Ledig onsdag med Frank
Men det är skönt, det är verkligen en ledig dag så det är underbart! Det tar på krafterna att ha barn att ta hand om det ska jag säga er.
Om en timma sitter jag bänkad framför tv:n med de andra två och kollar på Frank en la jungla! Som jag älskar den galna, knäppa, konstiga killen. Ja, kalla honom vad som helst men normal, de tror jag då inte han är haha. Går omkring i djungeln med foppatofflor som man säger hemma och kan allt om ormar och allt, blir biten, håller på att dö och allt. Han är för kul att se på! Undra vad som händer idag!
Middagen idag blir en god sallad och de ska bli mumsigt för jag är hungrig redan nu känner jag! Sova skapligt sedan imorn är de morgonpromenad + styrka som gäller. Lång jobbdag imorn så luft behövs och speciellt den friska luften som är på morgonen och kvällen nu! Underbar!
Det var supergott! :D
Nu blir det en lång kommentar för här kommer receptet! :)
Räkpasta
4port bandpasta, t ex tagliatelle
1kg räkor med skal (jag hade 200g färdigskalade)
2 avocado
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong(buljong+vatten)
2 dl creme fraiche
1-2 msk hummerfond
2 msk citron, pressad
2 krm chilipulver
Koka pasta enligt anvisning på paketet. Börja med att skala räkorna.
Dela och kärna ur avocadon. Dela den sedan i ca1x1 cm kuber(eller lite större).
Hacka vitlöken fint och fräs den i smöret i en kastrull. Det ska absolut inte ta färg,
bara mjuka upp löken lite. Rör ner mjölet och slå på buljongen. Rör till en klimpfri sås.
(Den ska nu vara ganska tjock för räkorna brukar göra den lösare när de kommer i.)
Rör i créme fraiche, hummerfond och saften från citronen. Låt såsen sjuda några minuter.
Smaka av med chilipulver, salt och peppar. Lägg i avocadon och räkorna och låt dem bli
varma i såsen utan att koka dem allt för hårt. Häll över pastan och servera.
Hummerfonden går att strunta i. Blir gott ändå ;)
Kram!