alicantes flygplats. Herregud säger jag bara! 



Tomt utan barnvagn

Eftersom jag är van vid att nästan alltid ha en barnvagn framför mig känns det konstigt de dagarna jag inte har det och är ute och går. Speciellt om jag går till stan med M och hon drar vagnen eller något sånt, det känns tomt på någon sätt liksom. Skönt att ha den där så man kan hänga sig lite på den. Jag älskar att gå med barnvagn, ashärligt haha! 


Skönaste och lättaste vagnen också!! 


På tal om något annat så har nu mina blåmärken och bulor i huvudet försvunnit men igår när jag spelade tennis råkade jag såklart slå mig på smalbenet och det var inte skönt och nu har jag blåmärken och en bula där haha. 



Kokoskaka

Igår satt jag ute och läste och njöt på min ledig dag och det var hur varmt och skönt som helst :) Svensk sommar vilket höll i sig till på kvällen då jag spelade tennis med Ulla och det kändes verkligen som man va i Sverige, helt underbart väder verkligen. 

Idag är A på dagis första dagen denna veckan får se hur det går, ska hämta henne om en timma ungefär. Efter det går vi hem hit och då ska jag se om hon ska sova och så ska jag göra en kokoskaka tänkte jag. Det är liknande som Ann brukar göra så får se om det blir goda eller inte. 

Vi åt spaghetti och köttfärssås igår och det blev massa över därför tänker jag inte laga mat idag då bakar jag ist. Älskar verkligen att va i köket eftersom jag lagat så mkt mat och så nu det här året är det skitkul :)

Mer idag, lång dag för min del för sedan ska vi upp till simhallen och hämta I och efter det lekparken där uppe sedan traskar vi hemåt och väl hemma är det middag som gäller och sedan nattning för föräldrarna åker och spelar padel och sedan om jag lyckas få barnen somna innan nio ska jag sätta mig en timma i lugn och ro och kolla på gossip girl. M och jag har börjat följa det och det är galet haha. Varje kväll kl nio sitter vi där och man kan inte få kontakt med oss haha. 

Vi har även börjat se Mujeres desesperadas och det är ju också hur bra som helst, ändå att jag missat typ två säsonger så haha ;) Så vi har våra kvällar då det bara är serier vi sitter och tittar på. Igår hade vi en sådan dag, då satt vi i några timmar och tittade och drack vin.

Nu ska jag slänga in kläderna i torktumlaren och lägga in en ny maskin tvätt. Kul att veta liksom ;)



Träningsflow

Tisdag och jag har gått massa idag, efter att ha gått upp till simhallen för att möta I lämnade jag familjen som tog bilen hem och jag gick en långpromenad och joggade sista biten.

Men jag har blivit så himla dålig på att hålla mig, jag kissar jätteofta och kan inte hålla mig mer än två timmar längre typ. Vilket är skitjobbigt för råkar alltid ut för det när jag ska träna. Spelar ingen roll om jag kissar innan jag ger mig ut så hinner jag bli kissnödig iaf. Hur jobbigt är inte det då för som ni säkert vet så kan man inte springa inte mkt iaf när man är kissnödig för då känns det som man ska kissa på sig. Jag klarar det iaf inte och det suger för nu var jag verkligen på G och kände att det var lätt och jag sprang så mkt jag kunde men var efter ett tag tvungen att stanna och gå. 

Men iaf var jag ute lite mer än en timma och höll ett bra tempo och när jag kom hem blev det mer utfallssteg, situps och grejer. Har haft träningsvärk i mina lår i flera dagar nu, vilket känns bra :) Inte så skönt dock men vad gör väl det. Hur skönt som helst att jag kommit igång igen så nu ska jag bara hålla i det och se till att inte bli sjuk igen bara. 



Tennisen som jag brukar spela på onsdagar blir på torsdag ist om A kan gå till dagiset så imorn är jag förhoppningsvis ledig och ensam hemma ett tag då M ska åka till Murcia och hälsa på en kompis då tänkte jag ta en sväng till köpcentret och kolla in rean. Egentligen borde jag inte gå dit eftersom jag verkligen inte har plats för mer saker men va fan. ;) Får väl prioritera när jag packar.


Toppenväder

Kan ju inte säga annat än att vädret är underbart här nu! När man är i solen kan man lätt sätta sig ute i short och t-shirt. Det är så skönt att va barfota och känna vinden mot fötterna, det är något jag älskar, slippa ha på sig äckliga strumpor och grejer. 

Går man ut och går kan man även då gå i långbyxor och t-shirt eller tunnare jacka, va man känner för. Helt underbart. Gick och handlade välling och lite för ett tag sedan och gick då i tights och t-shirt, hade på mig jeansjackan men de fick jag ta av mig då det var väldigt varmt längst stranden. 

På kvällarna är det också helt kanon om man vill gå ut på en promenad runt 18 är det hur skönt som helst, det är inte varmt så man svettas och det är inte kallt så man fryser utan helt perfekt väder för att träna lite lätt. 

Ville bara säga det. ;)


Ny vecka, nya krafter

Har sovit hur bra som helst i natt och var grymt pigg när jag vaknade. Antog att A inte skulle till dagis idag och det stämde men jag va upp innan nio iaf och började med att plocka ur diskmaskinen och så såg jag hur skitit golvet i köket var så då tänkte jag det får bli en städdag helt enkelt.

Drog på musiken på familjens dator och dunkade medans jag dammsög i varenda hörn, till och med mellan alla pinnar på A:s spjälsäng och så vidare på alla jobbiga mattor och allt. Efter det städade jag och gnodde på båda toaletterna och hittade saker som vi letat efter ett tag. Speglarna och fönstrena, torkade golvet och dammade av. 

Handdukarna åkte ni i tvättmaskinen och efter det en omgång av mina och barnens kläder. Nu sitter jag här nyduschad och fräsch två timmar senare och är klar :) 

Lyckades på A att somna under tiden även att hon har svårt att andas för allt snor som bara rinner och rinner. Torkar hennes näsa en gång i minuten, jobbigt men så är det. Försökte använda sugasnorapparaten också men fyfan va svårt, måste ha någon som håller i hennes huvud för det är inte lätt då hon hatar den och tycker det är skitäckligt. Men det är ju bara för att hjälpa henne men det fattar ju inte hon stackarn. 

Nu ska jag snart sätta igång med maten, tänkte göra kycklingsallad först men det får bli till middag ist har jag kommit fram till, det blir hamburgare nu och lite sallad så kan I äta det till middag när vi äter det andra senare under kvällen. Perfekt! ;)

Dags att röra på sig igen. Tiden går och snart är det helg igen och ytterligare en vecka mindre innan det är dags för mig att ta mitt pick och pack.

Upp och ner i trappor

Har precis duschat och gosat in mig i morgonrocken för att hålla värmen resten av kvällen. Har varit ute 1,5 timme. Började med att promenera bortåt centrum för att göra ett besök upp vid en av väderkvarnarna som är där och det var trappor, trappor och ännu mer trappor. Alltså grymt jobbigt för benen men det gick och väl uppe tog jag lite kort som bevis men hade dock bara kameran så inga höjdar bilder eller så men iaf. 











Efter det gick jag vidare upp mot slottet även att det inte var öppet gick jag upp trapporna och backen dit för att ta lite kort och bara va. Hur skönt som helst.

















När jag kommit ner därifrån gick jag strandvägen bort enda till hotellet och sedan sprang jag vägen tillbaka och gjorde lite styrka när jag kom hem ute på terrassen. Svettig och trött käkade jag en banan och öste i mig vatten och nu ska jag slappa för att invänta morgondagen som kan bli tuff då A har gått och blivit sjuk idag. Feber och snoret bara rinner, hoppas jag INTE blir smittad igen alltså, det pallar jag fan inte! 



Solig söndag

Söndag och jag vaknar upp pigg och glad innan 11, käkar lite frukost och tar på mig och följer med M och barnen in mot stan för en sväng på tivolit eller vad det heter och sedan lekparken en sväng. Går längst stranden hem och vädret är verkligen underbart, klarblå himmel, stråland sol och jättevarmt och skönt. Stannar till på en uteservering på vägen hem och tar en öl.

Nu är vi hemma och ska snart fixa maten och senare ikväll tar jag nog en promend/joggingrunda som igår för det var himla skönt måste jag säga! 

Älskar verkligen dessa dagar när det är sån här väder och det är nästan så att vintern är bästa årstiden här för på sommaren är det verkligen för varmt. Just en dag som denna är det perfekt. 





Hitta på i Sverige

Om tre veckor vid denna tiden är jag i Sverige och har varit ett dygn ungefär. Kan inte fatta det, känns verkligen konstigt. Helt skumt rättare sagt. 

Vet redan massa saker jag ska/vill göra när jag kommer hem:
  • Träffa familj, släkt och vänner
  • Ha mysiga middagar med folk jag tycker bra om
  • Träna
  • Filmmaraton med Michaela
  • Mysa med kusinen och fira alla hennes födelsedagar jag missat under massa år
  • "Julafton" med familjen
  • Bakkväll







Ja, jag kan fortsätta så ett bra tag antar jag. Men det finns även vissa saker man inte ser fram emot eller som man kommer behöva ändra på. Jag ska klippa och färga håret innan jag åker hem för i Sverige måste man betala de tredubbla. Kommer inte ha havet 200 meter från huset och kommer inte kunna gå alla mina underbara promenader på strandpromenade, titta ut över havet och bara njuta av hur underbart och vilken tur de har de som bor så här. För barnen är det rena drömmen att växa upp här.



Träningsvärk

Efter att ha ätit mat och resten av pajen och glassen som blev kvar från igår kände jag mig som en uppblåst ballong i magen verkligen. Stor som ett hus med andra ord, efter att för några dagar sedan känt mig utan mage efter att ha ätit så lite.

Efter att ha vilat lite gick jag därför ut på en långpromenad och avslutade den svängen med lite jogg. Hur skönt som helst. Solen var på väg ner och det blev lite småkyligt vilket var grymt skönt! Ytterligare ett tecken på att jag garanterat kommer frysa ihjäl när jag kommer till Sverige för när jag säger att det är kallt menar jag typ 15 grader. Väl hemma blev det utfallssteg och lite andra saker och jag känner redan träningsvärken i låren. Helt skakig när jag går haha. Ett tydligt tecken på att jag inte tränat eller rört på mig ordentligt på bra länge. 

Men nu är jag frisk och känner mig nästan helt pigg och då får de bli lite träning under veckan som kommer. Passa på att ta löprundor och så när A är på dagis är ett förslag som jag ska försöka köra på. 


Skypeade lite med pappa och Helene förrut också om allt och ingenting. Vi bestämde iaf att vi ska ha lite julmat och så någon gång när jag kommit hem med tanke på att vi inte firade julen tsm. ska bli mysigt tkr jag :) 



Skaldjur i mitt hjärta

hahahahaha, det trodde ni nog aldrig ni skulle få höra från mig. En som för ett år sedan absout inte stoppade i sig en fisk, inte ens smakade och på tal om skaldjur, visste knappt vad det var typ. Inte riktigt så illa men inte på tanken att jag skulle kunna käka det sådär bara som ingenting. 

Min första dag här sa R att jag ska lära dig äta fisk, när du åker härifrån kmr du äta fisk och det har han rätt i. Vi käkade fisk och han la alltid upp en på min tallrik och jag smakade och visst det var inte jättegott men det gick att äta och det har blivit godare och godare men jag tycker fortfarande inte om det asaballamycket men ni fattar. Blir jag bjuden på mat hemma nu och det är fisk så kommer jag äta ska jag säga er. Ni behöver inte göra en speciell rätt till mig. 

Skaldjuren har kommit på köpet, bläckfisk har jag tkt om sedan innan och nu har jag smakat på konstiga saker men hur gott som helst. Snäckor, musslor, krabbor, räkor och allt vad det nu är jag stoppar i mig i detta hus. 


Nu till saken, igår runt 22 kom det ett par till oss för att äta och ha det trevligt.

Vi åt skinka, oliver och anklever (kommer inte ihåg vad det heter men det är så jäkla gott) till att börja med.
Efter det var det huvudrätten som serverades och det var svart spaghetti med skaldjur och det var bläckfisk, musslor, snäckor och räkor m.m. och det var så himla gott :) Slaktade verkligen maten igår kväll. 
Efter det blev det olika sorters ostar och kex.
Slutligen efterrätten som jag hade gjort och det blev såklart min goda äpplepaj med glass och den var uppskattad.
Sedan ställdes det fram choklad och godis och vi spelade TP på spanska. Ja, det var inte lätt men mitt lag vann iaf för jag var så himla bra på att kasta tärningen ;)

Vill iaf bara säga det att shit vad gott det är!! Älskar det verkligen! 


Bild från i julas


Kockerskan på G

Har typ varit ensam hela dagen då A först va på dagis till 11.30 och så fort jag satte henne i vagnen somnade hon och vaknade 2,5 timme senare då hade jag hunnit handla, laga mat (grönsakspajen i repris blev det) och har skivat värdigt och grejat med smulpajen som jag tänkte vi skulle käka idag. Det blir kanske ikväll för vi får kanske besök av Ulla och Javier men vet inte än. 

Så efter några timmar i köket är jag nu helt slut, ska vila ett tag framför Friends nu för att om dryga timman gå och hämta I i skolan och sedan går vi vidare mot lekparken på stranden planerade vi igår. 

Igår kväll när föräldrarna var iväg på padel och jag var barnvakt blev jag så jäkla arg på I för hon var så himla katig och sådär (hon är inne i en period nu och är väldigt uppkäftig och dan), det slutade iaf med att jag inte orkade mer, tog tag i henne, satte henne på toan så hon fick kissa, la henne i sängen med kläderna på, utan att läsa saga, släckte och stängde dörren. Så sa jag, går du upp ur sängen nu är du illa ute. 

Efter det friterade jag kyckling och grejade och gjorde en asgod sallad som vi käkade när de andra kom hem senare på kvällen och hur god var inte det då? Mumsigt värre.



Kan man ha det bättre?

Idag har jag haft en skön dag. Började med att lämna I i skolan och efter det A på dagis sedan gick jag hem, åt frukost, duschade, lagade mat till A och slappade. Två timmar senare gick jag och hämta A igen och hon var helt slut efter att lha lekt så mkt så hon somnade i vagnen och då bestämde jag mig för att gå längst strandpromenaden hem och stannade till på en uteservering, satte mig i solen i linne och blickade ut över havet med en kall öl. Det var länge sedan så det var verkligen underbart och när jag kom hem var jag röd efter solen såg jag haha. 

Fatta vad jag kommer sakna detta, sådana stunder tänker man mer på det, att hemma kommer jag inte ha havet några hundra meter från huset, då har jag inte ens en sjö i närheten liksom. Dagsa att fixa bebispool kanske så jag kan blaska lite där i?

När jag kommer hem och blir sugen på en öl (antagligen vin eftersom det är kallt) och vill sitta och blicka ut över något får jag väl sätta mig på altanen med infravärmen på antar jag. Det är sjukt, kommer va så himla tråkigt tror jag. Visst misstro mig inte det ska bli grymt kul att träffa alla er där hemma men ändå. Efter ett tag har jag ju gjort det också och då då? 





Mot solen och värmen

Nu har jag fått ett ryck igen och vill bara fixa mitt pass och resa till värmen och ligga på en strand hela dagarna och steka sönder. Nej, inte riktigt men är grymt sugen på att komma iväg till annat ställe och se nya saker nu.

Har inte varit utomlands något detta år känns det som, eftersom jag bott här nu så är det ju inte utomlands och då är det klart jag vill åka iväg och därför har jag återfått suget på dessa konstiga länder som ingen vågar åka till som Israel, Jordanien och det. 

Jag såg på ett program för någon dag sedan som heter spanjorer i världen där de reser runt och man får se olika stränder och grejer och då var de just i Israel och så mkt turister och så det är där alltså. Innan har jag bara tänkt på svenskat, norskar, danskar och finländare som turister men det är ju fel. Bor man i Spanien, Turkiet åker man också på semester men kanske inte till de ställen som vi gör. 

Ida är på såklart så nu sitter jag och kollar reser, hotell, flyg och allt till Israel och Jordanien. Får se hur det går man iväg ska jag men vart det blir vet jag ännu inte. Och ni kan va lugna det är bara vanlig semester jag kommer max bli borta någon vecka.


Skulle absolut inte tacka nej till att resa iväg med denna tjej. Då vet jag att det kommer bli en kanonsemester! 

Men iaf på tal om Israel så sökte jag boende och hittade att man kan bo i en sovsal för män och kvinnor haha. Lät så himla kul och jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste vad det stod om det men va skoj och häftigt. Det hade jag lätt kunnat pröva, för jag menar hur mkt tid spenderar på man hotellrummet om man är på semester? Inte mkt och visst den lilla tid man spenderar där vill man väl att det ska va fräscht och så men då betalar jag hellre mindre pengar och bor lite ruttnare och kan resa fler ggr än bara en. Men alla har sina åsikter.

Nej, nu var det slut på drömmandet för denna gång, nu ska jag hoppa in i duschen, det är den värmen jag kan få nu vid denna tidpunkt på dygnet.

Vad har ni för resor inplanerade under 2012?? Några tips på länder man bör besöka?


Svensk sommar

Igår kände jag mig mkt piggare och fick i mig ganska så mkt mat så A och jag gick upp till simhallen och åkte med M hem när de var klarar och efter det slappade jag resten av kvällen och sedan gjorde R och I croquetas. 

Idag, onsdag och jag är ledig och ställde in tennisen igår för att bli helt okej nu innan jag tränar igen. Sovmorgon men vissa dagar går det inte somna om efter att man vaknat. Inte i denna familjen iaf haha. Idag var såklart en sådan morgon men då gick jag upp kissade och hämtade några kex och en macka och la mig i sängen igen och läste ut boken och började på en ny. Där låg jag i några timmar tills M kom hem med A och sedan satte jag mig ute i solen för idag steker det på ska jag säga er. 

Vädret varierar verkligen nu, imorse regnade det och nu är det sol och jättevarmt och så börjar det bli lite mörkt på igen så får se hur det är om några timmar men nu är det iaf som svensk sommar ute och det tkr jag om :)

Idag ska vi käka fajitas och jag känner hur gott det kommer bli. Är hungrig redan nu så om 40 min är det dags att äta ungefär :)

Sedan tar jag en sväng tror jag om det är fint väder :) Promenad eller något blir det för att få lite luft och så! Alltid skönt! Speciellt nu när jag har laddat ner grymt bra musik! Spansk såklart ;)


Måndag, 17 januari 2011

För exakt ett år sedan tog jag flyget till Gran Canaria och har sedan dess varit i Sverige 1,5-2 dagar! Galet va fort det har gått och så mkt jag hunnit med!





Tisdag, 17 januari 2012

Igår regnade det och det var väl typ 4 månader sedan sist om inte mer idag när jag vaknade hade det regnat ännu mer men nu är det blå himmel och solen lyser men det är kyligt och blåsigt.

Såg på vädret igår på tv:n och det hade regnat eller snöat i hela Spanien typ. Så nu har snön kommit hit också till iaf Madrid och några fler ställen. Det är som de säger att januari och februari är inga skojiga månader men det är två månader på ett år som inte är okej typ så vad gör det? I Sverige är det typ 4-5 månader som är okej (enligt mig) haha. Lite skillnad.

Igår efter att ha lämnat A på dagis var jag helt slut, verkligen helt slut så jag vilade lite tills jag skulle hämta henne igen och efter det blev jag trött igen efter den korta promenaden på typ 5-7 minuter. Sov siesta i två timmar för att orka med att jobba kvällen och gick och la mig tidigt. Sover, sover och sover är vad jag gör om dagarna nu. Men fick i mig lite mat igår iaf, lite pasta, macka, yoghurt, sallad och lite så så det är på G nu och känner mig piggare och piggare varje dag men så fort jag anstränger mig är det jobbigt. 

Därför antar jag att jag ska hoppa över tennisen imorn så jag blir helt bra denna gång och inte åker på något annat nu precis efter igen. Får ta mig korta promenader till att börja med och så längre och längre nu i veckan så är jag nog snart i form igen. 

Känner mig så himla svag men det är ju inte konstigt. Ställde mig på vågen i morse för att se va den visade och ja, jag har gått ner några kilon på dessa dagar så det är bara att käka nu ;)

Ska ta mig ett mellanmål nu innan jag ska börja med lunchen om några timmar!!


Resa bokad

Igår när jag vaknade till efter att ha vilat en stund mitt på dagen kom M in i mitt rum och sa, vi tänkte boka resa hem till dig nu för vi har hittat en billig så några minuter senare hade jag fått en resa bokad till Sverige.

Landar på svensk mark 10 feb. Vi som hade pratat om 20 typ så nu blev det helt plötlisgt mindre än en månad kvar. Hur stört är inte det då? Känns konstigt måste jag säga. Men det blir nog bra iaf. 

Så nu vet de alla ni där hemma att 10 feb sent på kvällen eller natten till 11 är jag i Vimmerby igen. Bara börja räkna ner haha ;) Ses snart! 



Dagen efter

Efter en heldag med att ligga i soffan eller sängen igår är jag lite piggare idag vilket är skönt. Har fortfarande ont i magen men det kan ju bero på att jag inte ätit något på två dagar heller men ska försöka få i mig lite mat sen när vi ska äta. 

Blev ingen mer spya iaf så det är skönt men ist har jag plågats av feber inatt men det är väl kanske bra jag svettats bort lite skit och så. Började morgonen med en dusch iaf för det hade jag inte kraft till igår och sedan har jag lagt in sängkläderna i tvättmaskinen och städat spyhinken och grejat. Känns lite fräschare på mitt rum nu iaf! 

Ska försöka gå ut en sväng sedan tror jag, kanske en kort promenad lite långsamt eller sätta mig ute på terrassen och läsa eller något. Käner mig extremt svag just nu. 

Har lite ondare i huvudet och alla bulor och örat idag och de andra blåmärken jag fick under natten igår. Men så är det, får hoppas det blir bättre med det snart också. 

Nu ska jag slappa och läsa lite! Börjar bli trött.


Min natt: Svimmat och spytt

M har spytt och grejat hela natten mellan torsdag och fredags och igår var det min tur såklart. Efter att bara ha sovit några timmar kände jag att jag va tvungen att spy och det nu och därför reste jag mig fort ur sängen och kände att det här kommer inte gå, jag kommer svimma men efter att bara ha kissat gick jag tillbaka mot rummet och helt plötsligt hör jag föräldrarna, vad har hänt, skiträdda. 

Då vaknade jag och låg där på golvet, hade alltså svimmat och slagit i vänstersidan av kroppen på typ sängen eller något för den var lite flyttad. Så örat, huvudet, höften och knät har lite sår. Det hade tydligen varit en jävla smäll sa de men det var bara lite is på huvudet och örat så kunde jag sova vidare ett tag sedan innan kag vaknade en gång i timma för att spy.

Då hade M ställt in en hink så det var inte jobbigt men fan va äckligt men så är det. Hade inte ätit något igår så hade inte mkt att spy men det lyckades komma lite iaf. Nu sitter jag här efter att typ har sovit hela dagen och funderar på vad jag ska försöka äta för att det inte ska komma upp i natt. 

Pallar verkligen inte att spy mer nu! Hoppas jag mår bättre imorn iaf!

Detta blev en fräscht och glatt inlägg hahah ;) Hoppas inte det är så många som har maginfluensa. 


Barnfri

Idag förberedde jag mig för dagis och sånt och gick bort med A runt kl 09 och 15 min senare var jag hemma igen för de sa att idag skulle de testa att ha henne själv utan mig så jag fick gå hem igen. Lite nervös att hon skulle gråta och så hela tiden men när jag hämtade henne en timma senare sa de att det hade gått jättebra. Hon hade inte gråtit eller behövt nappen någon gång. Imorn är det likadant, hoppas det också går bra. 

Hann va hemma ca 40 min innan det var dags att rör sig bortåt och hämta henne igen och då tänkte jag va lite effektiv så jag dammsög och torkade golvet och sedan slängde jag på mig träningskläder och så promenerade vi en sväng efteråt också! 

Väl hemma lekte vi lite och sedan åt A och nu sover hon och då har jag fixat grytan jag blev sugen på idag och den står nu och småkokar är klar om dryga halvtimmen.

Senare går vi upp till idrottsanläggningen för att hämta I efter simningen och sedan hemåt igen. Bra och härlig dag med mkt promenader :) Och många promenader = grymt mkt bra musik i öronen :)

På tal om musik har jag i alla år fått höra att jag har dålig och konstig musiksmak och då vet jag inte vad ni kommer säga till mig när jag kommer till Sverige och ni hör vad jag lyssnar på hahaha. Men jag lovar er att hör man det ofta så är det grymt bra :) Det som kommer spelas hela dagarna hemma i Sverige är spansk musik.


bla bla bla

Har lyckats läst några kapitel i boken och fick A att somna direkt utan välling, får se när hon vaknar och är hungrig. Förldrarna drog på bio nyss så nu ska jag se till att stora tjejen somnar snart också så får jag en lugn och skön kväll i soffan :)

Får se va det blir för spansk godnattsaga ikväll. Hoppas det blir någon lätt annars är det bara jobbigt och man fattar inget alls typ ;P 

Kläderna ligger framme inför morgondagen då A och jag ska på dagis så är det klart och jag slipper tänka på det imorn. Gör allt för att få sova så länge som möjligt haha. 

Nu ska jag röra mig och sedan fixa någon god middag :)

Godnatt

Onsdag

Onsdag och jag är ledig idag, det började jag med en liten sovmorgon men bara liten för sedan var det dags att spela tennis och padel men det var länge sedan nu så det var kul :) Hade mina nya träningskläder på mig och det kändes toppen ;)

Eftersom jag inte tränat och så sedan innan julafton var jag helt slut efter så det blev dusch och sedan somnade jag på direkten 1,5 timme typ innan M ropade att det var mat. Käkade och nu har vi suttit och kollat på Friends (på spanska) hatar rösterna på spanska men börjar vänja mig för det går inte ändra till engelska på de programmet lngre och ingen aning om varför. 

Nu är de andra i lekparken så jag passar på att läsa lite i min bok och sitta här och slappa. Imorn är det dagis en timma på morgonen igen och sedan rullar dagen på som vanligt. 

Det går fort nu, riktigt fort och vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Nej, men nu gäller det bara att ta vara på sista ca 5-6 veckorna eller vad det är. 

På tal om vädret så är det kallare ute idag och då menar jag det verkligen typ kanske haft 17 idag bara, hade på mig långärmad tjocktröja när jag tränade förut faktiskt så kallt var det. Nu har det ändrats lite och kanske kommer va lite kallare ett tag, vem vet? 

Ännu är det iaf ingen snö i Spanien har de sagt på vädret men det dröjer nog inte länge innan det kommer hit också. Inte hit till oss men till andra delar av landet. 


Förra året uppe i bergen runt mars någon gång



Första dagen på dagis

Imorse gick jag och A till dagiset för första gången och var där 1,5 timme ungefär. Det gick bra. Hon grät inte alls så mkt som jag trodde hon skulle göra så det var kul :) får se hur det går resten av veckan nu! Jag går med henne på torsdag och fredag igen och M imorn. 

Fick tillbaka lite Norgekänsla när jag satt där på golvet och lekte lite med barnen och så. Det blir ju att barnen kommer till nya personer och så och det märkte jag idag för alla ville leka och va hos mig och så hela tiden. Det gör inte mig något för de va så söta och goa! 

Kul att det var två barn jag känner där innan också, dom är för härliga dom två. Nu måste A lära sig att gå för nästan alla springer omkring där och hon kryper efter haha. Dags att få bort lathet nu tkr jag allt. 



Behöver inte hämta I efter skolan idag heller för hon går på simning nu tisdag och torsdag, hur skönt är inte det då haha. Nu har min "semester" börjat igen när det är lite lugnare på dagarna haha. A och jag leker, lyssnar på musik och dansar och har oss :)

Imorn är det onsdag och min lediga dag och då ska jag få hoppa i mina nya padelklder och åka och spela padel eller tennis med Ulla :) Jippi! Ser jag fram emot så hoppas det är lite varmt så jag kan ha på mig det.

Nu ska jag svara på brevet jag fick av mormor igår :)


Födelsedagsbilder

Här kommer lite bilder från A:s första födelsedag! :)











Novembermånad och det var nästan som högsommar där ett tag!:) Underbar dag!


Vilken värme

och vilken underbar dag vi har haft här idag :) Helt sjukt att det är så här varmt alltså.

Om dagarna har vi uppåt 25 grader nu och det är inte fel ska jag säga er! Idag tog jag på mig för att gå ut och gå en sväng då jag inte rört på mig sedan julafton eftersom jag varit småsjuk sedan dess. Tog på mig långbyxor och långärmad tunn tröja men va jag valde fel hade lätt kunnat gå i shorts och linne så varmt var det. Då förstår ni att jag var svettig när jag kom hem.

Då slängde jag på mig mindre kläder och satte mig ute och pratade med pappa och Helene på skype och efter det läste jag några kapitel i boken. 

Gick längst stranden och alla uteserveringar var fulla med folk som satt och drack öl och njöt. Det är något jag ska göra i veckan om vädret håller i sig :) Hur underbart är det inte?! 

Då tänkte jag på att när jag kommer till Sverige kommer jag verkligen sakna att ha stranden 200 meter från huset och det. Kommer kännas konstigt, fan va jag kommer sakna det. Även att kunna gå ut året runt och ta på sig lite kläder och inte behöva tänka på att man fryser till is typ eller iaf att snoret gör det ;)

Jag vet ju helt klart var jag vill bo!! 



Packning och rensning

Lite mer bilder från dagarna som varit. A har lärt sig ta av sig strumporna och suga på tårna nu haha.





Idag har jag packat och packat upp. La ut alla mina kläder och skor och packade i i resväskorna för att se på ett ungefär hur mkt som inte fick plats. Lite svårt att väga dock när man bara har en vanlig våg men så är det. Fyllde upp väskorna och fick nästan plats med alla kläder, lite som inte gick ner. Utöver kläder är det smycken, böcker, lite annat smått plock men blev förvånad över hur mkt som fick plats iaf.

Har även slängt och rensat ordentligt idag blev både kläder, skor och papper som åkte ner i papperskorgen. La även ner massa kläder i resväskorna igen efter att jag fixat klart och det som jag verkligen bara använder i garderoben så nu är den städad, fin och framför allt tom haha. Men det känns väl bra iaf. 

Nu ska jag se om jag kan skicka en kartong med lite böcker och sånt som väger redan nu i veckan hemåt för att bli av med lite mer saker tänkte jag. 

Det blir att ta på sig det tyngsta av kläderna också när jag åker hemåt så vägde skorna och det var självklart vilka jag skulle åka i hem och så jackan på det också och lite fler saker som väger och tar mkt plats. 

Kan inte förstå hur mkt jag köpt på mig under detta år alltså. Inte mkt av sakerna jag hade från början när jag åkte för snart ett år sedan haha. Det jobbiga är att rean började idag också och jag lär hamna på köpcentret en eller två ggr innan jag åker hem, det vet jag men får se till att tänka lite ;)


De mesta av sakerna





Dansa

Alltså jag är verkligen helt galen i spanska låtar. Det går ju inte annat än älska dem liksom. Det flesta är så himla sköna och man kan inte sitta still utan man börjar röra sig lite smått och det slutar i att man dansar och hoppar loss verkligen. UNDERBART! 

Nu har jag hittat en låt som jag verkligen älskade första gången jag hörde den och jag kan inte sluta lyssna. Därför tänkte jag såklart bjuda med mig av den även att säkert inte så många av er kommer tycka om den. Men bor man som man gör och man hör spansk musik och portugisisk så blir det såhär :) 

Ni har säkert hört om Christano Ronaldos dans det är den ni ser här :)





Resväskan

Köpte en resväska i torsdags och här kommer en bild på den som jag hittade på google. Det är en Samsonite - Bright lite diamond


Supernöjd med mitt köp verkligen därför ska jag nu tomma min andra resväska och hela garderoben och se hur mkt som får plats i väskorna.



Skorna står vid soffan

Den här veckan har varit som sista veckan innan jul i alla affärer. Fullt med folk och alla handlar julklappar i sista sekund. Eftersom att man firar los reyes magos här imorn så är det som innan julafton hemma i Sverige. Inte många som har båda två som vi har.

Det betyder också att på lördag början rean och då lär det vara galet också så får gå till köpcentret någon dag i veckan och kolla lite antar jag. Borde inte handla något med tanke på hur lite plats jag har men va fan. Det blir som det blir, det löser sig med allt. 

Nu innan jag gick och la mig ställde jag ett par av mina skor vid soffan och så får jag se imornbitti om det ligger någon present där till mig. Tror väl inte det för har redan fått massa men man vet aldrig. Blir glad hur eller hur så :) Barnen kommer få lite iaf så det blir väl att leka med nya saker imorn. 

Allt är stängt imorn så det blir en dag jag inte riktigt vet hur den kommer se ut men det märker jag snart. Vi kommer garanterat äta och dricka gott, så mkt vet jag iaf :)

Nu ska jag sova så de tre vise männen kommer och lämnar paketen här inatt hahaahaha ;)

Buenas noches! 


-

Torsdag och solen skiner som vanligt här typ. Nu var det så där extremt länge sedan det regnade igen, kommer inte ens ihåg när det var sist men kanske sep eller något. Detta år har det verkligen inte kommit någon vinter höst och nu är det snart vår Grymt härliga dagar har vi msåte jag säga! 

Lyckades vakna av första knackningen idag iaf och M sa iaf Sofia är du vaken så det var inte illa haha. Kände mig mer utvilad idag när jag vaknade också så nu har jag städat det vi inte hann igår inför morgondagen. A sover och I kollar film därför passar jag på att slappa lite medan jag tvättar och lagar lite mat. 

Sedan innan maten ska jag springa iväg en snabbis till stan och köpa resväskan så det är klart iaf. Imorn är det ytterligare en ledig dag, vi håller verkligen inte koll på vad det är för dagar nu när det är lediga dagar hit och dit hela tiden.

Nu ska jag fixa lite bland "julklapparna"


Det närmar sig

Nu i eftermiddag tog vi en sväng ut till lekparken i centrum och då frågade M när mitt pass gick ut och jag sa att det var 22 feb så vi ska prata om det någon gång snart för de letar ny aupair och så nu så får se hur det går.

Vi stannade iaf till och kollade på resväskor på vägen dit och det är en jag har tittat på mkt genom skyltfönstret som kostar 220 euro typ 2000 kr men snacka om att den är lätt eller. Man känner knappt att man lyfter något. Alla är jättelätta och har fyra hjul nu. Kanonbra ju så kollade på några st och har nu pratat lite med pappa så imorn ska jag gå och köpa mig en resväska tänkte jag! 

Ska köpa den värstingbraiga och så är det bara att börja packa om några veckor lite smått antar jag. Shit va konstigt det kommer kännas att packa ner mitt liv typ.


Ledig dag

Idag onsdag är min lediga dag och mår lite halvt sådär så idag har jag en lugn och skön dag på mitt rum och utanför på terrassen då solen steker på och det säkert är uppåt 25 grader ute idag. Hur underbart är inte det då då det var iskallt ute igår. 

Har redan läst ut en bok idag så nu ska jag snart ta och börja på en ny, måste läsa ut dom innan en månad nu och har några kvar så det är ju bara att sätta igång haha, får se hur många jag hinner med.

Det blev alltså ingen tennis idag för både Ulla och jag kände oss lite småkrassliga. Får alltså vänta ytterligare en veckan innan jag får slänga på mig min snygga tennisoutfit! Har inte rört på mig sedan onsdagen innan julafton nu. Har vart sjuk sedan julafton typ så det är lite sugit men bara att ta, känner mig på bättringsvägen nu igen så får hoppas jag inte får något nytt. 

M har varit med A på dagiset idag och pratat lite med dom så om vi kan fixa så hon bara kan gå några timmar på förmiddagen så börjar hon på dagis nästa vecka. Det känns konstigt men då kommer jag vara med henne i början några timmar så för att om hon börjar gråta kommer hon ldrig sluta. Så får se hur det blir. 

Nu ska jag leta efter en ny bok jag ska läsa! Ha de bra! 


Typ så här varmt är det ute idag, skulle lätt kunna sitta i shorts och steka. 


Mitt 2011 i bilder

Januari: Började med att fira in 2011 hos Ida i Enköping. Sedan spenderade jag drygt 2 veckor i Vimmerby med kompisar, familj och släkt och avslutade med att spela en fotbollscup i Rödsle innan jag tog mitt pick och pack en andra gång till Gran Canaria och sedan vidare till Marbella på obestämd tid. 


Nyår


Gran Canaria


Pernilla och jag på GC


Marbella

Februari: Hela februari befann jag mig i Marbella och pluggade spanska och lärde mig extremt mkt! Träffade även härliga människor, hade kul, festade och mkt mer :) Bestämde mig för att jag inte ville åka hem till Sverige och lyckades då hitta en familj som behövde en au pair och tog bussen till Aguilas sista feb.


Träffade den här härlgia norska bruden som gick i min klass :) 


Mina sambosar


Och ett gäng svenska tjejer såklart!

Mars: Första månaden var jag hemma med mamman i familjen och lärde mig allt jag behövde veta. Tog hand om en liten bebis på bara fyra månader och en tjej på 3 år. Kände redan från början att jag hamnat i rätt familj och kände mig direkt som en i familjen. Kollade på carnavalen och gick ut med M och hennes vänninor en kväll.


Aguilas


Aguilas


Rocktema på carnavalen - här nästan färdig

April: Dags att börja vara hemma själv om dagarna med den lilla tjejen vilket gick bra! Grät väldigt mkt men det vara bara att lägga henne i vagnen och köra runt! Firade I:s födelsedag och träffade släkten för första gången! Åkte ner till Marbella över en helg och festade och hade det bra :)


Solade första gången




Festade med de gamla folket i Marbella :)

Maj: Fick besök av pappa och Helene och umgicks mkt med dem! 





Juni: Stekhett och man kunde inte annat än att ligga på stranden så där spenderades de flesta timmarna av denna månad. Fick även besök av Ida som kom och bodde hos oss i 10 dagar :)


Vi slog läger på stranden


Den här snyggingen besökte mig :)

Juli: Spenderade en helg i Madrid på ett lyxigt hotell och gick på bröllop. Efter det åkte vi med färja över till Mallorca för två veckors underbar semester :)


Fick klänningen av familjen för att ha något att ha på mig! :)




Mallorca - besökte underbara platser




Familjen



Augusti: Första dagarna spenderade vi på Mallorca och på båten tillbaka till Spanien. Sedan blev det mycket sol och bad då det var grymt varmt att komma hem igen därför köpte vi en pool som vi i stort sätt bodde i hela dagarna! I slutet av månaden kom M:s lillebror hit och vi umgicks, festade och lite så. 








Max

September: Fortfarnade hur varmt som helst men nu efter flera månader på stranden blev man ganska trött på det så det började ta slut med badning och sånt här. Sverigebesök, överraskade släkten. 




Ingen bild från när jag var hemma men en från slutet av september iaf och då kunde man gå omkring så här

Oktober: Kan jag inte komma på att vi gjorde något speciellt. 


Fortfarande varmt och skönt och detta var en perfekt outfit för denna månaden

November: Firade A som fyllde ett år, tatuerade mig. 


Blåsa ut ljuset







December: Långa härliga promenader längst stranden, jul och nyårsfirande








Dagen innan nyårsafton tog vi en picknick på stranden

Det var lite av allt jag vart med om detta år. Barnen har växt och jag har lärt mig så mkt detta år. Lilltjejen har fått två små tänder, börjat gå lite med hjälp och blivit söt som en docka. Stora tjejen har lärt sig mer svenska och sköter sig bättre i skolan.

Sressad

Jag har känt mig stressad den senaste veckan, antagligen inför jul och nyår och allt det + att jag känt att nu är det verkligen sista månaden här och jag måste börja tänka på flygbiljett och allt sånt och det har gjort mig extremt stressad. Det har säkert påverkat också att jag har båda barnen här nu, det tar på krafterna och det är full rulle hela dagarna verkligen. Är det inte den ena som gråter och är jobbiga är det den andra och så vidare. Jobbigt men idag känner jag mig lite lugnare känner jag vilket är skönt. 

Tar det som det kommer, måste prata med M om min hemresa och lite nu i veckan tror jag! Får se om det kommer någon tjej efter mig när jag åkte hem också. Tur jag var den första aupairen de hade :) hihi. 



Sover stenhårt

Två mornar i rad nu har M varit tvungen att kancka på min dörr två ggr på morgonen innan jag hört det och gått upp. Helt sjukt, det har typ hänt två ggr innan på hela året och nu två dagar på rad. Trött tjej får nog se till att komma i säng lite tidigare någon dag kanske. Men vi tittar på filmer och då fastnar man men så är det. 

Idag var det extremt tyst när jag vaknade och det visade sig att I fortfarande låg och sov vilket jag tkt va väldigt konstigt för det har ALDRIG hänt sedan jag kom hit. Det måste resultera i att hon är sjuk eller något tänkte jag och det var så rätt så. Hon hade haft feber i natt och när hon vaknade sedan runt halv elva svettades hon extremt så jag ställde henne i en ducsh och nu är hon piggare. 

Det visar sig att det blir en dag inomhus idag med film- och tvtittande men så är det! Jag passar på att städa och tvätta lite då när jag ändå inte har något annat att göra. Latar oss och slänger in en pizza i ugnen till lunch sedan också, det får man göra ibland.

Ha en bra dag!

Titta hit!

Har inte berättat om min nyårsafton och kommer inte göra det här heller. Ni får helt enkelt gå in på min andra blogg jag fixat. En reseblogg som jag kommer skriva om mina resor i. Första inlägget är nu skrivet och det är just om min spanska nyårsafton. Ni som är sugna på att läsa kika in på --> den här

Där kommer jag skriva om mina resor inom och utanför Sverige, olika saker om landet/stället jag befinner mig på och andra tips och sånt jag har om man ska besöka stället själv och liknande. Kommer även ge tips på hur man snabbast, lättast och billigast tar sig dit med flyg, buss, tåg, bil, cykel eller vad som helst. Hoppas ni tkr om den. 



RSS 2.0